U REMETINCU SAM PONOVNO PROČITAO KRLEŽU I ANDRIĆA

U REMETINCU SAM PONOVNO PROČITAO KRLEŽU I ANDRIĆA

3. travnja, 2016.

tbandić_proslava_godišnjice_stranke-2

“Imao sam vremena. Ne bih to nikome želio da doživi što sam ja doživio, da vas se zatvori i traže dokazi da sam lopov. Ja nisam lopov, ja nikome nikad nisam napravio ništa nažao i nikome ništa uzeo, a najmanje iz proračuna od građana grada Zagreba! Ali to će moji odvjetnici na sudu u pravnoj državi i dokazati. Ja ne znam ništa drugo osim raditi i ljubiti čovjeka, biti solidaran s onima koji nemaju, a to je i njihova stranka. Ja to znam raditi 16 godina najbolje u gradu Zagrebu, to je pola Hrvatske”

Tekst i fotografije: Dražen Stjepandić

Milan Bandić ne može bez vašara. Tako je izgledala i proslava prve godišnjice njegove stranke Milan Bandić 365­ – Stranka rada i solidarnosti. Po lijepom proljetnom vremenu na Bundeku se okupilo se oko tristotinjak ljudi. Uz brojne članove proslavi su prisustvovali  stranački čelnici, saborski zastupnici, predsjednici stranačkih gradskih i općinskih organizacija, brojni zastupnici Skupštine Grada Zagreba, simpatizeri stranke, te brojni građani koji su svratili na pivo, gemišt, pljeskavicu i kobasice s mladim lukom. Dame su dobile ruže.

Ime je znak

Oko podneva na proslavu stigao i sam predsjednik stranke Milan Bandić, koji je prije početka svog govora, zamolio sve nazočne da minutom šutnje odaju počast  nedavno preminulom potpredsjedniku stranke Jakovu Jaši Bienenfeldu.

Predsjednik stranke Milan Bandić u svom se emotivnom govoru najprije osvrnuo na vrijeme prije godinu dana, 28. ožujka 2015. kada je stranka osnovana:
“Nomen est omen – Ime je znak. Kada smo razmišljali, ja nažalost iz Remetinca, kako ćemo nadjenuti ime stranci, ovdje su moji svjedoci – ja sam rekao nemojte ugasiti ideju, doći ću ja, ne bojte se, vratit ću se, znam da sam nevin, istina je spora, ali dostižna. Oboružan strpljenjem i knjigama, obnovio sam svoju lektiru iz srednje škole, pročitao sam ponovno Ivu Andrića i Krležu. Imao sam vremena. Ne bih to nikome želio da doživi što sam ja doživio, da vas se zatvori i traže dokazi da sam lopov. Ja nisam lopov, ja nikome nikad nisam napravio ništa nažao i nikome ništa uzeo, a najmanje iz proračuna od građana grada Zagreba! Ali to će moji odvjetnici na sudu u pravnoj državi i dokazati.
Ja ne znam ništa drugo osim raditi i ljubiti čovjeka, biti solidaran s onima koji nemaju, a to je i njihova stranka. Ja to znam raditi 16 godina najbolje u gradu Zagrebu, to je pola Hrvatske. Znam to raditi najbolje u Hrvatskoj i jednog dana ću i to dokazati da mogu. Vjerujte mi!”, poručio je popraćen pljeskom okupljenih.

“Rad, rad, rad. Solidarnost, solidarnost i solidarnost – to je program naše stranke u dvije rečenice. Jel’ ima ljepšeg programa. Nema ga! I neka pokažu druge stranke program – naše ime je naš znak. Mi to živimo 16 godina”, dodao je.
S govornice je također poručio:
“Uz rad i solidarnost idu čovjekoljublje, domoljublje i bogoljublje. Nemojte se toga nikada odreći. To je ono što resi hrvatskog čovjeka i građane Republike Hrvatske”.

Grad po mjeri čovjeka

Istaknuo je i kako je ponosan što je sa svojim timom stvorio grad po mjeri čovjeka, istinsku europsku metropolu:
“Najmultikulturalniji, najmultikonfesionalniji i najmultinacionalnija europska metropola. Ja sam na to ponosan, to je moj najveći projekt. I Bundek je naš projekt, i Sljeme je naš projekt i Jelkovec je naš projekt i prekrasne fontane koje ćemo otvoriti za dva i pol mjeseca su naš projekt. Ali, naš najveći projekt je grad po mjeri čovjeka i grad sretnih ljudi”, poručio je Bandić s pozornice.
Nije propustio komentirati niti aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj te trenutno stanje u Koaliciji:
“Vjerujte mi, naredna tri mjeseca, ako ne bude prijedloga projekata i očekivane brzine realizacije tih projekata, bit ćemo prvi inicijatori preslagivanja unutar koalicije! Ne možemo čekati više! Ja znam najbolje kojim tempom treba ići. Vodimo 16 godina pola Hrvatske, ne može se čekati unedogled. Šest mjeseci je krajnji rok da se pokaže što se treba činiti i raditi, da se naprave istinski projekti za ravnomjerni gospodarski razvoj Hrvatske. Mi smo bili, jesmo i ostajemo rješenje!“, poručio je Bandić.

Poslije govora dok su svirali Kraljevi ulice gradonačelnik je podijelio balone i slavljeničku tortu. U tim trenucima nije ga bilo lako fotografirati. Milan Bandić je na Bundeku bio superstar, ali ne samo zbog balona i kolača.

Od poznatih vidio sam Ćiru Blaževića, Josipa Jurčevića, Bosiljka Mišetića i Ramu Dedića.

Kao osoba koja je bila prisutna na prvom većem okupljanju članova stranke na plantaži jagoda Dubravka Hercega u Horvatima mogu reći da stranka dobro napreduje. Svakako je najveća stranka od onih osnovanih u posljednje dvije godine.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code