U ZAGREBU JOŠ NEMA ULICE ILI TRGA BLAŽENOGA KARDINALA STEPINCA

U ZAGREBU JOŠ NEMA ULICE ILI TRGA BLAŽENOGA KARDINALA STEPINCA

6. veljače, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Tko brani Hasanbegoviću da ovaj prijedlog stavi na dnevni red Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Skupštine Grad Zagreba? Prije će, kako nam se čini, Stepinac postati svetim nego što će u Zagrebu dobiti ulicu ili trg! A njegov život i mučeničku smrt hrvatski narod je prepoznao još za njegova života, a poglavito nakon smrti, unatoč komunističkim zabranama i progonima

Napisao: Mladen Pavković

Mediji donose da je cijenjeni i uvaženi Zlatko Hasanbegović, predsjednik Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Skupštine Grada Zagreba, stavio na dnevni red sjednice Odbora, prijedlog o imenovanju Ulice Crvene armije i Ulice Aleksandra Rankovića (komunističkog zločinca). Ne znamo što ga je na to motiviralo, ali taj je prijedlog naišao na podsmjeh, tim prije što se ni on nikada ne bi mogao s ničim takvim složiti.

Hasanbegovićevi protivnici, ala nekakvi Robert Bajruši, ponovno su iskoristili ovaj čin da ga stave na stup sram, da napišu da je „dramatično nekompetentan postao ministar“ da je „evidentni revizionist“ koji sada odlučuje kako će se zvati neka ulica ili trg itd. i tome slično.

Prijedlog za dnevni red

U Zagrebu je prošle godine s pravom otišao u ropotarnicu Trg maršala Tita. I bista Ive Lole Ribara vraćena je na svoje mjesto. Međutim, kako to da u glavnom gradu još uvijek nema naznaka o imenovanju ulice ili trga zagrebačkog nadbiskupa i kardinala, blaženoga Alojzije Stepinca?

To je pitanje svih pitanja!

Tko brani Hasanbegoviću da ovaj prijedlog stavi na dnevni red Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Skupštine Grad Zagreba?

Prije će, kako nam se čini, Stepinac postati svetim nego što će u Zagrebu dobiti ulicu ili trg!

A njegov život i mučeničku smrt hrvatski narod je prepoznao još za njegova života, a poglavito nakon smrti, unatoč komunističkim zabranama i progonima. Blaženim ga je proglasio papa Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici 3. listopada 1998. Iza glavnoga oltara zagrebačke katedrale nalazi se njegova grobnica, gdje su pohranjeni i njegovi zemni ostaci. Umro je kako se to u mučeničkom rječniku kaže „exaerumnis carceris“ – od „zatvorskih tegoba“, ali moleći se za progonitelje i s Gospodinovim riječima na usnama: „Oče, budi volja tvoja!“.

Velikan Katoličke Crkve u Hrvata

Na temelju iznuđenih izjava i lažnih svjedočanstava, čak i krivotvorenih dokumenata, nevin je 1946. osuđen na 16 godina zatvora i prisilnog rada te daljnjih 5 godina lišenja svih građanskih prava.

Gospodin Hasanbegoviću, što vas prijeći ili tko vam brani da se ne izborite i za ulicu ili trg sa Stepinčevim imenom? Jedan papa, papa Pio XI. imenovao ga je najmlađim biskupom na svijetu, a drugi papa Ivan Pavao II. – blaženim.

Zbog čega čak ni to uz svesrdnu podršku hrvatskog naroda nije dovoljno da ovaj velikan Katoličke Crkve u Hrvata dobije ono što mu pripada? T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 6 veljače, 2018, 11:00

  Prvo ISPRAVITE pravopisno naslov.

  Imenovanje i preimenovanje ulica…Sve ide na trošak stanovnika i korisnika poslovnog prostora.
  Mijenjaj sve dokumente, a to košta….Tko plaća…narod..
  Tko diže ruke…zastupnici izabrani od naroda.
  E pa narode moj, problem je tvoj.

  Odgovorite na ovaj komentar

<