PJEŠAČKI MOST U MIRAMARSKOJ

PJEŠAČKI MOST U MIRAMARSKOJ

17. kolovoza, 2015.

most_miramarska

U nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, večeras su započeli radovi na montaži konstrukcije za pješački most preko Miramarske ulice, između Botaničkog vrta i Adrenalinskog parka.

Riječ je o projektu arhitekta Branka Silađina, vrijednom 950.000 kuna, koji će, uz pješačku povezanost,  oplemeniti vizuru miramarskog podvožnjaka, kao i urbanističku cjelinu zagrebačke zelene potkove.

Nazočili smo povijesnom trenutku, spajanju Adrenalinskog parka i Botaničkog vrta preko Miramarske. Ovo neka se zove Most zaljubljenih, rekao je gradonačelnik Bandić nakon što je prvi prešao preko postavljenog mosta. 

Kako je pojasnio pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, radi se o montažnoj čeličnoj konstrukciji s ogradama od kaljenog laminiranog stakla i podnicama od hrastovine. Most će biti osvijetljen led-rasvjetom smještenom u rukohvate ograde. Također će se ukloniti postojeća neugledna žičana ograda Botaničkog vrta i zamijeniti novom od kovanog željeza.

Kako se čulo, most će građanima biti na raspolaganju u radno vrijeme Botaničkog vrta, kako bi jedna od najljepših zelenih površina našeg grada bila još dostupnija, ne samo Zagrepčanima, već i putnicima te mnogobrojnim turistima koji se nađu u neposrednoj blizini, na Glavnome željezničkom kolodvoru.

Miramarska ulica zatvorena je za sav promet od večeras od 19,00 sati do subote do 03,00 sata, a od ponedjeljka 17. kolovoza do petka 21. kolovoza  biti će na snazi posebna prometna regulacija.T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code