NAJNOVIJE NA PORTALU

U POPLAVLJENIM VINKOVAČKIM SELIMA TJELESNI SE ODVIJA U PRIRODI

U POPLAVLJENIM VINKOVAČKIM SELIMA TJELESNI SE ODVIJA U PRIRODI

16. ožujka, 2015.

Screenshot_1

Na području Općine Drenovci, koja obuhvaća pet sela na istoku županjske Posavine – Drenovce, Đuriće, Račinovce, Rajevo Selo i Posavske Podgajce, nema ni jedne sportske dvorane. Općinski čelnici, potvrdio nam je načelnik Jakša Šestić, već godinama upozoravaju na nužnost postojanja dvorane i traže njezinu gradnju, kako bi se i tamošnjim učenicima osigurali uvjeti školovanja kao i njihovim vršnjacima u ostalim dijelovima Hrvatske, ali bez uspjeha. Sva su nastojanja do sada ostala samo na obećanjima. U posljednje vrijeme određeni pomaci ipak su učinjeni. Naime, Vukovarsko-srijemska županija, točnije, Upravni odjel za obrazovanje i sport, počela je pripremu dokumentacije, kao prve stepenice za rješavanje tog kroničnog problema. Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine vijećnik Stjepan Abramović pitao je u kojoj je fazi projekt gradnje sportske školske dvorane u Drenovcima. Pročelnica Jadranka Mustapić Karlić odgovorila je da je nakon dobivene suglasnosti od Ministarstva zatražena lokacijska dozvola, nakon čega će projekt biti nastavljen. Načelnik Šestić nam je rekao da je sve to još uvijek u povojima, daleko od realizacije i da bi se na gradnju sportske školske dvorane u Drenovcima moglo čekati još godinama. Poručuje da, dok god taj projekt Vlada ne uvrsti u svoj program, od njega nema ništa. Učenici, njihovi roditelji i učitelji s pravom se smatraju zakinutima i oštećenima jer generacije učenika iz tamošnjih škola nikada nisu imale uvjete za održavanje sata tjelesnog odgoja, što je poražavajuće i nedopustivo.

Za sada nema rješenja. Ni jedna vlada do sada nije pokazala sluha za ovo rubno područje Hrvatske, uz granicu sa Srbijom, za potrebe njegovih stanovnika. To se područje već niz godina zanemaruje, jedno je od najnerazvijenijih u Hrvatskoj, ali državna vlast za tu poražavajuću činjenicu ne mari. Ovdje je društveni sektor potpuno zapostavljen i mi samo želimo jednake uvjete života s drugim dijelovima Hrvatske. Stanovnike Cvelferije država mora dovesti u ravnopravan položaj s ostalim građanima, učenicima omogućiti jednake uvjete školovanja – kaže Šestić.

A do tada će, napominje, učenici u selima na području općine Drenovci sate tjelesnog odgoja i dalje imati u prirodi, a kada pada kiša, tužno gledati kroz prozor učionice i razmišljati o tome kakav li je osjećaj biti u sportskoj dvorani i imati sve one prednosti i pogodnosti koje ona nudi svojim korisnicima, koje su od njih još godinama daleko.

Generacije učenika iz tamošnjih škola nikada nisu imale uvjete za održavanje sata tjelesnog odgoja.

IZVOR:www.vinkovci.com.hr

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code