NAJNOVIJE NA PORTALU

U OSIJEKU PODRŽALI HRVATSKU BRAĆU U UKRAJINI

U OSIJEKU PODRŽALI HRVATSKU BRAĆU U UKRAJINI

23. veljače, 2015.

Screenshot_5

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 22. kola Prve HNL, te su na temelju direktnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

 

NK LOKOMOTIVA – HNK HAJDUK 2 : 1

Utakmica 22. kola Prve HNL odigrana u subotu, 21. veljače 2015., u 15.00 sati na stadionu u Kranjčevićevoj u Zagrebu.

Pred oko 1.500 gledatelja, među kojima je bilo blizu 400 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduk), utakmica je odigrana uglavnom u korektnoj navijačkoj atmosferi. Torcida je u dva navrata (40. i 93. minuta) skandirala „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, uz dodatak „Jebo vas Mamić“, a krajem utakmice (80. min.), zapalili su jednu bengalku, da bi u 85. priredili pravu bakljadu zapalivši desetak baklji. Dvije su baklje zapaljene u 90. minuti.

 

NK OSIJEK – GNK DINAMO 1 : 1

Utakmica 22. kola Prve HNL odigrana u nedjelju, 22. veljače 2015., u 15.00 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku

Oko 4.000 gledatelja okupilo se u Gradskom vrtu, a utakmicu je pratilo preko 250 pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka) i blizu 400 BBB (skupina koja sebe proglašava navijačima GNK Dinama), te desetak članova FAN CLUBA (izdvojena skupina GNK Dinama).

Iako je HNS svim nadležnim institucijama poslao upozorenje o znakovima koje UEFA ne dopušta isticati, obje su skupine imale istaknuti Keltski križ (označava superiornost bijele rase), a BBB su imali i dva plakata s prekriženom glavom Zdravka Mamića.

Kohorta je navijanje započela topovskim udarom (3. minuta) i pjesmuljkom „…purgera mi mrzimo“ u 8. minuti. U tri su navrata skandirali „Gazi, gazi purgera“ (32., 34. i 89.minuta). U 71. je zapaljena dimna kutija, a u 81. minuti, iziritirani odlukama suca Bruna Marića skandiraju „Cigani“ i „Mamiću Cigane“.

BBB su se uglavnom obračunavali sa Zdravkom Mamićem višekratno skandirajući „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“ (29. i 84. minuta), te ustrajno pjevajući „Zdravko Mamić, ratni profiter…“. U 61. minuti BBB su bacili jednu baklju na teren, a u 63-oj zapalili nekoliko baklji.  U istoj su minuti razvili veliki transparent „PODRŠKA HRVATSKOJ BRAĆI U UKRAJINI“ (Napomena: UEFA zabranjuje i isticanje političkih i sličnih poruka na stadionima), da bi to popratili skandiranjem „Ubij, ubij Srbina“. Reagirajući na Kohortino skandiranje sucu, BBB odgovaraju s usklicima „Osječke pičke“ (81. i 90.minuta).

 

RNK SPLIT-NK RIJEKA 1 : 1

Utakmica 22. kola Prve HNL odigrana je u nedjelju, 22. veljače 2015., u 17.00 sati na stadionu u Park mladeži u Splitu.

Pred oko 150 gledatelja, među kojima je bilo oko 40 pripadnika Armade (navijačke skupine NK Rijeka), utakmica je odigrana u korektnoj navijačkoj atmosferi.

 

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak

predsjednik

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 27 veljače, 2015, 19:08

  Juda, kao ti je sada ime ?
  ++++++++++++++++++++
  Sve za shaku dolara

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code