U HSP-u  ODBILI ŽIRINOVSKOG

U HSP-u ODBILI ŽIRINOVSKOG

18. srpnja, 2015.

srb marković 16.07.2015

” Kao prvo da odmah kažem jasno i glasno Hrvatska stranka prava neće surađivati sa Žirinovskim i njegovom političkom strankom jer je to u suprotnosti smislu i svrsi postojanje HSP-a” – rekao je Daniel Srb i podsjetio nazočne da je Vladimir Žirinovski 1994. u pratnji četnika obišao velikosrpska osvajanja u Hrvatskoj odnosno okupirani teritorij, te je u pratnji episkopa Atanasija Jeftića 1. veljače te godine izrazio želju za stvaranjem pravoslavne federacije od Knina do Vladivostoka. Isto tako je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini Žirinovski sa zločincem Arkanom potpisao sporazum o vojnoj suradnji.
“Smatrali smo nužnim i potrebnim upozoriti na ovu činjenicu jer je ovaj poziv za suradnju došao službenim kanalom kako ne bi bilo nikakvih podmetanja jer da nismo reagirali tko zna tko bi se sjetio i na koji način ovo tumačio” – rekao je Srb i rezolutno još jednom otklonio mogućnost suradnje.
“Jasno i glasno NE suradnji s ruskom LIBERALNO – DEMOKRATSKOM PARTIJOM Vladimira Žirinovskog, to je suprotno smislu postojanja HSP-a. Nikakve suradnje s tom političkom stranom iz Rusije neće biti bez obzira na zahtjev za suradnju” – bio je rezolutan Srb
Srb je prokomentirao i najave da će Hrvatska morati sudjelovati s paketom od 50 milijuna eura pomoći Grčkoj. Podsjetio je da je HSP zadnjih godina nebrojeno puta upozorio na štetnost ulaska Hrvatske u EU. I tada i sada ponavljamo da drugi donose odluke a da se nas (Hrvatsku) ništa i ne pita. Iako smo i sami u krizi s malim plaćama i mizernim mirovinama morati ćemo financirati grčke umirovljenike s višestruko većim mirovinama. Zbog ovoga i gomilu sličnih stvari bili smo protiv ulaska u EU.
Predsjednik Srb je osudio napad na redakciju Hrvatskog tjednika u Zadru i  cijeli kontekst napada stavio u korelaciju s crtanjem “svastike” na Poljudu,  jer iste političke grupacije imaju interes za tako nešto. Bez obzira što dio medija želi to tretirati kao običnu krađu ovo je krajnje ozbiljan napad na novinstvo i medijske slobode.
HSP još jednom osuđuje ovaj napad i traži od policije da pronađe počinitelje.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code