U SISAČKOJ ŽUPANIJI POKRADENI POTICAJI ZA POLJOPRIVREDU

U SISAČKOJ ŽUPANIJI POKRADENI POTICAJI ZA POLJOPRIVREDU

12. siječnja, 2021.

 

 

“U najtežim trenucima u kojima se našlo stanovništvo SMŽ, daleko od očiju javnosti, županijskim poljoprivrenicima je ukraden i treći proračun za poljoprivredu i uskraćeni su im poticaji.” – ističe se u priopćenju oporbe u Županijskoj skupštini SMŽ.

“Iako je oporba u više navrata upozoravala da se događa tiha pljačka novca namjenjenog poljoprivredi a župan Žinić je kontinuirano obmanjivao javnost govoreći kako je sve u redu, postalo je jasno da su poljoprivrednici najveće žrtve financijskog sloma županije koji je evidentan.

Umjesto isplate poticaja za poljoprivrednike po sustavu da se do kraja godine isplate poticaji za tekuću godinu, župan je zahvaljujući većini u Skupštini najprije poljoprivrednicima oteo proračunska sredstva za jednu godinu, pa je odlučeno da se poticaji isplaćuju za prethodnu godinu, a ne za tekuću godinu. Ni ta otimačina nije mogla pokriti rupe u proračunu, pa je župan ponovo posegnuo za novcem namijenjenim poljoprivrednicima. Tako je odlučeno da će se do kraja 2020. godine isplatiti sredstva za poticaje poljoprivrednicima za 2019. godinu. Poljoprivrednici su ostali bez namjenskih sredstava za čak dvije godine. No, do kraja godine netom završene 2020. godine nisu isplaćena namjenska sredstva za poticaje u poljoprivredi za 2019. Župan Ivo Žinić je krenuo poljoprivrednicima otimati već treći proračun a sankcija nema niti ima tko zaštititi poljoprivrednike u SMŽ.

Vapaje oporbenih vijećnika i nezadovoljne poljoprivrednike godinama nije imao tko čuti. Podsjetit ćemo na festival gluposti i zlouporaba župana Žinića i dožupana Rosavca koji traje već četvrtu godinu a da ne postoje poluge državne vlasti koje bi takve pojave spriječile ili sankcionirale.

U županiji od koje su svi okrenuli glavu, koja demografski nestaje, koja je ponijela ogroman teret posljedica rata i okupacije. U županiji gdje su ljudi prevareni u poslijeratnoj obnovi najnižom kvalitetom izvedenih radova, u županiji koju je pogodio katastrofalan potres, župan Ivo Žinić pokušava uništiti i zadnju nadu za brzi razvoj i oporavak poljoprivrede kao jedne od najznačajnijih gospodarskih grana u Sisačko moslavačkoj županiji.” – sotji u priopćenju kojeg potpisuju oporbeni vijećnici u skupštini SMŽ (HSS, HSP, MOST, REFORMISTI I NEZAVISNI VIJEĆNICI). T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. MikiT
    #1 MikiT 13 siječnja, 2021, 11:45

    Kako na ovo ostaviti komentar? Kako drzava da funkcionise – napreduje kad oni koji imaju pristup sredstvima najvise kradu i jos su oni ti koji odlucuju? Ko sankcionise?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code