UDRUGA LIČANA U SISKU

UDRUGA LIČANA U SISKU

4. srpnja, 2017.

 

 

Skupina poduzetnih Siščana ličkih korijena iz Budaševa i Galdova, na čelu sa Željkom Borićem, Zdravkom Vasilikom i Milkom Vučetić, koja je prošle godine pod pokroviteljstvom gradske uprave u atriju Staroga grada održala atraktivno “Ličko prelo”, obnovit će uskoro zavičajnu udrugu “Vilu Velebita”. Cilj joj je njegovanje kulturnih, vjerskih i domoljubnih tradicija naših sugrađana rođenih podno Velebita ili potomaka davnih doseljenika u središte snažne metalurške, naftne i kemijske industrije, te riječne transportne lađarske i lučko-pretovarne djelatnosti.

Sastanku članova inicijativnoga odbora, sa zamjenikom gradonačelnice Ivicom Rendulićem, prisustvovali su pokretači županijskoga zavičajnoga kluba otprije petnaest godina, Josip Frković, Željko Kasumović i Milka Vučetić. U pripremi obnoviteljske skupštine ličke zavičajne udruge, koju će prema najavama voditi istoimeni praunuk Marka Medarića, prvoga predsjednika društva sisačkih Ličana, gostioničara i ratarskoga veleposjednika iz 1932. godine. Kao i sve što je imalo podsjećalo na hrvatstvo i velebitsko nacionalno budništvo, u kraljevini i drugoj Jugoslaviji društvo je bilo zabranjeno. Kad je riječ o naraštajima Medarićevih, prvi sin i nasljednik Markov, Milan, bio je posljednji Mohikanac i gradski zemljoradnik, Ivica je bio veterinar i prvi nogometni reprezentativac Jugoslavije iz Siska, a treći je bio poznati pravnik i ekonomist Jurica Medarić.

Sljedećega tjedna, 10. srpnja, članovi inicijativnoga odbora VV-a zasjedat će u Lovačkoj kući “Jelena” u Novom Selu Palanječkom, a Željko Borić poziva 65 posto Siščana ličkoga podrijetla da se radi učlanjivanja u udrugu jave na telefoski broj 098/1749-402. (T)

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 11 prosinca, 2017, 17:38

  Hvala

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 3 kolovoza, 2017, 05:47

  Bravo,
  javite se nudimo sveserdnu pomoć i podršku te bogato iskustvo kao jedna od najbolje organiziranih ličkih zajednica u Hrvatskoj a to je “Vila Velebita” Požega.
  Predsjednik : prof.dr.sc. Josip Fajdić
  Tel. 091 762 71 81
  E mail: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 4 srpnja, 2017, 21:03

  Bravo Ličani….napokon ste se sjetili osnovan zavičajni klub, ima vas dosta potomaka pa pokažite tradicije svoga kraja.
  Ne bi bilo loše da u svoj radu uključite one koji nisu Ličani ali vas podržavaju…..Bit ćete jači…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code