UDRUGA ŽENE U DOMOVINSKOM RATU

UDRUGA ŽENE U DOMOVINSKOM RATU

3. siječnja, 2013.

be3848a71efa9ce7d0d2e2e3f67ee717

U povodu Dana mirovnih inicijativa Grada Zagreba, 18. siječnja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je 3, siječnja predstavnice Udruge Žene u Domovinskom ratu koje je predvodila predsjednica Marija Slišković.

Zahvalivši gradonačelniku na kontinuiranoj podršci i prepoznavanju njihovog rada i nastojanja od samih početaka, na prijateljskom susretu u Gradskoj upravi gošće su predstavile ovogodišnje pripreme za koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu kojim će se obilježiti Dan mirovnih inicijativa. 

Gradonačelnik je sa zadovoljstvom prihvatio supokroviteljstvo obilježavanja ovoga značajnog datuma koji nas podsjeća na 1991. kada su žene grada Zagreba pozvale sugrađane da potpišu apel za mir koji je upućen generalštabu JNA. Apel je potpisalo 64 tisuće Zagrepčana. Bila je to prva javna mirotvorna inicijativa kojom je na ratnu prijetnju odgovoreno pozivom na mir i civilizirano ponašanje. U veljači 2011. u povodu obilježavanja 20. obljetnice apela, Gradska skupština donijela je odluku o određivanju 18. siječnja Danom mirovnih inicijativa Grada Zagreba.

Prijemu kod gradonačelnika prisustvovale su i Josipa Milas Matutinović, autorica Apela za mir i Eva Kiršmar Bilić, urednica Programa obilježavanja, te koordinator Odjela za branitelje Miodrag Demo, pomoćnik pročelnika Ureda gradonačelnika Dijan Turčinov i šef  Kabineta gradonačelnika Stipe Zeba. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code