BAŽDAREVIĆ NOVI IZBORNIK BIH

BAŽDAREVIĆ NOVI IZBORNIK BIH

13. prosinca, 2014.

52e545ff-c298-45b4-bcf1-10c957e60dd4-mesa1-preview Custom

Mehmed Baždarević izabran je za novog selektora nogometne reprezentacije BiH jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Na press konferenciji održanoj u Zenici nakon sjednice Izvršnog odbora na kojoj su bili potpredsjednik Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković i tehnički direktor Denijal Pirić rečeno je da je Baždarević u finalnom krugu glasanja pobijedio Rajevca, a u prvom krugu glasanja iz konkurencije su ispala dva kandidata Blaž Slišković i Faruk Hadžibegić.

– Nije bilo lako donijeti ovu odluku. Pritisak je bio veliki, ali mislim da smo se odlučili za pravo rješenje. Mislim da smo za selektora dobili čovjeka koji ima znanje, iskustvo i koji je uvjeren da nas može odvesti u završnicu Evropskog prvenstva u Francuskoj – izjavio je Baković.

Odluka o tome ko će biti u Baždarevićevom stručnom štabu bit će donijeta na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH  27. decembra. Na istoj sjednici će biti odlučeno ko će popuniti stručne štabove ostalih reprezentativnih selekcija.

IZVOR: www.avaz.ba

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code