U ZAGREBU OVE GODINE 200 ŠTENACA OSTAVLJENO NA CESTI

U ZAGREBU OVE GODINE 200 ŠTENACA OSTAVLJENO NA CESTI

9. lipnja, 2018.

 

 

U Zagrebu je ove godine odbačeno čak dvjesto štenaca. Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba udomilo je 165 psića, a trenutačno se brine o njih 35.

Budući da oni traže posebnu skrb, najnovija je akcija Udomljavanje je fora nosila naziv „Najmanjima je potrebna velika ljubav“.

Građane pozivamo da nam pomognu u brizi za psiće. Oni koji ne mogu trajno udomiti štene, mogu pomoći privremenim udomljavanjem. Štenad je osjetljiva i treba im pomoći oko hranjenja i čišćenja, a budući da su razdvojena od majke, jako im je potreban kontakt s ljudima. Zagrepčani ne okreću glavu od napuštenih pasa. Tako smo na poziv jednoga zbrinuli sedam štenaca, ostavljenih u kutiji u Zapruđu. Oduševila nas je i svijest jednog stranog turista. On je u središtu Zagreba kraj spremnika za smeće pronašao pet štenaca i sam ih doveo u Sklonište“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba čija je sastavnica Sklonište u Dumovcu.

Na pomaganje životinjama građane je pozvao i Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Svi akcijom okupljeni na Trgu bana Jelačića složili su se da smanjenju broja odbačenih štenaca treba pridonijeti novi Zakon o zaštiti životinjama. Dodali su da kažnjavanje neodgovornih pojedinaca treba pratiti i sustavna edukacija građana.

Tijekom akcije Udomljavanje je fora građani su kupovali proizvode kojima pomažu rad Skloništa te nakit Mirne Berend kojim se podupire djelovanje Noine arke. U akciji su sudjelovali i Prijatelji životinja.

Hill’s Pet Nutrition svima kojima udome psa u iduća dva tjedna, darovat će veliku vreću hrane za pse i zaštitu protiv buha i krpelja Frontline. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code