UBOJICA IZ RAJLOVCA ROĐEN U FRANCUSKOJ

UBOJICA IZ RAJLOVCA ROĐEN U FRANCUSKOJ

20. studenoga, 2015.

pucnjava-u-rajlovcu-dvije-osobe-ubijene_0_1447875833
Enes Omeragić (34) rođen je u Francuskoj. Ovu informaciju potvrdio je direktor SIPA Perica Stanić.
Predstavnici SIPA nisu željeli da iznose više detalja o ovoj informaciji, a prema doboro obavještenim izvorima, Enes nije bio u Siriji, kako tvrde susjedi , već je na sirijskom ratištu boravio njegov zet koji se u BiH vratio 2013. godine.
U Ulici Safeta Zajke u naselju Rajlovac u srijedu 18. studenoga se dogodila pucnjava, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a KS. Tom prilikom ubijena su dva pripadnika Oružanih snaga BiH. Kako je javila Federalna televizija, smrtno su stradali Armin Salkić i Nedjeljko Radić.
iNa mjesto događaja upućeno više policijskih ekipa. Pripadnici specijalnih jedinica MUP-a KS-a, naoružani dugim cijevima, blokirali su šire područje kako bi što prije locirali napadača koji je bio u bjekstvu.
Za napad se sumnjiči Enes Omeragić. Radi o pripadniku selefijskog pokreta.
Omeragić je nakon pucnjave pobjegao, ali policija ga je brzo locirala i opkolila kuću u Sokolju u kojoj se kasnije ubio.
Safet Omeragić je ušao u kladionicu 5+ koja se nalazi u ulici Safeta Zajke 241, te otvorio vatru iz automatskog oružja. Tom prilikom ubijena su dva pripadnika Oružanih snaga BiH, dok je jedan ranjen.
Potom je izašao napolje te zapucao prema autobusu Grasa. Tri osobe lakše su povrijeđene od krhotina stakla – vozač i dva putnika.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code