U SRBIJI JE BILO SEDAMDESETAK LOGORA ZA HRVATE

U SRBIJI JE BILO SEDAMDESETAK LOGORA ZA HRVATE

19. kolovoza, 2016.

 

Piše: Mladen Pavković

Za ekstremne hrvatske i srbijanske ljevičare još je uvijek najvažnije pitanje II. svjetski rat, odnosno pozdrav – Za dom – spremni! Oni i samo oni natežu ovu temu, ili bolje rečeno pretvaraju Hrvatsku u ustašku, pa čak i fašističku državu. U Hrvatskoj su voditelji ovog „projekta“ Milorad Pupovac, Srbin po zanimanju, a potom ga slijede Teršelič, Pusić, Josipović, Mesić, Pilsl i ostali pomozbog junaci, dok u Srbiji neprestano vuku „mačka za rep“ dobro znani četnici: Aleksandar Vulin, Savo Štrbac, Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić… Svima njima je u tome zajedničko samo jedno – održavanje na vlasti. Naime, da se ova skupina iz dana u dan ne bavi Hrvatskom, kao „ustaškom“ državom, morali bi se okrenuti drugim stvarima, kao što je primjerice njihova „četnička djelatnost“, za koju smo mislili i vjerovali da je poražena tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

30 tisuća ljudi prošlo kroz srbijanske logore

Eto, u nedjelju, 14. kolovoza u Vukovaru je obilježen Dan logoraša. Bilo je to sjećanje na posljednju veliku razmjenu zatočenika srpskih koncentracijskih logora koja se dogodila u Nemetinu. Toga je dana prije 23 godine, na način „svi za sve“, na slobodni hrvatski teritorij pušteno 714 logoraša.

Ne, to nije tema koja zanima ekstremnu ljevicu, a poglavito ne Milorada Pupovca. To im se jednostavno „ne uklapa“ u II. svjetski rat. Na tome mogu samo izgubiti, pa se prave gluhi i slijepi. O tome ne izvještavaju ni četničke „Novosti“ koje izlaze u Zagrebu, a koje na žalost dobrim dijelom financiraju – Hrvati.

Znaju li ova, ali i druga „srbijanska braća“, da je kroz logore tijekom Domovinskog rata prošlo više od 30.000 ljudi, među kojima 3000 žena i 1500 djece? Oko 300 osoba je ubijeno ili umrlo od posljedica zlostavljanja i mučenja. Na putu u logore stradalo je još oko 2500 ljudi. Najmlađa ubijena osoba u srpskim koncentracijskim logorima imala je samo šest mjeseci, a najstarija 104 godine.

Mediji koji su izvještavali s ovog skupa, na kojem nije bilo ni srbijanske ni hrvatske „četničke garniture“, po tko zna koji puta su ustvrdili – Dosad nitko nije odgovarao za ove zločine!

A svi koji su ni krivi ni dužni odvedeni u srbijanske logore bili su krivi samo za to što su bili – Hrvati.

Dakle, mnogima od tih koji su silom bili odvedeni u logore diljem Srbije, ali i Crne Gore i sadašnje Republike Srpske, agresor na Republiku Hrvatsku želi ponovno suditi, želi ih ponovno zlostavljati i mučiti, kao što su to već uradili s nevinim hrvatskim braniteljem Veljkom Marićem, kojeg su u Beogradu bez ijednog dokaza osudili na strašnih 12 godina robije.

Bivši predsjednik Vlade RH Zoran Milanović se javno hvali da je baš on najzaslužniji što je Marić prebačen iz srbijanskog u hrvatski logor, dok se primjerice „ne može“ sjetiti kako je ime bivšem Udbašu, koji je uz zločinca Josipa Perkovića u Munchenu osuđen na doživotni zatvor, zbog – dokazanog ubojstva!?

I ti i takvi opet bi vladali Hrvatskom!

Zločini nad nevinim civilima

Kako to da ekstremne hrvatske i srbijanske ljevičare ne zanimaju riječi predsjednika Hrvatskog društva srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), časnog i uvaženog Danijela Rehaka, koji je uz ostalo istaknuo kako je na području Srbije i u okupiranim dijelovima postojalo 70-ak logora te da je iznimno mali broj logoraša ostvario neki status, neka prava, svega njih manje od osam tisuća, od trideset tisuća koji su prošli kroz zločinačke logore, vojske koja je izgubila rat?

I koji je veći problem: pozdrav „Za dom spremni“ ili pak zločini nad nevinim civilima tijekom hrvatskog Domovinskoga rata, koji su u ovom slučaju počinjeni i na teritoriju agresora ili pak u okupiranim dijelovima Hrvatske?

Ajmo „braća Srbi“ sad malo o tome, ajmo, pupovci i vučići, razgovarati i na ovu temu!

U kojim su državama, drugovi i drugarice, gospodo i gospođe, kojima su puna usta pravde, demokracije i suživota, u vašoj i našoj Europskoj uniji (EU), u zadnjih 25 godina postojali takvi logori, takva mučilišta za nevine žene, djecu i starce kakve su vodili i osmislili agresori na Republiku Hrvatsku?

Što je primjerice sa srbijanskim logorom na Ovčari, kraj Vukovara, u kojem je 1991. bilo zatočeno oko 4.000 nevinih Hrvata i gdje je zvjerski ubijeno 260 osoba, pretežno ranjenika iz vukovarske bolnice?

Ne, o takvim temama se ne raspravlja, a poglavito o tome se ne javlja „Srbin po zanimanju“!

U Srbiji, gle čuda, čak i ne priznaju da su postojali logori, ne jedan ili dva, već sedamdesetak. Po njima, kao i po Pupovcu, vjerojatno su nakon okupacije Grada Vukovara nevine Hrvate (poput životinja) odvodili na „odmor“ u „nišku banju“ ili na „festival trubača“, koja su i danas glavna okupljališta „generala Draže“.

Kad bi se u Hrvatskoj govorilo o tim i takvim temama (u Srbiji se o tome sigurno ne raspravlja), tada bi i ekstremnim ljevičarima bilo jasno da se od bivše NDH ne da živjeti, kao što namjernim vraćanjem na tu državu na žalost i danas dobro žive i razni domaći četnici i „neuništive“ sluge okupatora! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code