U SRBIJI NOVA KNJIGA O BIJELOM DUGMETU

U SRBIJI NOVA KNJIGA O BIJELOM DUGMETU

23. listopada, 2014.

4691549125447a740406ed460001859 300x418

BIOGRAFIJA najveće jugoslovenske rok grupe „Bijelo dugme“, pod nazivom „Šta bi dao da si na mom mjestu“ („Laguna“), autora Dušana Vesića, od danas je u prodaji u svim knjižarama Srbije. Reč je o uzbudljivom i emotivnom dokumentu o prohujalom dobu i bendu čije su pesmenadživelevreme i zemlju u kojoj su rođene. U knjizi se nalaze i ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života članova „dugmića“.

Dušan Vesić je pouzdani svedok i saučesnik u karijeri legendarne grupe, a njegova knjiga, napisana profesionalno i sa ljubavlju, dostojna je teme kojom se bavi – muzičkim, kulturološkim i društvenim fenomenom. Vesić je 1986. već objavio knjigu o „Dugmetu“, „Lopuže koje nisu uhvatili“, a u četvrtak uveče će u Sarajevu predstaviti biografija „Šta bi dao da si na mom mjestu“. Osim autora, dolazak su potvrdili prvi pevač grupe Željko Bebek i bas gitarista Zoran Redžić.

Vesića smatraju jednim od najvažnijih rok novinara Jugoslavije osamdesetih. Pisao je za sve relevantne novine i časopise tog vremena promovišući rok kulturu. Autor je kultnog dokumentarnog TV serijala „Rokovnik“ i serije i filma „EKV – kao da je bilo nekad“.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
  1. ivo
    #1 ivo 23 listopada, 2014, 17:52

    Tu knjigu vesića ne želim ni prolistati a kamoli kupiti. Srbin pretpostavljam piše kako Srbini igraju. Gluposti i izmišljotine koje nemaju veze s popularnom i cijenjenom grupom.Malo sam nešto vidio u feljtonbima u večernjaku pa mi se zgadilo. Preporučio bih i drugima- ne kupujte ovo smeće.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code