UJEDINJENJE PRAVAŠA: POZIV ĐAPIĆU I ĆORIĆU I ODGOVOR PREDSJEDNIKU HSP-a

UJEDINJENJE PRAVAŠA: POZIV ĐAPIĆU I ĆORIĆU I ODGOVOR PREDSJEDNIKU HSP-a

29. srpnja, 2016.


Pozivam Vas da se odreknemo svi svojih kandidatura, ako su one smetnja ujedinjenju i zajedničkom nastupu. Isto tako pozivam i druge, ovdje nenavedene pravaše, da se i oni obvežu na nekandidiranje, ako bi njihova kandidatura bila neprihvatljiva drugim pravašima- piše u pozivu Daniela Srba

Ako su Veselica, Rožić, Vlainić, Đapić, Kovačević, Tepeš, Kljenak, Novokmet, Ćorić, Friščić, Prebeg, Petkov, Golubić i brojni drugi pojedinci desnog svjetonazora mogli sve prošle nesuglasice i razmirice staviti na stranu zbog interesa Hrvatske, mislim da isto možete i Vi- stoji u odgovoru Danielu Srbu

Priredio: Franjo Dobrović

Poštovani,

kao što i sami možete prosuditi naš projekt nacionalne koalicije Pomak zauzima sve više medijskog prostora, ali izaziva i različite interpretacije.

Na moju žalost Pomak je samo jedan od blokova. Očito je da još uvijek nismo spremni za stvarne pomake.

Upravo ova situacija je povod mojeg osobnog obraćanja Vama.

Obraćam vam se isključivo osobno, kao predsjednik najstarije hrvatske stranke, člana koalicije Pomak, HSP-a. Ovo je moj osobni čin izražavanja lojalnosti projektu objedinjavanja pravaša, nije nikakav stranački akt ili koalicijski program.

Dakle, ja Daniel Srb, pozivam navedene pravaške čelnike, koji u javnosti promoviraju jedinstvo, na sljedeće:

Ne budimo prepreka ujedinjavanju, ja osobno nikada nism bio kamen spoticanja niti bih to želio biti. Upravo zato Vas pozivam da učinimo korak prema ujedinjenju tako što ćemo se odreći osobne kandidature na izbornim listama i mjesta prepustiti novim, ili za sve stranke prihvatljivim ljudima.

Pozivam Vas da se odreknemo svi svojih kandidatura, ako su one smetnja ujedinjenju i zajedničkom nastupu. Isto tako pozivam i druge, ovdje nenavedene pravaše, da se i oni obvežu na nekandidiranje, ako bi njihova kandidatura bila neprihvatljiva drugim pravašima.

Ja ovaj poziv upućujem osobno, dakle ovo je izraz mojeg osobnog stava i doprinos ujedinjavanju pravaša. Moj poziv nema utjecaja, niti je dogovoren, s drugim osobama i strankama. Radi se o mojoj osobnoj odluci koja je inicirana na osnovu stalnog podmetanja da sam i ja taj koji bi eventualno bio preprijeka jedinstvu.

Ukoliko prihvatite moj poziv, bit će mi drago biti dijelom pravaškog jedinstva u bilo kojem obliku.

Vrijeme je za pomak na osobnoj i političkoj razini.

Daniel Srb

JAVNI POZIV DANIELU SRBU

Poštovani g. Daniel Srb, predsjedniče HSP-a,

javno Vas pozivam da zatomite vlastitu taštinu, zaboravite na osobne nesuglasice i probleme koje ste u prošlosti imali sa bilo kojim političarem na desnom političkom spektru i donesete jedinu ispravnu političku odluku u ovom trenutku: da će HSP na idućim izborima nastupiti na zajedničkoj listi pravaških i demokršćanskih stranaka bez ikakvih preduvjeta.

Sve razlike i problemi iz naše političke i životne prošlosti nevažni su i apsolutno nevrijedni u odnosu na odgovornost koju imamo za predstojeće parlamentarne izbore. Nebitno je tko je prvi krenuo s idejom, tko je koga prvi nazvao i tko je kome što rekao u prošlosti. Bitna je samo ideja zajedničkog i ravnopravnog nastupa pravaških i demokršćanskih stranaka. Bitan je interes Hrvatske i stvaranje snažne alternative političkim opcijama koje su dovele Hrvatsku na rub ponora.

Nemojte zbog nekog osobnog razloga ili animoziteta propustiti ovu posljednju priliku ali i obavezu prema svim hrvatskim biračima. Jer kako ćete objasniti svojim članovima i javnosti da do zajedničkog nastupa nije došlo zato što je Vas nazvao netko s kim se osobno ne slažete i predložio Vam ideju zajedništva. Ili zato što Vam je službeni poziv na razgovor stigao od stranaka s čijim se dužnosnicima u prošlosti niste slagali.

Hrvatska nema vremena za takve dječje igrice.

I zato Vas pozivam, odgovorite na pozive, sjednite za stol s drugim strankama bez ikakvih preduvjeta i dogovorite zajednički nastup na ovim izborima. Jedini način da u tome svi zajedno uspijemo je da razgovore trebamo voditi čista srca i u dobroj namjeri, osobne nesuglasice i probleme trebamo staviti na stranu, nitko ne smije uvjetovati zajednički nastup neprihvaćanjem neke stranke ili osobe i nema supremacije ili vodstva niti jedne stranke ili dužnosnika.

Ako su Veselica, Rožić, Vlainić, Đapić, Kovačević, Tepeš, Kljenak, Novokmet, Ćorić, Friščić, Prebeg, Petkov, Golubić i brojni drugi pojedinci desnog svjetonazora mogli sve prošle nesuglasice i razmirice staviti na stranu zbog interesa Hrvatske, mislim da isto možete i Vi.

Javnost, posebno pravaško-demokršćanska to od Vas s pravom očekuje.

S poštovanjem,

Damir Banić
tajnik stranke DESNO T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code