REKONSTRUKCIJA PRUGE VINKOVCI-VUKOVAR

REKONSTRUKCIJA PRUGE VINKOVCI-VUKOVAR

14. svibnja, 2015.

ministar Hajdaš Dončić i predsjednica Uprave Renata Suša

Predsjednica Uprave Renata Suša i ministar Siniša Hajdaš Dončić u srijedu 13. svibnja obišli Vukovarsko-srijemsku županiju i željeznički kolodvor Vinkovci te se informirali o aktivnostima Projekta rekonstrukcije, nadogradnje i elektrifikacije postojeće jednotračne željezničke pruge Vinkovci – Vukovar.

Riječ je o projektu pripreme dokumentacije za rekonstrukciju 18,2 km željezničke pruge, koji se sastoji od triju faza, a potpisan je u kolovozu 2013. Željeznička pruga Vinkovci – Vukovar povezuje nekadašnji X. paneuropski koridor sa VII. paneuropskim riječnim koridorom.

Ministar Hajdaš Dončić izrazio je zadovoljstvo time što će HŽ Infrastruktura do kraja ove godine ishoditi sve građevinske dozvole za elektrifikaciju i modernizaciju pruge Vinkovci – Vukovar te za podizanje brzine vlakova na toj dionici: – Ovaj projekt vrijedan je oko 420 milijuna kuna, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. 2020. To je izravno ulaganje u Županiju, a elektrifikacija pruge omogućit će novim Končarevim vlakovima da voze i na ovoj dionici. Kao i u ovom projektu, sufinanciranom sredstvima iz fondova EU-a, trebamo se okrenuti financijskim sredstvima iz Bruxellesa.

Predsjednica Uprave HŽ Infrastrukture Renata Suša izjavila je da je Projekt rekonstrukcije, nadogradnje i elektrifikacije postojeće jednotračne željezničke pruge Vinkovci – Vukovar jedan od najspremnijih projekta za natječaje sufinanciranja iz fondova EU-a: – Dobili smo pozitivno mišljenje o studiji utjecaja na okoliš, a potrebne lokacijske dozvole očekujemo za dva tjedna. S obzirom na to da Projekt nema veći obujam otkupa zemljišta, građevinsku dozvolu trebali bismo ishoditi do kraja ove godine. Paralelno ćemo u HŽ Infrastrukturi raditi na natječaju za radove. Modernizacija i elektrifikacija ove pruge znatno će doprinijeti razvoju gospodarstva Županije i cijelog ovog područja.T

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Jusuf
    #1 Jusuf 14 svibnja, 2015, 15:19

    Komu treba pruga Vinkovci-Vukovar? Kamo to vodi?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code