U SRBIJI NE ŽELE GOLDSTEINA

U SRBIJI NE ŽELE GOLDSTEINA

9. kolovoza, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

Kad je nema tome dugo objavljena knjiga Slavka Goldsteina (1928.-2017.) „1941. Godina koja se vraća“ (Frakutira) tzv. ekstremno lijevi kritičari o ovom su djelu pisali kao da smo dobili još jednu „Bibliju“, koja će imati „utjecaja i na naše živote“, odnosno da je to „kapitalno djelo naše povijesne publicistike, knjiga bez koje nije moguće razumjeti našu povijest“.

Čak su neki tražili da bude i obvezni „udžbenik“ u školama!

Međutim, tu knjigu je na najnovijem natječaju za otkup knjiga za knjižnice glatko odbilo Ministarstvo kulture RH. Nisu kupili ni jedan primjerak, a koštala je 249 kuna.

Sin od Slavka Goldsteina, notorni povjesničar Ivo Goldstein, također je u nakladi Frakture objavio „kapitalno“ djelo- „Jasenovac“, čak na 992 stranice. (Tko će to čitati?).

Ovih dana knjiga je ponuđena na otkup Ministarstvu kulture Republike Srbije, za tamošnje knjižnice. Očito da su i Srbi prepoznali ovo (ne)djelo kao običnu propagandu, uglavnom bez dokazanih činjenica i odgovorili su – ne kupujemo ni jedan primjerak!

Neki su se u Srbiji začudili ovoj odluci jer da je, kako su pisali, „knjiga imala odlične recenzije srpskih povjesničara“, a da je autor „jedan od najuglednijih regionalnih povjesničara, koji je doktorirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu“ i koji „često gostuje u srpskim medijima“.

Ne će li se zbog toga, bojimo se, Goldstein „odreći“ svojih sunarodnjaka?

Mladen Pavković T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 16 kolovoza, 2020, 01:38

  JASENOVAC-DR.PROF.IVO GOLDSTEIN!!
  HERCEGOVAČKA ,KATOLIČLKA GANGA KOJU SU ISPJEVALI FRATRI U ŠIROKOM BRIJEGU,KAŽU ŽIVI SVJEDOCI ,1954 GODINE, OVOM PISCU, OVOG KOMENTARA ,GDJE SU POSTICALI I POMAGALI I OHRABRIVALI ,UPRAVO ,ONI, CRKVA I NJENI FRATRI, OVAJ NEUKI ,ZATUCANI ,VJEROM OKLOPLJENOM U POSLUŠNOST I VJEROVANJE, DINARSKI ,TRIBALNO–ANTROLPIDNO-TALIBANSKI MALUKAT KOJI JE ČINIO ZLOČINE PROTIV ČOVJEKA I ČOVJEČNOSTI ,UPRAVO POSTICANI OD STEPINČEVSKIH FRATARA ,KOJI SU SE PRETVORILI U DRAKULE I VAMPIRE STEPINČEVIH BOJOVNIKA.PA TA GANGA GLASI;
  PAVELIĆU ,ŠTA ĆEMO OD SRBA , VEŠ’TE IH U LANCE I S’NJIMA U KRAŠKE JAME ŠURMANCI,KORIČKU KRAŠKU JAMU I ŠARANOVU KRAŠKU JAMU!!!
  PA ,DRAGI GRAĐANI ,POVIJESNIČAR OD AUTORITETA ,OD ZANATA, ČOVO KOJI ZNA PISATI POVIJEST, JER ZNA MISLITI , REKAO BI HEHEGE ,A POSEBNO ZNA DIJALEKTIČKO-MATRIJALSITIČKI MISLITI,REKAO BI MARX , A BEZ TIH SVOJSTAVA NIJEDAN ČOVO NE ZNA PISATI POVIJEST, PA SVE ONO ŠTO NEKI DRUGI DVONOŽNI HEREKTUSI IZ KATOLIČKIH DILUVIJALNIH VREMENA NAPIŠU I ŠTO NAPISAŠE I DISTRIBUIRHU OVIM NAŠIM PROSTOROM ,GDJE STANUJU I BIVSTVUJU ANTIFAŠISTIČKI GRAĐANI HRVTSKE SU STEPINČEVSKE ,KATOLIČKE ,KRVOLOČNO- KOLJAČKE -DINARSKO-ALTAJSKE DAVORIJE.PA KNJIGA ,DR.PROFESORA IVE GOLDSTEINA O LOGORU JASENOVAC ,KOJU NAPISA PROF.DR.IVO GOLDSTEIN JE PRAVA LEGITIMACIJA ZLOČINAČKOG DUHA ,STEPINČEVSKOG KATOLIŠTVA,KOJE SE OČITOVALO U PRAVOM I SUŠTINSKOM SVOJSTVU ,KAO ZLOČINAČKA HORDA RAZVRATNIH HOMO-EREKTUSA ,KATOLIČKE POMAME , U SLUŽBI NACI-FAŠISTIČKOG REŽIMA III-ĆEG REICHA ,U ČIJOJ SLUŽBI MU SE PRUŽILA NAJPRILIKA DA SE TO ZOLIČINAČKO-KRIŽARSTVO POKAŽE KAO NEZAMJENJIVA DUHOVNA I FIZIČKA HORDA RAZVARATNIH ,ZATUCANIH RIMOKATOILIKA,SPREMNIH DA SVE DRUGO I DRUGAČIJE PREOKRENU ,PROMJENE ,NA NAČIN KOJI JE POZNAT SAMO KATOLIČKOJ CRKVI I U NJOJ SE RODIO ,KAO POKRET ZLOČINAČKOG DUHA I NIKAKVOG UMA ,ZAPRAVO BEZUMNIH ČOPORA KULANA KOJI ŽIVE ZA POSLUŠNOST I PONIZNOST SVOJOJ KASTI, A KOJA JE ,IZJAVIO JE JEDNOM PRIKLIKOM PAPA U OSTAVCI ,BEENDIKT XVI-TI,SMJERNA DA SE KORISTI SVOJIM SNAŽNIM POKRETOM KATOLIČKIH SLJEDNIKA, ČIJA SVIJET SE GNIJEZDI NA STUPNJU OPAŽANJA I UVIJEK SPREMNA NOGAMA GAZITI KORIJENE SVAKE CIVILIZACIJSKE LJUDSKOSTI,U PRIKUPLJANJU,ODNOSNO U ZGRTANJU OVO-ZEMALJSKOG BOGATSTAV I DA ŽIVI U APSOLUTNOJ DOMINACIJI NAD SVJETOVNIM SVIJETOM ZBILJE . MAKAR SU SE ,KROZ CIJELU KRŠĆANSKU POVIJEST JAVLJALI VELIKI UMOVI TE SLJEDBE ,KOJI SU SE PROTIVILI TAKVOM POIMANJU KRŠĆANSKE VJERE I NJENOG NAČINA DJELOVANJA , ALI SU UVIJEK BILI U MANJINI I ZAVRŠAVALI NA LOMAČI. PA JE HRVATSKOM GRAĐANINU ,ANTFAŠITI , OVA NOVA ,STEPINČEVSKA KRVOLOČNO-NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKA POMAMA ,TIČUĆI SE NOVE POPLAVE RAZNIH PISANIJA, KOJE SU SVE USMJERENE DA STEPINČEVSKI NACI-KOLJAČKI-KATOLICIZAM ,PRIKAŽU ,NE U BLAŽOJ FORMI ,NEGO KAO LAŽ KOMUISTIČKIH TAJNIH SLUŽBI, PA JE GOLDSTEINOVA KNJIGA O JASENOVCU PRAVA BRANA I UPOZORENjE HRVATSKIM GRAĐANIMA ,DA JE NOVA KNJIGA =JASENOVAC= PRAVA LEGITIMACIJA DUHA I NAUMA ,STEPINČEVSKIH ,KRVOLOČNO-KOLJAČKO-ŠOVINISTIČKIH SLJEDNIKA KOJA JE ZAVLADALA HRVATSKIM PROSTOROM ,SREĆA NE I DUHOM STEPINČEVSKIH HORDI RAZVARATNIH , KULANA .ZATO, ČITAJTE =JASENOVAC=PRAVU LEGITIMACIJI DUHA I NAUMA KRVOLOČNOG KATAOLIŠTVA KOJE JE DJELOVALO U VREMENIMA STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVAE U SLUŽBI III-ĆEG REICHA

  Odgovorite na ovaj komentar

<