U SABORU JE PREVLADAVALA ATMOSFERA DOSKOČICA

U SABORU JE PREVLADAVALA ATMOSFERA DOSKOČICA

31. kolovoza, 2016.

 

 

‘Rezultati anketa su za nas odlični. Kao što je bilo svih ovih godina, rezultati anketa su redovito nama davali desetak posto manje. Ovakvi rezultati, kada primijenimo tu formulu, jamče nam solidnu pobjedu. To što nam razne agencije daju malu prednost to znači da slobodno možemo dodati desetak mandata prednosti. Ponekad neke od tih agencija neobjektivno, namjerno svojim anketama usmjeravaju birače u smjeru koji žele njihovi sponzori’, rekao je u emisiji Markov trg akademik Željko Reiner

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=EajGXBEjcI8

Priredio: Franjo Dobrović

U emisiji Markov trg na Z1 televiziji, u utorak 30. kolovoza, gostovali su akademik i član Predsjedništva HDZ-a Željko Reiner i saborska zastupnica Margareta Mađerić

‘Građani ne mogu biti zadovoljni načinom kako je funkcionirao Sabor, ali to je bila preslika ukupnog stanja. Nisam imao vremena da provedem zamisao da se većina odluka donosi na odborima, a plenarna sjednica bude onaj šlag na kraju. Tako je cijela pozornica svedena na sabornicu u kojoj je prevladavala atmosfera doskočica što su mediji uglavnom prenosili. Žalosno je da je saborska demokracija napravila nekoliko koraka unatrag. Hrvatskoj je u ovom trenutku najvažnija stabilnost i to je ono što naša politička opcija nudi biračima. U ove izbore idemo sami i to je bitna razlika. Naša vjerodostojnost proizlazi iz našeg programa koji nije popis lijepih želja. Pokušali smo biti realno ambiciozni’, izjavio je Željko Reiner.

‘Saziva Sabora je bio kratak, ali i vrlo intenzivan. Bila sam prisutna na svim sjednicama i bavila se temama obitelji, djece, međugeneracijska solidarnost i dr. Nerijetko sam se osjećala usamljeno. Gdje god u kampanji dođemo građani nas pitaju zašto su saborske klupe uvijek prazne. Zastupnici imaju puno obaveza izvan plenarne sjednice, ali saborski je mandat stranački i osobni te je na svakome da odluči koliko će biti odgovoran prema toj dužnosti. Dojam da smo svi mi stranačka mašinerija nije točan jer se zalaganjem i prijedlozima može puno toga učiniti. Primjerice, četiri godine bivše ministrice Milanke Opačić su bile katastrofalne. Dovedeno je u pitanje posvajanje, brakorazvodne parnice, sve ono što je zahtijevalo pravnu sigurnost. Ne mislim da se tu radi o neznanju. Katedra Pravnog fakulteta uopće nije bila uključena u izradu novog Obiteljskog zakona. Neshvatljivo je, kad se pojavio problem gladne djece, ona je rekla da su možda jedino romska djeca gladna. To je nedopustiva izjava za Ministricu socijalne skrbi. Da ne spominjem pronatalitetnu politiku koja u ovakvom obliku vodi Hrvatsku u izumiranje. Sve to treba temeljito promijeniti’, kaže Mađerić.

Rezultati anketa i njihovi sponzori

‘Rezultati anketa su za nas odlični. Kao što je bilo svih ovih godina, rezultati anketa su redovito nama davali desetak posto manje. Ovakvi rezultati, kada primijenimo tu formulu, jamče nam solidnu pobjedu. To što nam razne agencije daju malu prednost to znači da slobodno možemo dodati desetak mandata prednosti. Ponekad neke od tih agencija neobjektivno, namjerno svojim anketama usmjeravaju birače u smjeru koji žele njihovi sponzori. Međutim HDZ je narodnjačka stranka, mnogi su naši glasači konzervativni i nisu skloni odgovarati na takve ankete. To je jedan od razloga zašto su ti rezultati takvi. Naši koalicijski kapaciteti su odlični za razliku od SDP-a koji je te kapacitete iscrpio svojom koalicijom. Možda im se pridruži IDS, ali možda i ne, to je otvoreno i zanimljivo pitanje. Uvjeren sam da će nakon izbora više subjekata biti zainteresirano koalirati s HDZ-om, nego sa SDP-om. To onda jamči stabilnu većinu u parlamentu, a time i stabilnu vladu’, objasnio je Reiner.

‘Pretpostavljam da je dio biračkog tijela koji je na prošlim izborima glasao za Most, nakon izbora Andreja Plenkovića na mjesto predsjednika HDZ-a, odlučio dati glas HDZ-u. Mislim da je to jedan od razloga zašto ankete pokazuju slabiji rezultat Mosta. Tu je i uličarski rječnik Zorana Milanovića. Zamislite na što je sve on spreman kada je prije godinu dana slao policiju na branitelje, a danas okreće priču’, ispričala je Mađerić.

‘Zoran Milanović je počeo ono što se zove prljava kampanja. Mislim da se u demokraciji ne smijemo tako nadmetati. Spuštanjem na određenu razinu Milanović najviše šteti svojoj političkoj opciji. Trenutačno vodstvo Srbije, nažalost, iz nekih razloga ima neistinitu, agresivnu retoriku koja najviše šteti srpskom narodu. Takvom retorikom nikada neće ući u EU. Zemlje EU imaju neke vrijednosti koje Srbija mora prihvatiti ako želi postati dio te zajednice država. Problem Hrvatske je kada se iz politikantskih razloga Milanović spušta na tu istu razinu pa naziva Srbiju ‘šaka jada’. On misli da je državnik ako to stalno za sebe ponavlja, ali tako se ne postaje državnik. On se tim rječnikom pokušao dodvoriti hrvatskim braniteljima. I to nije pravi odgovor onima koji su se spustili na tu razinu. Milanović se mogao po svojoj životnoj dobi uključiti u obranu Hrvatske , ali to nije učinio. Čovjek koji je branitelje nazivao šatorašima i govorio da smrde, sada dolazi odjednom s njima razgovarati dodvoravajući im se huliganskim rječnikom, upravo rječnikom ljudi kojima želi uzvratiti’, objasnio je Reiner.

‘Sjetimo se kada je SDP-ov Ministar Jovanović hrvatske udžbenike slao u Srbiju njihovim ministrima na kontrolu. To je nedopustivo. Zašto Milanović tada nije reagirao i smijenio Jovanovića? Umjesto toga on mu ponovo nudi priliku. Jučer smo obilježili 25 godina Bedema ljubavi. Zašto Milanović nije došao i pozdravio te majke i pokazao da istinski cijeni žrtvu tih žena’, zapitala je Mađerić.

Kazališni trg preimenovati u Kazališni trg

‘Stvaranje pozitivne klime je izazov za nas. Desetljećima se hrvatskim građanima serviraju priče kako se ništa ne može učiniti. Prije godinu i pol su iz SDP-ove vlade tvrdili da nisu točne brojke o iseljavanju mladih iako su izvješća primjerice njemačke vlade ili iz hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova govorila drugačije. Primjerice, Katolička crkva mora u Irskoj otvoriti posebnu misiju zbog velikog borja Hrvata katolika. Situacija je pogubna i moramo postaviti pitanje ako razvijamo gospodarstvo tko će u njemu raditi ako mladi odlaze. Vjeru u projekt hrvatske države možemo vratiti samo pozitivnim rezultatima. Vratiti osmjeh na lica hrvatskih građana’, izjavio je Reiner.

‘Mi moramo ispravljati nepravde. Primjerice, mene kao zastupnice u gradskoj skupštini smeta da prvi hrvatski predsjednik Tuđman nema adekvatni trg i spomenik u Zagrebu. Također me boli što najljepši trg u Zagrebu još uvijek, nažalost, nosi ime Maršala Tita, koji spada među najveće svjetske zločince i diktatore. Prije nekoliko godina sam potpisala peticiju ‘Krug za trg’. To su stvari koje moramo mijenjati. Nadam se da će se u Skupštini grada konačno naći većina koja će kazališni trg preimenovati u Kazališni trg. Od malih nogu su me roditelji naučili da je to Kazališni trg. Moramo to i službeno provesti u gradskoj skupštini i vjerujem da ćemo to uspjeti’, izjavila je Mađerić. T

 

 

 

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 1 rujna, 2016, 17:01

  TKO JE REINER???VISOKO-KVALIFICIRANI MEDICINSKI ZANATLIJA!!

  REINER SE ISPRIČAO ZAŠTO JE DOŠAO NA B LEIBURG.

  NIJE POGRIJEŠIO AKO JE TO SVJESNO IZGOVORIO ,MEĐUTIM, ON NEMA IZGRAĐENU SVIJEST NA STUPNJU SAMOSTALNE SAMOSVIJETI KOJU HEGEL IMENUJE SVIJEŠĆU POVIJESNOG ČOVJEKA,KADA LJUDSKO BIĆE TEK NA TOM STUPNJU POSTAJE SVJESTAN SAMOG SEBE I SVIJETA U KOJEM ŽIVI. JER ON TO JAVNO ,U SVOJIM ISTUPIMA ,DOK SE PREDICIRAO KAO POLITČKI ČOVJEK U SABORU,KAO ZASTUPNIK IZ TUĐAMANOVE ZLOČINAČKE FALANGE,NIJE NIKADA POKAZAO .DAPAČE, POSEBNO SE TO MOGLO ZAPAZITI U NJEGOVIM ISTUPIMA U HRVATSKOM SABORU,KADA JE UVJEK ISTUPAO IZGUBLJENO, ALI UVJEK SA NEKIM ATAVISTIČKIM PREDRAUSUDAMA KOJE SU GA PASJIM JEZIKOM OČITOVAVALE, A KOJE NI SAM NIJE ZNAO OBJASNITI ,PA SU GA I NJEGOVI POLITIČKI KAMARADI ,TAKOĐER ZATUCANI DINARSKI ANTROPIDNI TALIBANMI TAKO DOŽIVLJAVALI. PA PREMA TOME ,AKO JE I IZGOVORIO ŠTA JE IZGOVORIO ,ON NI SAM NE ZNA ZAŠTO JE TO REKAO. ALI ,DA JE TO REKEO NETKO DRUGI IZ TE ALAŠE STEPINČPEVIH HOLOKAUSTSKIH SLJEDBENIKA BILO BI TO POSEBNO VAŽNO OBJAVITI ,DA JE NETKO ,MAKAR KASNO , IZ TE KATOLIČKO-DINARSKE BULUMENTE I PORUČIO TOJ SLIJEPOJ STEPINČEVSKO-KTOLIČKOJ ALAŠI ,DA BI SE JEDNOM TREBALI OTRIJEZNITI I POVIJESNO DISTANCIRATI TIH PREDRASUDA I OKRENUTI SE POVIJESNOJ ISTINI, PA UMJESTO U BLEIBURG ,OPHODITI SVAKE GODINE STARTIŠTA ISTINSKIH ŽRTAVA KOJE SU PROIZVELI NJIHOVI OČEVI I DJEDOVI U SLUŽBI ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA ,OVAJPUT ,KATOLIŠTVA.JER SU TAMO ŽRTVE CIVILI SVIH DOBNI UZRASTA I SVIH SPOLNIH ODREĐENJA. JER SU TO ONE PRAVE ŽRTVE KOJE SU NJIHOVI OČEVI ,STEPINČEVI KRVOLOČNI SLJEDBENICI ,KRIŽARSKOG ,SREDNJOVJEKOVNOG DUHA OSVETE I MRŽNJE, ČINILI PREMA SVIM DRUGIM I DRUGAČIJIM.
  A TA STRATIŠTA SE NALAZE NA PODRUČJIMA SJEVERNE BOSNE ,OD ROMANIJE ,OD GRADIĆA ,BANJE LUČICE PA SVE DO HAN-PIJESKA ,GDJE SE NA SVAKOM KVADRATNOM KILOMETRU MOGU NAČI GROBNICE OD PO NEKOLIKO STOTINA,ZVJERSKI UBIJENIH NEVINIH CIVILA. PA U HERCEGOVINI ,OTKUDA JE POGROM I POČEO ,ONAJ MASOVNI ,PRVE ŽRTVE SU BILE SELJACI IZ PREBILOVACA, NJIH CC-A 18OO , KOJI SU ŽIVI POBACANI U KRAŠKU JAMU ŠURMANCI,JAMA GOLUBINKA I OKOLNE JAME, A ZAPADNA BOSNA JE SVA POSIJANA STRATIŠTIMA TIH STEPINČEVIH KRIŽARSKIH HORDI, UVJEK PREDVOĐENI ,DUHOM I UMOM ,STEPINČEVSKE SLJEDBE U ABITIMA I KAMAMA.PRIMJER JE FRA.FILIPOVIĆ-MAJSTOROVIĆ,ZVANI SOTONA KOJI JE U OKOLICI BANJE LUKE ,POSEBNO U SELU DRAKULIĆIMA KLAO ŠKOLSKU DJECU U RAZREDU PPRED NJIHVIM PRIJATELJEMA, HRVATSKOJ DJECI.ILI GVARDJAN IZ OKOLICE LIVNA,FRA.SREĆKO PERIĆ KOJI JAVNO ,IZA OLTRA ,POZIVA USTAŠKE VALSTI DA POŠALJU TU KATOLIČKU VOJNICU U NJEGOV KRAJ DA POKOLJU TU SRBADIJU ,A MEĐU NJIMA I NJEGOVU SESTRU KOJA SE ODMETNULA.PO ZAVRŠENOM ZADATKU SVE ĆU VAS ISPOVJEDITI I OPROSTITI VAM SVE GRIJEH,ANSREĆU ,KOJIH I NEMATE. A PO HRVATSKOJ, NAROČITO, KOPRIVNIČKI KRAJ JE KRASIO SVOJIM ZLOČINAIMA VITEZ BOBAN.A POSEBNO MJESTO PIJETETA BI TREBAO BITI LOGOR U KOPRIVNICI=DANICA=.A POSEBNI TERET NOSE KATOLICI LIKE I KORDUNA TAKOĐER POSIJANIM STRATIŠTIMA,KAO ŠTO JE ,ŠARANOVA KRAŠKA JAMA, OTOK PAG ,SLANO I MNOGE DRUGE MANJE POZNATE JAME .A JASENOVAC JE KRUNA, OMEĐENA KRŠAĆNASKO-RIMSKA ZLOČINAČKA OSVETA PREMA SVIM DRUGIM I DRUGAČIJIM.XY
  PREMA TOME ,BLEIBURG JE MJESTO NA KOJEM SE POVIJESNO I FIZIČKI ZAVRŠIO KRAJ JEDNE ZLOČINAČKE ODISEJE , MJESTO NA KOJEM SE POVIJESNO I FIZIČKI ZAVRŠIO KRAJ JEDNE ZLOIČINAČK ENAJEZDE I POČETEK KRAJA ZLOČINAČKOJ CRKVI U HRVATA I UOPĆE KRAJ JEDNOJ MEĐUNARODNOJ,ZLOČINAČKOJ, KORPORACIJI KOJA SE ISKLJUČIVO BAVILA I JOŠ BAVI TRGOVINOM LJUDSKIH DUŠA I TIJELA SVOJIH SLJEDBENIKA KOJE JE ISKORIŠTAVALA I JOŠ ISKORIŠTAVA KAO ROBOVE I TOPOVSKO MESO U EKSPANZIJI ZA ZGRTANJE OVOZEMALJSKOG BLAGA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code