U PONOĆ NA TRGU UZ BANDIĆA, HULJIĆA I SANDRU PERKOVIĆ

U PONOĆ NA TRGU UZ BANDIĆA, HULJIĆA I SANDRU PERKOVIĆ

1. siječnja, 2018.

 

 

Doris Dragović je još izvodila svoj poznati refren “Nije kriva srdela što je riba plava, od vina rumena tebe boli glava…” kada se gradonačelnik skupa sa damama iz pratnje Sandrom Perković i Tončijem Huljićem popeo na pozornicu. Kada je odbrojilo ponoć Zagrepčanima i brojnim gostima pristiglim iz cijelog svijeta poželio je sretnu Novu 2018. godinu. Uslijedio je vatromet, crvene i zelene palme iscrtale su se po noćnom nebu. U VIP zoni poslužen je pjenušac. Poslije Doris i Bandićeva govora Tonči Huljić je zapjevao “Sve su seke voljele moranare”

Napisao: Dražen Stjepandić

Gužve oko trga vladale su danima prije Silvestrova. U novogodišnjoj noći bile su pune i okolne ulice u kojim nije bilo adventskih kućica i pozornica. Ulica Pod zidom spadala je među one u sjeni zagrebačkog adventa, ali uči Nove 2018. i Pod zidom je vladala gužva kao na Zrinjevcu, Bogovićevoj, Margaretskoj, Europskom trgu ili Štrosu.

Masi se nešto prije ponoći zakratko pridružio i sveprisutni Bandić, uz dogradonačelnicu, razne pročelnice i direktorice bio je okružen ženama kao nekada Napaleon generalima. Tek pokoji muškarac uz osobu zaduženu za njegovu sigurnost. Opušteno, uživajući blažen među ženama šetao je kroz gužvu prema velikoj pozornici na kojoj je u tom trenutku pjevala Doris Dragović. Otprilike njih petnaestak oko njega petnaestak do dvanaest pojavili su se Pod zidom.

Uputili su se prema posebno ograđenom VIP prostoru oko pozornice. Kod pozornice gradonačelnika je među prvima dočekao Tonči Huljić. Poznatog hitmakera iz Splita, često se može vidjeti u Zagrebu, bio je eto i za Novu 2018. godinu. Među odabranima u mraku sam prepoznao još Sandru Perković i nekadašnjeg boksača Stipu Božića.

Doris Dragović je još izvodila svoj poznati refren “Nije kriva srdela što je riba plava, od vina rumena tebe boli glava…” kada se gradonačelnik skupa sa damama iz pratnje Sandrom Perković i Tončijem Huljićem popeo na pozornicu. Kada je odbrojilo ponoć Zagrepčanima i brojnim gostima pristiglim iz cijelog svijeta poželio je sretnu Novu 2018. godinu. Uslijedio je vatromet, crvene i zelene palme iscrtale su se po noćnom nebu. Tonči Huljić je bio prvi kojem sam poželio sretnu Novu godinu. Nije bilo hladno, a on je za svaki slučaj bio toplo obučen, umuton u veliki vuneni šal kao da je temperatura u minusu. U javnosti još nije poznato da je veliki hipohondrij. U VIP zoni je u ponoć poslužen je pjenušac. Poslije Doris i Bandićeva govora Tonči Huljić je svoj nastup započeo pjevajući “Sve su seke voljele moranare”.

Nova godina vrhunac je ovogodišnjeg adventa u Zagrebu, po treći puta uzastopce proglašenim najboljim u Europi. Ovaj puta po posjećenosti zagrebački advent je nadmašio samog sebe. Svojedobno mnogi su kritizirali Bandića da je od Zagreba napravio šatorgrad, a iz toga je izrastao najveći zagrebački turistički adut.

Od Kosnice do policije

Prije nego dođe do Trga Bandić tradicionalno u novogodišnjoj noći gospodin greadonačelnik posjeti Prihvatilište za beskućnike Crvenog križa u Velikoj Kosnici, Zavod za hitnu medicinu grada Zagreba u Heinzelovoj, Javnu vatrogasnu postrojbu u Savskoj, PU zagrebačku u Matičinoj i Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje ga slikaju s prvom rođenom bebom u novoj godini.

Prihvatilište u Kosnici ima 140 kreveta, od toga ih je trenutno zauzeto ravno stotinu. Neke od njih viđamo svake godine kada za Silvestrovo u pratnji gradonačelnika navratimo tamo.

Prije ponoći najviše posla imali s vatrogasci čak devet intervencija. U trenutku dok smo ih posjetili zagrebački vatrogasci su gasili dva požara. Prethodnih godina vatrogasci su reovito bili najveseliji i najgostoljubiviji. Ove godine ponudili su nas čajem. Promjenom zapovjednika u Savskoj su se mnoge stvari promijenile.

Na policiji su imali na oko najbolje ispečenog i posloženog odojka. U centralnoj sobi gdje se mogao na ekranu vidjeti svaki dio Trga bana Jelačića i mnogi drugi dijelovi grada, bilo je najviše izloženog jela i pića, ukusno aranžiranog voća i keksa. Od svih gradskih službi policajci su nam najviše toga ponudili, ali svih ovih godina kako za portal Tjedno pratim gradonačelnika, a bio sam i onda kada ga je mijenjala Sandra Švaljek, a Bandić se po izlasku iz pritvora incognito pojavio na trgu, u Matičinoj ulici na policiji smo se uvijek najkraće zadržavali. I ne sjećam se da se ikada itko bunio što na policiji ne ostajemo dugo bez obzira što bi nam ponudili. Do ponoći policija nije gotovo uopće imala posla, na što je gradonačelnik dobacio:”još se nisu napili”. Također je naglasio da od njega u Zagrebu samo policija više radi, on svaki dan dela po 16 sati, dok je policija je na nogama 24 sata.

Poslije policije uputili smo se u kavanu Jochan Franck gdje je na katu bio upriličen doček za ljude iz Gradske uprave, Holdinga, članove njihove obitelji, političke i poslovne partnere. Tu se i novinarska siročad akreditirana za doček mogla se okrijepiti. Uglavnom sve mladi i mlade kolegice iz raznih redakcija. Od stare ekipe bila je Inga Čužić, ovaj puta bez Marija, doajen u pratnjama gradonačelnika uvaženi Željko Krznarić i kolegica s radija Kaj Vlasta Staničar.

Mali David Katalenić razveselio je svoje roditelje Antoniju i Krešimira i prva je beba rođena točno u ponoć na Novu godinu u rodilištu u Vinogradskoj. Poslije se išlo i na Sveti duh. gdje se prva rodila mala Marija.

Gradonačelnik je u za Staru i Novu godinu radio više od 16 sati, već ujutro u 11 sati trebao je biti na koncertu Zagrebačke filharmonije u Opernoj kući Grosses Festspielhaus u Salzburgu. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. makudi
  #1 makudi 21 siječnja, 2020, 14:24

  MOJO svedočenje Dobar dan,
   moje ime je Azwandy, građanin sam Švedske. želim
  da svedočim o dobrom zajmu zajma koji mi je pokazao svjetlo nakon
  prevareni od strane četiri različita lažna Internet kreditora, svi oni
  obećaj mi zajam nakon što sam tražio da platim mnoge
  naknade koje nisu ništa proizvele i nisu dale pozitivan učinak
  rezultata. Izgubio sam puno novca blizu 32.000 eura
      Jednog dana dok sam pretraživao internet naletio sam na stari post
  o još jednoj žrtvi poput mene koja je dobila kredit od Ranner kredita, nakon što sam pročitala njeno svjedočenje, odlučila sam se samo
  daj ga zadnji put suđenje, prijavila sam se putem e-maila
  i u roku od 48 sati dobio sam zajam od 32.000 eura. Nisam mogao vjerovati
  moje oči, sad sam opet sretna i bogata i zahvaljujem Bogu da takve kreditne kompanije poput ove još uvijek postoje na ovim prevarama na sve strane, molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit da posjete e-poštu ,,, ([email protected]), oni nikada neće propasti
  vi i vaš život će se promeniti kao i moj.
  Brzo se obratite ([email protected]) već danas i uzmite njihov zajam od njih.
  Ostanite sigurni i blagoslovljeni

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. patrick
  #2 patrick 14 srpnja, 2018, 01:12

  PATRICK CREDIT FIRM.
  Trebate hitni zajam za financiranje Vašeg posla ili u bilo koju svrhu?
  Mi smo certificirani i legitimni i međunarodni zajmoprimatelj zajmova.
  Nudimo zajmove poslovnim tvrtkama, veliki problem klijentima koji imaju financijski problem i koji su im potrebni za rješenje po prihvatljivoj kamatnoj stopi? Obrađeno u roku od 3 od 6 radnih dana.
  Mi smo certificirani, pouzdan, pouzdan, učinkovit, brz i dinamičan. I surađujte s financijama za nekretnine i sve vrste financiranja poslovanja, kontaktirajte nas danas na e-mail tvrtke: [email protected]

  Trebate 100% FINANCIJE .. dajemo zajmove s povoljnom kamatnom stopom od 4% ([email protected])

  Naše usluge uključuju sljedeće:

  1.Home krediti.
  2. Poslovni zajmovi
  3.Mortgage
  4. zajmovi za odobravanje kredita
  5. Kućni zajmovi
  6. Zajam zajmova
  7. Osobni zajmovi
  8.Debt konsolidacija kredita
  9. Car zajmovi
  10. Zajmovi za obrazovanje

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 8 srpnja, 2018, 18:35

  DA SAM ZATUCANI KATOLIK??????

  DINARSAKI KATOLIČKI TALIBANI , DILUVIJALNE SVIJESTI, IZGARAJU NA OČUVANJU HRVATSKOG IDENTITETA I DIGNITETA. KAKVOG LI PARADOKSA.?????

  DA SAM ZATUCANI KATOLIK ,DA SAM ISPRAZNI SLJEDBENIK CRKVE U HRVTA ,RIKNUO BIH IZ SVEG AVAZA ,DA ME ČUJU HRVATSKI MUŽEVI RAZRAHATLEJISANI NA ONOM SVIJETU : ŠUBIČ, MAĐARSKI VELIKAS, FEUDALNI SREDNJIOVJEKOVNI KMETSKI KRVOPIJA , BEZ IDENTITETA I DIGNITETA ,APSOLUTNI PODLOŽNIK CARSKOJ DINASTIJI; NJEGOVA SVIJEST SE GNIJEDZDILA NA DILUVIJALNIM NAGONSKIM SPOSOBNOSTIMA, UŽIVANJA, IŽIVLJAVANJA I SLUŠANJA;
  JELAČIČ,GOLOGUZI ODRAPANAC , PANKRT CRKVENOG FEODALNOG NAMJESNIKA , INDOKTRINIRANI VOJNIK , ČUVAR AUSTROUGARSKE, APOSTOLSKE DINASTIJE; STEPINAC, ZAUZLANI I NEDOTUPANI ĐAK SREDNJOVJEKOVNE SKOLASTIČKE FILOZOFIJE KOJI NIŠTA OD NJENE VRIJEDNOSTI NIJE ZAPAMTIO I USVOJIO OSIM VJERE U STRUKTURNU STRATIFIKACIJU KATLOIČKE ,KASTINSKE, ZLOČINAKE DINASTIJE DA BUDE NJEN SPARTANSKI VOJNIK KOJI NE MISLI NEGO SLUŠA; FRANJO KUHARIĆ, EMANCIJA DILUVIJANE NAGONSKE SVIJESTI IZBRUŠENA U REDOVIMA KATOLIČKE SPARTANSKE GARDE KOJA UČI SLUŠATI A NE MISLITI. USPEO SE DO SVIJESTI KOJU HEGEL NAZIVA NESRETNOM KADA BIĆE NIJE SAMO SA SOBOM NI KOD SEBE. KADA NE ZNA DA JE SVOJA APSOLUTNA SUPSTANCIJA, V EĆ POSLUŠNI SPARTANAC DINASTIJE; FRANJO TUĐMAN, IZDANAK SEOSKE PROVINCIJE , IZ OBITELJSKE I SOCIJALNE SREDINE KOJA JE BAŠTINILA KULT KMETOVSKE POSLUŠNOSTI CRKVI I NJENIM NAMJESNICIMA I SEOSKIM PANDURIMA U SLUBI FEUDALNE CRKVENE DINASTIJE.
  NJEGOV UZRAST SE DOGAĐA NA RAZMEĐI MNOGIH SVJETOVNIH TURBULENCIJA ,KADA NE USPJEVA DA IH SUVERENO POIMA I SEBE ODREDI U ONOM SUVREMENOM SMJERU ,JER GA JE KOČILO NJEGOVO KATOLIČKO, KMETSKO VREDNOVANJE KOJE JE BILO DALEKO OD SVIH SUVREMENIH POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU.X
  ALI , VIHOR II SVJETSKOG RATA MU JE PRUŽAO ŠANSU ,JER SE NALAZIO U VEĆ ZRELIM GODINA KADA SVA ZBIVANJA OKO NJEGA PROTURIJEČE NJEGOVOM KATOLIČKO-KMETSKOM IDEALU ,VJERNIKU CRKVE U HRVATA I NJENOJ ULOZI KOJA JE POSTALA NEŠTO ŠTO ,PO NJEGOVOM POIMANJU CRKVE I ONIH VRIJEDNOSTI KOJE SU DIO NJEGOVOG ODGOJA ,ONIH KMETSKI POSTULATA ,NE PODUDRAJU SA NOVOM ULOGOM CRKVE U RATNIM DJELOVANJIMA. NARAVNO ,ON NIJE BIO SVJESTAN DA JE GALVNI POKRETAČ I INICIJATOR NOVOG POKRETA ZA ČISTOĆU KATOLIČKE EVROPE, UPRAVO POSTULAT KASTINSKE CRKVE UVJEK BIO I OSTAO.

  IMAO JE VELIKU ŽIVOTNU SREĆU ŠTO SE NAŠAO U OKRUŽENJU ONIH KOJI SU MU BILI I NAJBLIŽI NEJOVOM DJETINJSTVU ALI KOJI SU ODUDARALI OD NJEGOVOG ODGOJA POIMANJA SVIJETA I SEBE U NJEMU, DA SU BILI NA VIŠEM INDIVIDUALNOM I DRUŠTVENOM NIVOU SVIJET, DA SU MU BILI NEKE VRSTE IZAZOV DA SE IPAK PRIKLJUČI NJIMA I POČNE REVIDIRATI SVOJE KMETSKO-KATOLIČKO POIMANJE SVIJETA .
  TAKO SE NAŠ ,KRUPNOZUBI STOŽERNIK OTISNUO U DRUGAČIJE OKRUŽENJE ,SAD OPASNO PO ŽIVOT ,ALI I JEDINA ŠANSA DA OSTANEŠ ŽIV,ILI DA KAO MRTVAC NE BUDEŠ MRTAV ZA POVIJEST. TAKO SE NAŠAO NA ONOJ STRANI POVIJESTI KOJA JE BILJEŽILA NOVO RAZDOBLJE POIMANJA DRUŠTVENIH ODNOSA ,ONIH KOJI NISU KLASNO- EKSPLOATATORSKI, ONIH KOJI PRUŽAJU JEDNAKE ŠANSE ZA SVAKOG SVOG ČALAN ZAJEDNICE.
  ALI NAŠ STOŽERNIK NIKADA SE NIJE UDALJIO IZ OKLOPA KATOLIČKOG DERANA KOJI MISLI KMETSKO –KATOLIČKIM POIMANJEM SVIJETA I SEBE U NJEMU ALI UVJEK POSLUŠNIKA SVETOJ MATERI CRKVI U HRVATA I JAŠENJE PO NJENIM MITSKIM, SOCIJALNIM ILUZIJAMA DA ,AKO NE USPIJEŠ NA OVOME SVIJETU ,JOŠ BOLJI I PRAVEDNIJI UVJETI ,SADA BEZSMRTNI, TE ČEKAJU NA ONOM SVIJETU.
  I NAŠ KRUPNO- ZUBI , STOŽERNIK , KADA SE DRUŠTVENO OSAMOSTALIO , STEKAO I NEKO OBRAZOVANJE KOJE JE PRIPADALO PO ONIM DRUŠTVENIM KRITERIJIMA ,DA SVI ĆALANOVI DRUŠTVENE ZAJEDNICE IMAJU JEDNAKE ŠANSE U KREACIJI SVOJIH SPOSOBNOSTI ZA DRUŠTVENU KORIST.
  ON SE TADA SMATRAO NEKIM DUŽNIKOM DA SE VRATI SVETOJ MATERI CRKVI ,JER SAMO U NJENOM OKRILJU SE MOŽE PREDICIRATI ,SADA SA SVOJOM NAOBRAZBOM , NA STUPNJU CRKVENO-FEUDALNOG NADGLEDNIKA ILI CRKVENOG POVJEREMNIKA U SVJETOVNO-CRKVENOJ VLASTI. DAKLE ONIH KATOLIČKO –KMETSKIH KRVOPIJA, O KOJIM PIŠE, NAŠ NAJEMINENTNIJI SOCIOLOG , DINKO TOMAŠIĆ ,A KOJI SU BILI NAGRAĐIVANI ZAVIDNIM POSJEDIMA I BROJEM KMETOVA PA SU POSTALI CRKVENO-HRVATSKI VELIKAŠI ,DRUGI ŠUBIĆI IILI ZRINSKI. A TAKVI SU SE ZVALI PLEMENITIM KOJIH JE PO NAŠEM ZAGORJU I SLAVONIJI B ILO ZA HRANITI SVINJE.
  TAKO SE NAŠ STOŽERNIK NAŠAO ,SAD NA NOVOJ SVJETSKOJ PREKRETNICI ,KADA PONOVNO CRKVA RUŠI KORIJENE NOVIH DRUŠTVENIH ODNOSA ,SOCIJALISTIČKE-SAMOUPRAVNE ODNOSE A SEOSKI DERAN KOJI U SVOJOJ KMETSKOJ SVIJESTI NOSI NEKE IDEALE ŽIVLJEMNJA U FEUDALNIM ODNOSIMA ,TRAŽI SVOJU ŠANSU OPET U OKRILJU SVETE MATER CRKVE ,TE POSTAJE FORMALNI PROZELIT IAKO JE U SVOJOJ SVIJESTI, KOJA SE KRETALA NA NIVOU ČULNE IZVJESNOSTI, UVJEK BIO ZATUCANI KATOLIK,KMETSKO ZAGORSKI SLJEDBENIK.
  ZAPADNA ,KATOLIČKA DINASTIJA ,KOJA JE 4O GODINA VODILA RAT PROTIV SOCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH ODNOSA , A KOJI SE ZVAO HLADNI RAT ,ALI SVIM MODERNIM SREDSTVIMA TEHNIKE I TEHNOLOGIJE DA GA UNIŠTI, SADA JE NAŠLA U NAŠEM ZAGORSKOM DERANU PRAVOG KATOLIČKOG KRIŽARSKOG STOŽENIKA ČIJI JE ZADATAK ,UZ APSOLUTNU PODRŠKU SVIM SREDSTVIMA VATIKANA I VOJNOG PAKTA ,SVETE ALIJANSE, OTVORI RATNI FRONT PREMA ISTOKU ,PREMA RUŠENJU KOMUN IZMA , POD PAROLOM =NACH OSTEN=.
  I SAD DOLAZIOMO DO ONOG MOGA NASLOVA ,OVOG KOMENTARA, KADA SU,NAS HRVATE , KRUPNOZUBI KATOLIČKI STOŽENIK, KMETOVSKE SVIJESTI, SA SVOJOM VOJSKOM ,DINARSKO-TRIBALNO- DILUVIJALNIM HOMO EREKTUSIMA, OSLOBAĐALI UZELI SU SVE ONO ŠTO PRIPADA KRIŽARSKIM PLJAČKAŠIMA U POVIJESNOM SJEĆANJU.
  SADA JE HRVATSKI NAROD OPET U ONOM POLOŽAJU, PONIZNOM ,POSLUŠNOM ,ISPOSNIČKOM KOJI JE OBILJEŽJE PRAVOG KATOLIKA, ČANDALE ,SLJEDBENIK KATOLIČKE CRKVE U HRVATA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 1 siječnja, 2018, 16:17

  Otkad je to Tonči Huljić postao dama…
  Pa neće ga valjda okruživati muški već poznate zagrepčanke…
  A ova”zakuska” za odabrane, posebno čaj kod vatrogasaca i još na Novu godinu…Nemojte nas nasmijavati, dakle vatrogasci uz čaj a šef Božinović uz šampanjac na granici.
  Još samo da autor članka uskladi i svoju pismenost.
  To je valjda pisao nakon novogodišnjeg tuluma.

  Naravno Miki je nastavio sa svojim radoholičarstvom ne znam kako je prošao pas rudi u novogodišnjoj pucnjavi. prijatelji životinja traže izbacivanje pirotehnike iz slavlja. Onda ga proizvođači pirotehnike budu razapeli jer im kvari posao.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code