U VUKOVARU JE UBIJALA BRIGADA ZLOČINACA, A UHIĆENA TEK DVOJICA

U VUKOVARU JE UBIJALA BRIGADA ZLOČINACA, A UHIĆENA TEK DVOJICA

11. listopada, 2020.

Još smo prije sedam-osam godina pokrenuli akciju čitanja imena poginulih. Nemate pojima kako je to teško išlo. Sada se uglavnom imena čitaju svugdje, osim u Vukovaru!?

Svake godine predlažemo, pa tako i ove, da se imena stradalih u ovom gradu pročitaju prigodom obilježavanja tužne i ponosne obljetnice, 18. studenoga. Jednom nam je jedna novinarka rekla- „pa koliko bi to trajalo?“

Neka traje „od jutra do sutra“, ali imena poginulih hrvatskih branitelja i civila u Vukovaru moraju se javno znati, mora ih se čuti, sve do Novog Sada

Napisao: Mladen Pavković

Krenulo je. Za zločine protiv ratnih zarobljenika na Ovčari (1991.) uhićena su dva stanovnika, bivših djelatnika Vupika iz Vukovara, koji su gotovo 30 godina mirno živjeli u Negoslavcima, nedaleko mjesta zločina. Riječ je o Vojinu Krstiću (72) i Draženku Đokiću (57). Oni sve to vrijeme nisu bježali, i uvijek su navodno bili na raspolaganju organima gonjenja.

Međutim, ako će se nastaviti tim „tempom“ da se svakih 30 godina uhite dva-tri krivca za zlo

ine u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu u Vukovaru, ima li šanse da barem jedan vod ili četa tih zlikovaca ikada stane pred lice pravde?

A u Vukovaru je 1991. ratne zločine počinila „brigada“ srpskih i inih zločinaca!

Dakle, kad je „krenulo“, onda se treba i mora postaviti pitanje: što je s optužnicom za ratne zločine u Vukovaru, koje je prije 25 godina tamošnje Općinsko državno odvjetništvo podiglo, a koja je kasnije prebačena na Županijski sud u Osijeku, gdje joj se gubi svaki trag?

Obrazložena je na više od 50 stranica!

Brojna dokumentacija

Dosad za zločine u ovom gradu, gdje su pobijeni i ostali invalidi cijele obitelji, nije odgovarao nitko ni po tzv. zapovjednoj odgovornosti. Zašto?

S druge pak strane, spomenut ćemo i Škabrnju i Pakrac. Kada ćemo vidjeti „spektakularna“ uhićenja ratnih zločinaca s ovih područja, ili pak napokon saznati gdje je nestali dr. Ivan Šreter?

Iz Domovinskog rata postoji brojna dokumentacija, među ostalim i veliki broj fotografija i video i inog materijala, iz kojeg se veliku većinu zločinaca i te kako može prepoznati. Netko kao da čeka da i posljednji umre, pa da krenu istrage.

Nije li se slično dogodilo i za ratne zločine nakon II. svjetskog rata. Mnogi su primjerice znali za zločine u Maceljskoj šumi, na Križnim putovima ili pak u Jazovki, ali do današnjeg dana „nitko ništa ne zna“.

Prije bi bilo da se Titovi zločini nisu ni istraživali!

A sad su od partizansko-komunističkih zla, kad se eventualno otkopaju, vade samo ljudske kosti iz kojih je jedino moguće vidjeti jesu li to bili starci, mladi, žene ili djeca.

Dakle, svi dokazi, pa čak i brojni svjedoci postoje, pa što se čeka?

Od jutra do sutra

Hrvati svako malo odlaze na brojna spomen područja, masovne i pojedinačne grobnice i pale svijeće za sve poginule. Sada se čak odlazi „moliti“ i na grobna mjesta agresora.

Nu, vrijeme je da se otkrije prava istina, da se prigodom svakog obilježavanja stradanja Hrvata jasno i glasno kaže- od čije su ruke stradali?

Još smo prije sedam-osam godina pokrenuli akciju čitanja imena poginulih. Nemate pojima kako je to teško išlo. Sada se uglavnom imena čitaju svugdje, osim u Vukovaru!?

Svake godine predlažemo, pa tako i ove, da se imena stradalih u ovom gradu pročitaju prigodom obilježavanja tužne i ponosne obljetnice, 18. studenoga. Jednom nam je jedna novinarka rekla- „pa koliko bi to trajalo?“

Neka traje „od jutra do sutra“, ali imena poginulih hrvatskih branitelja i civila u Vukovaru moraju se javno znati, mora ih se čuti, sve do Novog Sada!

Dakle, kako bilo da bilo, gdje su optužnice za stradale Hrvate u Vukovaru, Škabrnji, Pakracu, Osijeku, Vinkovcima, Županji, Aljmašu, Bogdanovcima, Hrvatskoj Kostajnici, Sisku, Petrinji, Novoj Gradiškoj, Kninu, Novskoj, Okučanima, Saborskom, Ogulinu, Gospiću, Zadru, Šibeniku, Karlovcu, Voćinu, pa sve do Dubrovnika?

Hrvatskom generalu i Junaku Domovinskog rata Branimiru Glavašu se po tzv. zapovjednoj odgovornosti sudi već deset godina, a navodni srpski zločinci Krstić i Đokić tek su uhićeni i tek trebaju odgovarati. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 15 listopada, 2020, 18:05

  ŠTA JE TO UOPĆE DOMOVINSKI RAT ZA HRVATSKOG GRAĐANINA,DANAS SA DISTANCE????
  TO JE KRVOLOČNI OBRAČUN ,POTOMAKA STEPINČEVSKIH BOJOVNIKA ,KRVOLOKA ,PLJAČAKAŠA I KRIŽARA, DA SE PONOVNO REINKARNIRA TA SREDNJOVJEKOVNA KRIŽARASKA SATRAPIJA, SAD U INTERESU VLADAJUĆEG MONOPOLSKOG KAPITALA I NJEGOVOG POKROVITELJA, RIMSKE ZLOČINAČKO-KASTINSKE CRKVE. A POVIJEST ZNA I PAMTI DA JE RIMASKA CRKVA ,UVIJEK U SIMBIOZI ,SA NAJMOČNIJIM POSJEDENICIMA GRADILA I ŠIRILA SVOJE CRSTAVO. PA RAT,KRVOLOČNO-VJERSKI, U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI JE BIO ,,SA SVIM SVOJSTVIMA NACI-RASNE ,KRVOLOČNE,ODREĐENOSTI KAKAV JE RAT BIO ,ONAJ PO SPORAZUMU RIMSKE CRKVE I III-ĆEG REICHA ,POTPISANIM 1935 GODINE.TREBA PROČITATI NJEMAČKOG FILOZOFA KARLA JASPERSA. =PITANJE KRIVNJE=

  DAKLE,TO JE BIO PROGRAM SVETE ZAPADNE VOJNE –KATOLIČKO-KRŠĆANSKE ALIJANSE ZA GEOSTRATEŠKO I GEOPOLITIČKO MIJENJANJE EVROPE .JEDNOM RIJEČJU STVARANJE FRONTA PROTIV ONOG TAMAO KOMNUISTIČKOG,SADA NE SSSR-A ,VEĆ SNAŽNE RUSIJE, KOJA JE ZA ZAPDNI KATOLIČKO-KRŠĆANSKI SVIJET BASTION ATEIZMA I KOMUNIZMA ,A ON JE UKIDANJE ZLOČINAČKE CRKE I PRIVATNOG VLASNIŠTVA. TAJ MODUS ŠIRENJA I ZAŠTITE ZAPADNOG SVETOG ,PLJAČAKŠKO-HEGEMONISTIČKO-ZLOČIONAČKOG CARSTVA ,POD POKROVITELJSTVO RIMSKE ZLOČINAČKE CRKVE , U NOVIJOJ POVIJSTI SE PRAKTICIRA PROIZVOĐENJEM VJERSKIH I NACIONALNIH PODIJELA ,MJEŠOVITIH DRŽAVNIH ZAJEDNICA KOJE SU STOLJEĆMA ŽIVJELE U NEKOJ DRUŠTVENOJ KOEGZISTENCIJI. JER TAJ MODUS ,NE AGRESIJE TAKO MOĆNE I DOBRO ORGANIZIRANE VOJNE POŠASTI , KAKAV JE ATLANSKI PAKT,JE NAJEFIKACSNIJI NAČIN POMICANJA GEOSTRATEŠKIH I GEOPOLITIČKIG INTERESNIH GRANICA. TAKVU PRAKSU MAJKA AMERIKA ,POD POKROVITELJSTVOM ,KAKO REKOH, ,ZLOČIONAČKE RIMSKE CRKVE, PRAKTICIRA OD ZAVRŠETAK II SV JETSKOG RATA.NAJBOLJI PRIMJE SU NAM SVIJEŽA DOGAĐANJA PODIJELA I VJERSKIH RATOVA NA PREDNJEM I SREDNJEM ISTOKU OTKUDA SE SAD ,KAO POSLJEDICA POKRENUO MASOVNI POKRET NARODNIH ISELJAVANJA TRAŽEĆI POKROVTELJSTVO ,SAD OD ONIH KOJI SU IH SVOJOM POLTIKOM ISTJERALI IZ VLASITE ZEMLJE.

  PA RAT U HRVATSKOJ ,KAKO VEĆ REKOH, NIJE UZROK NIČIJE I NIKAKVE AGRESIJE.TOJE BIO KRVOLOČNO-VJERSKI RAT.

  KAO DAR BOŽJI,I PRILIKA ZA REINKLARNCIJA STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE, KAO AMANETA ,KAPTOLSKA ALAŠA SLJEDNBENIKA ,TE ZLOČINAČKE IDEJE ,OBJERUČKE JE PRIHVATILA PRILIKU I KREIRALI KRVOLOČNI OBRAČUN SA ONOM TAMO RASKOLNIČKOM CRKVOM I SVIMA DRUGIM I DRUGAČIJIM.PA KUHARIĆ ,DAKLE, EGZARH KAPTOLA ,ZLOČINAČKE KATOLIČKE CRKVE, INICIRA IEDEJU KRIŽARSKE POŠASTI PA SVOJIM KRIŽARIMA PODJELIO PATRICE OKO VRATA ,DA SE ODMAH, PO VANJSKOM OBILJEŽJU , VIDI I TKO SU HRVATSKI KATOLICI .ALI ONI NISU BILI HRVATSKI ,NEGO KATOLIČKI POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA. NARAVNO ,FRANJO TUĐMAN JE BIO ONA SVJETOVNA STRANA ,A MILOŠEVIĆ, PREDSTAVNIK ONE TAMO RASKOLNIČKE,DAKLE ,IMENOVANI OD SVETE ALIJANSE ,A PRIHVATLJIVI ,APSOLUTNO I OD SVOJIH ZLOČINAČKIH CRKAVA , KAO PREDVODNICI TE KRVOLOČNE UJDURME . MILOŠEVIĆ JE BIO GLAVNI CERIBAŠA RASKOLNIČKO BRADATE POŠASTI ,KOJI SE UDRUŽIO SA TUĐAMANOM I DOGOVORILI KARAKTER I INTENZITET RATA, RAZBIJANJE DOJUČERŠNJE ,ZAJEDNIČKE DRŽAVE NA VJERSKOJ OSNOVI, A ZATIM PRIJENOS RATA U BOSNU KOJU TREBA PODIJELITI. PO OKONČANJU RATA U VUKOVARU .SVE STAJAČE JEDINICE JNA,KOJE SU BILE ZAROBLJENE U SVOJIM KASARNAMA ,PREMJEŠTENE SU U BOSNU I HERCEGOVINU GDJE SU TRANSFERIRANE U TUĐAMANOVU FALANGU I SRPSKE ČETNIČKE BANDE,DA ZAJEDNIČKI ,U RATNIM UVJETIMA, VOJNIČKI ZACRTAJU GRANICE NOVE VELIKE SRBIJE I HRVATSKE.
  .
  UMJESTO MENE GOVORE PRAVI ARGUMENTI NA HAŠKOM SUDU ,PRALJKU I OSTALIM. I REZULTATI TOG RATA SU DANAS POZNATI:DEVASTIRANA I PODIJELJENA BOSNA ,KOJA NE LIČI NA DRŽAVU NEGO NA PODIJELJENE FEUDALNE POSJEDE , LATIFUNDIJE,HRVATSKIH ,SRPSKIH I MUSLIMASKIH VOJVODA.

  DAKLE,, RAT JE BIO DOGOVOREN ,JER SU TAKO TRAŽILI ZAPADNI KREATORI HLADNOG RATA, BAŠ U NAJVEĆEM NALETU ZAPADNOG KATOLIČKOG AGRESIVNOG POHODA NA ISTOK ,OBARANJEM BERLINSKOG ZIDA, ČIJI JE OSNOVNI I JEDINI CILJ BIO ANTIKOMUNISTIČKI ,SRUŠITI KOMUNIZAM KOJEG NIJE BILO. DAKLE, TREBA ZAKLJUČITI, DA NIKAKVE AGRESIJE NIJE BILIO JER SU U HRVATSKOJ KREIRALI RAT ,KAKO U UVODU REKOH ,KATOLIČKA CRKVA POD POKROVITELJSTVOM TUĐAMNOVE FORMALNO SVJETOVNE VLADAVINE. .VUKOVAR JE BIO SARAJEVSKI ATENTAT.TAMO JE DOŠLA PRAVA KATOLIČKA ALAŠA , POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA , NA JEDENOJ STRANI I POTOMAKA ONE BRADATE PRAVOSLAVNE POŠASTI NA DRUGOJ STRANI ,ČIJI SU PRECI ZAJEDNIOČKI ZAVRŠILI U CRNOJ RUPI 1945 GODINE. CILJ JE BIO DA POTAKNE RAT ZA ČIŠĆENJE HRVATSKE NA JEDENOJ STRANI I SRBIJE NA DRUGOJ STRANMI , OD DRUGIH I DRUGAČIJIH, ZAPOČET JOŠ U II SVJETSKOME RATU .

  I DOK JE TRAJAO POKOLJ U VUKOVARU , U CIJELOJ HTVATSKOJ, BIVŠA JUGOSLAVENSKA ARMIJA JE MIROVALA U KASARNAMA. PA ,O KAKVOJ JE TO AGRESIJI RIJEČ??? VUKOVR NIJE AGRESIJA ,VUKOVAR JE ZAPALIO KRVOLOČNI POTOMAK STEPIČEVIH KRIŽARA , MERČEP ,U ULOZI NOVOG LUBURIĆA. TO TVRDIM NA OSNOVU PODATAKA KOJE JE IZNIO U SVOJOJ KNJIZI DRAGO HEDL ,UGLEDNI HRVATSKI NOVINAR ,KOJI JE U VRIJEME RATA BORAVIO NA TIM PROSTORIMA.. DANAS SE SUDI MALOM LUBURIĆU ,ALI STIDLJIVO ,JER SE UOPĆE NE SPOMINJE NJEGOV POKOLJ U VUKOVARU KADA JE SRBE VJEŠAO PO KLAONIČKIM ČENGELAMA KAO STOKU ,PIŠE DRAGO HEDL.NA OVIM PROSTORIMA JOŠ OD RASKOLNIČKIH VREMENA POSTOJI NETRPELJIVOST A KOJU PERMANENTNO PODRGRIJAVA NE SAMO STOŽER KATOLIČKOG ZAPADA ,VATIKAN ,NEGO I ISTOČNA CRKVA, ORTODOKSNA, ZLOČINAČKA I AGRESIVNA . OD PODGRIJAVANJA MRŽNJE I PERMANENTNIH SUKOBA, OD RASKOLNIČKE PODJELE NA ISTOČNU I ZAPADNU CRKVU, NIJE OSTALA IMUNOM NI KNJIŽEVNOST ,NI POVIJEST,NI POLITIČKA PUBLICISTIKA, S OBE STRANE RASKOLA.
  PA TKO TO NAMA, GRAĐANIMA HRVATSKE, PRODAJE AGRESIJU UMJESTO VJERSKOG RATA KOJI JE ,TO JE ZAPAD I PROTEŽIRAO, BIO EFIKASNA ISKRA RATA NA OVIM PROSTORIMA ,A KOJI JE IMAO JEDAN JEDINI CILJ UNIŠTENJE SOCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH ODNOSA I NACIŠOVINISTIČKO ČIŠĆENJE GARAĐANA ,SVIH ONIH KOJI SU DRUGI I DRUGAČIJ, ŠTO ZNAČI ČIŠĆENJE DRŽAVE OD SRBA I SVIH DRUGIH NEPOŽELJNIH ,MEĐU KOJE SE UBRAJALO I SOCIJALISTIČKE FUNKCIONERE ,A NAROČITO ONE U POLICIJI I OBAVBJEŠTAJNIM SLUŽBAMA.
  PO OSVAJANJU VALSTI ,TUĐMANOVA FALANGA ,SPOMENUO JE NEKI KOMENTATOR NA PORTALU SLOBODNE DALMACIJE,UBILA JE OKO 6OO LJUDI I NITKO DO DANAS NIJE POKRENUO ISTRAGU O TOME. .OVAJ PODATAK SE MOŽE PROVJERITI U ARHIVU SLOBODNE DALMACIJE.
  PA SE TREBA ZAPITATI ,TKO TO NAMA, U HRVATSKOJ , PRODAJE AGRESDIJU NA HRVATSKU ,UMJESTO KRVOLOČNOG KRIŽARSKOG RATA, STEPINČEVSKI ,KRVOLOČNOG KARAKTERA,, ČIŠĆENJE SVIJUH DRUGIH I DRUGAČIJIH. STOKO KATOLILČKA, ZATUCANA ,SITNOG ZUBA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code