OVOG VIKENDA POČINJE ZAGREBAČKI VREMEPLOV

OVOG VIKENDA POČINJE ZAGREBAČKI VREMEPLOV

23. travnja, 2015.

 

vremeplov1

Trgovi i ulice središta grada ali i park Maksimir od ovog vikenda pa sve do 3. listopada 2015. opet će biti mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih kulturskih zbivanja koja se odvijaju već 8. godinu za redom, u okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba „Zagrebački vremeplov“.

Povjesni protijek kroz zagrebačko doba objedinjuje čak deset sadržajno zanimljivih zbivanja, koja se od Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice pa do Trga bana Josipa Jelačića održavaju svakog vikenda. Zapravo su zbivanja u svrsi turističko kulturskog izričaja kojima se nastoji što uvjerljivije dočarati običaje iz prošlosti Zagreba i njegove okolice. Posebno su zanimljivi susreti s kumicama na tržnici Dolac, na kojoj će posjetitelje i turiste svakog petka i subote dočekati vrjedne žene odjevene u tradicijsku odjeću kao u onodobnicama nuditi će autohtone proizvode ovoga područja.

Ljubiteljima valcera, evergeena i serenada dobar uvod za vikend pružit će posjet parku Zrinjevac, na kojemu se subotama u prijepodnevnim satima organiziraju promenadni koncerti, a petkom navečer plesne večeri.

Vikendima u prijepodnevnim satima uživat ćete u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača i na trgovima i ulicama Gornjega grada, a u popodnevnim satima moći ćete prošetati u društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti. Zapravo zabave ne će nedostajati ni u Tkalčićevoj ulici, jer tamo će na svakom koraku muzicirati afirmirani mladi glazbenici kao i oni koji to tek planiraju postati.

Ovim ne završava priča o Zagrebačkom „vremeplovu“, jer tu su još koncerti u Parku Maksimir, a na čitav ovaj projekt naslanja se i niz drugih zbivanja kao što su Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije ili, pak, Folklorna scena subotom.

Sve manifestacije u sklopu Zagrebačkog vremeplova su besplatne a, zaista su dobro prihvaćene od sve brojnijih posjetitelja Zagreba, kojih je u prva tri mjeseca ove godine bilo 141.948, koji su ostvarili 267.045 noćenja, čime je zabilježen porast od čak 16% u dolascima i 14% u noćenjima.

Čitav program dostupan je putem brošura u  Turističkim informativnim centrima, kao i na samim mjestima događanja ali i na: http://www.zagreb-touristinfo.hr/zagrebacki-vremeplov i na facebook stranici Zagrebački vremeplov.

U slučaju nepovoljnih meteorološko vrjemnih uvjeta programi se otkazuju.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code