U ZAGREBU NAJEZDA KOMARACA, A ZAPRAŠIVANJA NEMA

U ZAGREBU NAJEZDA KOMARACA, A ZAPRAŠIVANJA NEMA

6. kolovoza, 2018.

 

Ovih dana, uz to što se ne može kvalitetno spavati od vrućine, sad je ugroza i od komaraca. Dobro naši su domaći komarci reći će mnogi, da dobro, ali javili su se uvozni neki tigrasti, od njihova uboda nastaje velika otečenost na mjestu uboda. Tu su još u rojevi sitnih crnih mušica, osim što dosađuju pikaju, naslađuju se našom krvlju. Svima treba naša krv, transfuzijski zavodi, štetočine – razne, a naročito institucionalne i one uživaju naš krvavo stečeni novac odmah uzeti, život otežati rojevima računa, obavijesti, opomena, zateznih kamata, ovrha. Sve to zajedničko je komarcima i državnim institucijama javnim, svim nivoima vlasti do onih najsitnijih općinskih razina, svi imaju svoju sortu komaraca za svoje potrebe u prostoru gdje obitava čovjek kojega se mora pikati i ne dati mu mira za normalan odmor i normalan rad i život. Usput mu tepati da to nije protiv njega da je za njegovo dobro

Napisao: Šefik Orlić, predsjednik Hrvatske braniteljske pučke stranke

Ovih dana meteo-alarm upozorava na našim prostorima pojava toplinskog vala i toplinskog udara. Sve je to dobro, upuzorenje, preporuke za postupanje u lakšem preživljavanju vrućine. Postavlja se pitanje drugih državnih institucija koje bi trebale voditi računa o nametnicima u koje ubrajamo svakako i komarce, kada će oni proglasiti alarm za komarce?!

Komarci i rojevi crnih mušica

Ovih dana, uz to što se ne može kvalitetno spavati od vrućine, sad je ugroza i od komaraca. Dobro naši su domaći komarci reći će mnogi, da dobro, ali javili su se uvozni neki tigrasti, od njihova uboda nastaje velika otečenost na mjestu uboda. Tu su još u rojevi sitnih crnih mušica, osim što dosađuju pikaju, naslađuju se našom krvlju. Svima treba naša krv, transfuzijski zavodi, štetočine – razne, a naročito institucionalne i one uživaju naš krvavo stečeni novac odmah uzeti, život otežati rojevima računa, obavijesti, opomena, zateznih kamata, ovrha. Sve to zajedničko je komarcima i državnim institucijama javnim, svim nivoima vlasti do onih najsitnijih općinskih razina, svi imaju svoju sortu komaraca za svoje potrebe u prostoru gdje obitava čovjek kojega se mora pikati i ne dati mu mira za normalan odmor i normalan rad i život. Usput mu tepati da to nije protiv njega da je za njegovo dobro, mi se brinemo da imate dosta, jer da vas bolje možemo pikati, dok ne počnemo bosti – probadati. Tako trebate donijeti odluku ostati ili otići iz zagađenog prostora, njima je svejedno, oni će nastaviti bosti one koji ostanu, naknaditi će manjak većim brojem uboda kako god vama teško bilo. Ovi ubodi neće prestati nestankom vrućina, nastavit će i u hladnije dane. Zašto nema nema obavijesti i tretmana prema štetočinama, jer to je njihov način života, ugrožavati druge. Uvijek iznova se pojavljuju novi i neki drugi.

Zapalite na tanjuriću kavu

Ima li spasa, ima li lijeka? Ima, za komarce, preporuka u tanjurić šalice za kavu, stavite dvije-tri žličice kave, zapalite. Imat ćete ugodan miris kave u prostoru, a prirodnim putem, bez opasnih isparivača raznih sprejeva, riješit ćete se komaraca.

Što se za drugih nametnika – štetočina ne nazire se lijek, zato upućujem javni apel institucijama da se bez obzira na vrućinu ili hladnoću pozabave rješavnjem problema najezde uhljebnika raznih fela, jer naša predivna od agresora oslobođena Hrvatska, neće moći izdržati mnoštvo uboda, a da ne dobije malariju ili drugu zarazu koja bi mogla biti fatalna za nju. Trenutno sve izgleda kao teška prehlada, ali otvaraju se mnogi putevi infekcije i zaraze iz vana, u svojstvu tigrastih komaraca, nakon čijih uboda ostaju veliki otoci, a to znači da će naša Hrvatska ostati napuštena, jer nije dobro živjeti u zagađenoj, ne sigurnoj, vlažnoj – truleži oslikanom prostoru, gdje svi vide da po zidovima ostaju tragovi uništenih komaraca, dok naše institucije od Vlade, Sabora, odoše na više mjesečne odmore, jer imaju zaštitu, ne mareći za zaštitu zemlje u kojoj narod krvari od uboda štetočina, ostavljajući puste otoke života napuštajući svoju domovinu.

Gospodo imate sredstava od poreznih obveznika, kojih je još nešto malo ostalo, djelute u pravcu sprječavanja epidemije komaraca koja će nas koštati glave i slobode Hrvatske.

ISTINA&DOMOVINA T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. anno
  #1 anno 6 kolovoza, 2018, 10:49

  Lako za ove leteće komarice koje zuje i ubadaju.
  Njih se nekako možemo riješavati.
  Ali ovi potonji tu nema repelenta za uništavanje.
  To ti je zaštićeno kao posebna vrsta.
  Kako veli bandić ove rojeve budu pojeli kao i sve u zagrebu što se radi.
  Od silne građevine ne stigne se baviti komarcima.
  Tako je i u Gornjoj Posavini gdje se pojavilo svakakvog otpada, a općinski pametnjakovići nemaju riješenje kako to sanirati.
  Bitno da su njihove lisnice pune.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code