U KAZAHSTANU IZBORNIKA BIRAJU NA IZBORIMA

U KAZAHSTANU IZBORNIKA BIRAJU NA IZBORIMA

12. siječnja, 2016.

b_160111064

Kazahstanski nogometni savez objavio je kako će izbornika nogometne reprezentacije ove zemlje navijači imati priliku birati direktno putem online izbora.
Osim toga, navijači imaju pravo izjasniti se da li će selektor biti stranac ili Kazahstanac, izjavio je predsjednik Saveza Erlan Kojagopanov.
Nakon što se prikupi najmanje 50.000 glasova, Savez će organizirati drugi krug izbora u koji će ući četiri kandidata s najvećim brojem glasova. Posljednji selektor ove zemlje bio je Rus Jurij Krasnojan, kojem je ugovor istekao u prosincu i od tada je mjesto izbornika upražnjeno.
“Cilj nam je biti što transparentniji i dat ćemo sve od sebe da i ovaj izbor bude takav”, rekao je Kojagopanov, objasnivši kako će Savez sam donijeti odluku ukoliko ne bude dovoljno glasova.
Kazahstan, država sa 17,5 milijuna stanovnika, nikada se nije plasirao na neko veće natjecanje još od kada je postao jedna od zemalja članica UEFA-e 2002. godine, a trenutno je 132. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici.
Od stjecanja nezavisnosti od SSSR-a 1991. godine kazahstansku reprezentaciju je vodilo pet stranih i osam domaćih izbornika.
IZVOR: www.klix.ba T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code