U SISKU KOROV DO PROZORA PRIZEMNICE

U SISKU KOROV DO PROZORA PRIZEMNICE

18. studenoga, 2017.

 

 

Dok krajnje strpljivi stanovnici desetljećima prašnjave makadamske sisačke Ulice Vatroslava Lisinskoga svakodnevno, više od dva mjeseca, promatraju prolaske polupraznih „Komunalčevih“ i GOS-ovih kamiona za smeće – čiji se radnici na velike hrpe požutjela lišća pred obiteljskim ulazima i ne osvrnu – visoki računi za komunalnu naknadu i izmišljenu legalizaciju ex-premijera Milanovića i GLAS-ove Anke Mrak Taritaš u prvoj gradskoj zoni i dalje pristižu. Poneki odvažniji, doduše, odlučuju se osušeno lišće i potpaliti, drugi strpljivo čekaju snijeg da pokrije brijeg, ali..

Nije samo odvoz sakupljena lišća i orezanih ruža jedini problem spomenute gradske prometnice u četvrti Zelenoga Brijega. Problem je i (ne)redovita košnja jaraka oborinske vode. Naša snimka, napravljena na uglu Mikčeve ulice i Vatroslava Lisinskoga, zorno pokazuje da je uglovnica Đajićevih, koja je godine 1934., još za jugo-kraljevine, u poplavi Save dosegnula visinu crijepa, ovoga puta korovom zaraslim do prizemnih prozora dobrano zastrla pogled na cestu. Problem je tim veći što u staroj uglovnici već dugo svoje samotne udovičke dane živi 97-godišnja Ljerka Đajić Dujmušić. Njena unuka Marina Dujmušić i njen Hrvoje, koji priželjkuju odlazak i zajednički život na Islandu, povremeno iz Zagreba dolazi u posjet baki, donese joj potrepština i obavi poneku drugu uslugu. Na žalost, ručnom se kosom još uvijek nije naučila koristiti. Stoga je još uvijek, dok prognostičari najavljuju prve snjegove, ne napušta nada da će prva operativka „Komunalca“, Koraljka Pejnović, ibaš u Ulicu Lisinskoga, uputiti radnike na motornim kosilicama. (J.F.) T .

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. muž
    #1 muž 18 studenoga, 2017, 17:17

    Ma tu ne pomažu kosilice….Najbolje jedan trimer i pola sata posla…Ak to ne mogu “Komunalci” nek se posla uhvate volonteri i pomognu ovoj starici da ne bude ruglo ispred kuće….O visokim računima da i ne govorimo kao i o potezima birokracije…
    Kaj se čudite pa treba najprije smislit”elaborat” uređenja okućnice…Ne ide to tako brzo kao što mislite…A gdje su i komunalni redari da to ne vide…Bravo gospon Frković….Vi bi trebali dobit priznanje pošto im ukazujete na probleme u Gradu…..Sad su nedavno uređivali obližnju Ciglarsku grabu, pa su na dvesto metara dalje mogli na brzinu riješit i ovaj problem….Bilo bi to za svaku pohvalu.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code