U SISKU ZA DVA MJESECA NESTALO 22 MILIJUNA KUNA UPLAĆENE POMOĆI

U SISKU ZA DVA MJESECA NESTALO 22 MILIJUNA KUNA UPLAĆENE POMOĆI

25. ožujka, 2021.

 

 

Jednom dijelu Siščana novac se dijelio u kovertama, tko je vodio evidenciju tko je dobio i čiji novac je tada dijeljen? Državni? Gradski? Što je s onima koji su novac trebali podignuti na gradskoj blagajni, a na kraju su bili na popisu da su novce već preuzeli? Žale nam se sugrađani da ima i takvih situacija

Tekst: Go HDZ Sisak

Naprasan prekid sjednice Gradskog vijeća od strane još samo 2 mjeseca vladajućih SDP-ovaca, otkrio je mračnu tajnu kako su ne samo izgubili podršku koalicijskih partnera nego su i potrošili sve novce koje su država i građani donirali za hitne popravke i intervencije razrušenih domova sisačkih obitelji.

Mislili smo da je kriminal koji se počeo otvarati oko Kristine Ikić Baniček dovoljna sramota i zapreka da se više nikad ne kandidira u ovome gradu na niti jednu odgovornu funkciju. Otkrivene sumnjive okolnosti građevinskih firmi koje su potpisivale ugovore s gradonačelnicom izvan već sklopljenih ugovora ključ u ruke u vrijednosti nekoliko milijuna kuna, zidića koji su plaćeni 900.000 kuna i popravaka tek novog krova Ledene dvorane kao i sumnjivih plaćanja popravaka na ŠRC-u, samo su dio mogućih kriminalnih radnji koje se spominju.

Nezaposleni suprug

Što nam to ostavlja SDP iza sebe? Gradsku dvoranu Zibel koja košta preko 60 milijuna kuna, u koju ne mogu uči sisačka djeca, gradnju još jedne dvorane na Zelenom brijegu, koja je položajem nezgodna čak i za jedinu školu u blizini Braća ribar, za održavanja satova tjelesne kulture jer djeca trebaju preko 3 prometnice ići do nje. Dvorana na obilaznici? Da, znamo da ju gradonačelnica nije željela dovršiti i ako je odmah uz novu Strukovnu školu Sisak i bit će uz novu Ekonomsku školu Sisak jer ju naziva spomenikom HDZ-u. Sisačkoj političarki nisu važna djeca, nije joj bilo važno i što bi navedenu dvoranu koristilo stotine učenika i ostali građani. Ona je isključivo zbog samovolje odlučila graditi i treću dvoranu. Jasno je pokazala kako je njoj važna isključivo politika, samopromocija i izgleda osobni probitak.

Muž sisačke gradonačelnice vodi se kao nezaposlen od kad je ostao bez posla u Marasovom kabinetu, a osim što nadzire sisačke ravnatelje i šalje im prijeteće mailove namijenjene zaposlenicima i poziva komunalne redare kome da naplaćuju kazne, postavljamo pitanje od čega to žive Baničeki? Nije li bar medijima sumnjivo kako to da iste građevinske firme operiraju gradom i dobivaju gradske poslove? I to firme koje nisu iz Siska.

Kako se još upravljalo ovim gradom 8 godina?! Tako da su promijenili 36 direktora i ravnatelja i 13 pročelnika, dakle 49 rukovodećih kadrova napustilo je Kristinu Ikić Baniček.

Ovaj će grad ostati pustoš, na naplatu već sredinom ove godine kreću deseci milijuna kuna kredita koje je gradonačelnica podigla za projekte koji su otvorili znate koliko radnih mjesta u Sisku? Niti jedno. 0. I još bez imalo srama, na sjednici gradskog vijeća, u petak 19. ožujka, izjavljuje kako se grad nije kreditno zadužio u njenom mandatu. Ne znamo u kojem to paralelnom svijetu živi SDP-ova političarka? Možda priprema amneziju kao samoobranu? Optužuje radnike HEP-a, svađa se s državom, laže kako država nije oslobodila građane plaćanja režija, a vrhunac je ove političke karijere da su u samo 2 mjeseca od potresa potrošili sve novce. 22 milijuna kuna su nestale!

Jednom dijelu Siščana novac se dijelio u kovertama, tko je vodio evidenciju tko je dobio i čiji novac je tada dijeljen? Državni? Gradski? Što je s onima koji su novac trebali podignuti na gradskoj blagajni, a na kraju su bili na popisu da su novce već preuzeli? Žale nam se sugrađani da ima i takvih situacija.

 Hajka na državu

Tražimo konkretan odgovor na koje je intervencije potrošeno 22 milijuna kuna kada se zna da je tjednima na sisačkom tlu bio HGSS i brojni drugi volonteri i navijačke skupine i da su se privatnim putem organizirale i dovozile dizalice, kamioni s košarom, ljestvama i slično.

Pitamo sisačku političarku Ikić Baniček: gdje je nestao novac namijenjen za stradale u potresu koje su donirali država i građani? Kako ste mogli 22 milijune kuna neodgovorno potrošiti?

Sada je jasno da je sav taj igrokaz oko plakata i okupiranja medijskog prostora u vidu hajke na državu, bio paravan za trošenje tuđeg novca bez imalo odgovornosti. Kristina, vrati novce Siščanima! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code