U SISKU 9,7 MILIJUNA KUNA ZA ZGRADU NAMIJENJENU BRANITELJIMA

U SISKU 9,7 MILIJUNA KUNA ZA ZGRADU NAMIJENJENU BRANITELJIMA

27. kolovoza, 2022.

 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima obišao je radove cjelovite obnove zgrade javne i društvene namjene u Ulici kralja Tomislava 5, Sisak.
Sisačko-moslavačka županija trenutno na 25 gradilišta provodi obnovu zgrada u svom vlasništvu ili vlasništvu povezanih ustanova u području zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja i druge javne namijene. Jedno od takvih gradilišta je i zgrada koju su do prije potresa koristile udruge proistekle iz Domovinskog rata sa sisačkog područja.
U samom centru Sisku, teško je stradala u potresu te više nije bila za korištenje. Radi daljnje potrebe građana za njenim korištenjem i sigurnosti svih prolaznika koji se svakodnevno kreću uz nju, Sisačko-moslavačka županija, kao vlasnik objekta, pokrenula je njenu cjelovitu obnovu.
„Izvode  se radovi uklanjanja i izgradnje pregradnih zidova, zabatnih zidova, dimnjaka, rade se podne obloge, uređuju se sanitarni čvorovi, mijenjaju se instalacije… Vrijednost ovih radova je 9,7 milijuna kuna, a dovršetak radova očekujemo do kraja ove godine.
Nakon dovršetka ovog projekta zgradu će koristiti udruge proistekle iz Domovinskog rata koje će imati svoj prostor ovdje, a u jednom dijelu uredit ćemo prostor za psihosocijalnu terapiju hrvatskih branitelja. Ovdje će isto tako biti prostorije Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije s memorijalnim postavom Domovinskog rata“ rekao je župan Celjak prilikom obilaska.
Radove na obnovi zgrade obišli su i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje iznimno raduje ova obnova i vraćanje u svoje prostorije.
„Neki smo se uspjeli snaći, većinom se radi od kuće. Jako nam je teško jer je članstvo raspoređeno po cijeloj županiji, nemamo nekakav svoj centar i jako nam je drago što ćemo ponovno svi biti skupa u jednoj zgradi“ rekao je Željko Gršić, predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Siska.
Radovi rekonstrukcije i sanacije objekta odvijaju se i na zgradi Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije tik do zgrade u Tomislavovoj 5, Sisak, za koje je župan Celjak istaknuo: „Izvode se radovi u vrijednosti 1,7 mil kuna, a nakon završetka tamo će se preseliti ambulante školske medicine, Služba za epidemiologiju i isto tako Odsjek za mentalno zdravlje, prevenciju i  izvanbolničko liječenje ovisnosti.  Osim što ulažemo u objekte na području zdravstva ulažemo i u opremu pa smo kroz jedan EU projekt za 1, 4 mil. kuna nabavili informatičku i dijagnostičku opremu te jedan automobil. Od dijagnostičke opreme koja je izuzetno važna za utvrđivanje bolesti izdvojili bi zamrzivač, koji radi na -90 stupnjeva što omogućava da se cjepiva mogu čuvati i na području Sisačko-moslavačke županije, dakle nije potrebno da se po cjepiva svakodnevno ide u Zagreb”.
Ovo je samo dio od 25 trenutno otvorenih gradilišta Sisačko-moslavačke županije na kojem su radovi u punom opsegu, a završetkom obnove svih zgrada, tisuće žitelja županije koristiti će zdravstvene, obrazovne i socijalne usluge u novoobnovljenim prostorima uz brojne dodatne sadržaje i usluge koje nisu imali u svojoj županiji prije potresa. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. FRANO MARXISTA
    #1 FRANO MARXISTA 6 rujna, 2022, 17:54

    RUŠITELJI SOCIJALIZMA ,,USTROJTVA DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODMNOSA U KOJIMA SE USOTOLIČUJE UDRUŽENO STVARALAČKO JEDINSTAVO PROIZVOĐAČA ,DA BI OVA TUĐMAN-ŠUŠKOVA HORDA TO PORUŠILA I USPOSTAVILA KRŠČANSKO-KASTINSKO-.KLASNO- PLJAČKAŠKI USTROJ PROIZVODNIH ODNOSA KOJEG OVA KATOLIČKA SORTA NAZIVA DEMOKRATSKIM.PA SE TREBA ZAPITATI KAKO KLASNI USTROJ MOŽE BITI DEMOKRATSKI????

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code