U TRSTENICI PORED GLINE ZVONO NA SOLARNO NAPAJANJE

U TRSTENICI PORED GLINE ZVONO NA SOLARNO NAPAJANJE

26. lipnja, 2017.

 

 

U subotu, 24. lipnja, slaveći Bezgrešno Srce Marijino u istoimenoj kapeli u župi Bučica, zazvonilo je postavljeno zvono.

Čudesna je priča o postavljenom zvonu. Zvono je iz ratom uništene kapele Svete Marije Magdalene koja se nalazi u Trstenici, sada napuštenom selu na području župe. Kapelu je srpski agresor detonirao, a vjernici su vidjeli požar koji se širio na području kapele. Ubrzo je župljanin pokojni Stjepan Kaurić otišao do kapele, i pronašao zvono koje nije bilo oštećeno. No, nije ga mogao odnijeti nego ga je sakrio u obližnje raslinje nadajući se da ga agresor neće pronaći. Tijekom rata pokojnog su župljanina Srbi zatočili, u razmjeni zarobljenika je spašen, a nakon oslobođenja uputio se do kapele i u istom žbunju pronašao zvono.

Čudesno sačuvano zvono od sada krasi obližnju kapelu Bezgrešnog Srca Marijina koja je bliska svim stanovnicima, osobito onima s područja nekadašnje kapele Svete Marije Magdalene: s područja Trstenice, Golinje, Išeka, Silaja. Budući da kapela nije priključena na struju, župljani pod vodstvom župnika vlč. Ivana Petrovića odlučili su se postaviti zvono na solarno napajanje.

Sveta misa je proslavljena uz brojne župljane i hodočasnike, a ovom događaju prisustvovali su i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FERNANDO LOPEZ
  #1 FERNANDO LOPEZ 26 lipnja, 2017, 13:47

  Pozdrav,
  Ovo je obavijestiti javnost da je gospođa Henrietta Fernando, renomirani privatni zajam zajmodavac otvorio financijsku priliku za sve kojima je potrebna bilo kakva financijska pomoć. Trebate li zajam? Potrebna vam je hitna sredstva za rješavanje problema s izvanrednim situacijama? Ili vam je potreban zajam za brisanje dugova ili financiranje vašeg projekta? Jeste li odbijali banke i druge financijske agencije? Nemojte tražiti dalje, jer smo ovdje zbog svih vaših financijskih problema. Nudimo brze i pouzdane zajmove korisnicima po kamatnoj stopi od 2% za ljude, tvrtke i društva bez obzira na narudžbu kupaca ili kreditnu povijest. Naši uvjeti i uvjeti i jasni i vrlo razumljivi. Nije potrebno provjeriti kredit, 100% zajamčeno.

  Pošaljite nam e-poštu na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code