U POLOČNIKU PRED IZBORE DIŽU KREDIT OD 25 MILIJUNA

U POLOČNIKU PRED IZBORE DIŽU KREDIT OD 25 MILIJUNA

17. veljače, 2013.

Policnik istraga02

Županijska uprava za ceste Zadarske županije (ŽUC) kreditno se zaduženje 25 milijuna kuna pretežito za izgradnju stranačkih nogostupa u općini Poličnik za lokalne izbore 2013. godine. Predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a je Željko Lončar, član županijskog predsjedništva HDZ-a Zadarske županije i predsjednik skupštine Zadarske županije.

Zadarski županija je dala suglasnost na plan Županijske uprave za ceste Zadarske županije da ide u kreditno zaduženje od 25 milijuna kuna. Ovlašteni prometni i građevinski stručnjaci navode da je Županijskoj upravi za ceste Zadarske županije nepotreban kredit koji iznosi polovinu proračuna ŽUC-a. S proračunom od oko sadašnjih 50 milijuna ŽUC može uredno održavati dosadašnji nivo građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta.

Kredit će biti realiziran kod Privredne banke Zagreb, Podružnice Zadar, a jamac će biti Zadarska županija. Kredit će ŽUC vraćati iz vlastitih sredstava kroz pet godina, a novac će biti realiziran kroz godišnje programe rada. Jedna trećina proračuna će biti samo za vraćanje kredita i kamata.

Istom šablonom Zadarska županija pred svake lokalne izbore daje suglasnost ŽUC-u za kredit, te građani komentiraju da s time  kupuju birački korpus. Tako je Zadarska županija i za lokalne izbore 2005. godine dala ŽUC-u zaduženje u iznosu 30.000.000,00 kuna u svrhu građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta.

Državni ured za reviziju utvrdio je da je Zadarska županija dala suglasnost za zaduženje Županijskoj upravi za ceste Zadarske županije za zaduženje u 2005. godini u iznosu 30.000.000,00 kuna u svrhu građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta.

Prema izvješću  o zaduženju / jamstvu/ suglasnosti iz siječnja 2010., koje je Županija sastavila na temelju izvješća korisnika kredita, stanje duga po kreditu dobivenom za građenje i rekonstrukciju županijskih i lokalnih cesta iznosi 12.398.968,00 kuna. U poslovnim knjigama nije evidentirana dana suglasnost za zaduženje u svrhu građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta u iznosu 12.398.968,00 kuna.

Prema odredbi članka 4. Pravilnika o proračunskom računovodstvu i računskom planu, proračunsko računovodstvo se temelji na općeprihvaćenim računovodstvenim načelima točnosti, istinitosti, pouzdanosti i pojedinačnom iskazivanju poslovnih događaja, a prema odredbi članka 87. spomenutog Pravilnika, dana jamstva i kreditna pisma nisu uključena u bilančne kategorije, ali se evidentiraju na skupini računa izvanbilančnih zapisa.

Poslano

1.    Ministarstvu financija  RH

U Zadru, 16. veljače 2013. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA POLIČNIK T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Pouzdan zajmodavac.
  #1 Pouzdan zajmodavac. 16 kolovoza, 2018, 05:52

  Zdravo,

  Jeste li zainteresirani za dobivanje pomoći od privatnog zajmodavca?
  Jeste li tražili pouzdanog zajmodavca s kojim se možete pouzdati i raditi s punim povjerenjem?
  Jeste li odbijali vašu banku u vezi s dobivanjem kredita?
  Želite li otvoriti tvrtku ili proširiti postojeće tvrtke?
  Imate li hitnu ili kritičku medicinsku situaciju i trebate hitni zajam?
  Imate li dugove za čišćenje i trebate zajam?
  Jeste li student i treba studentski kredit?
  Trebate li zajam za osobne potrebe?

  Ovo je privatni zajmodavac po imenu gospodin Rod Alfred; registriran za posudbu širom svijeta. Ja sam sposoban izdavati sve vrste zajmova s ​​maksimalnim iznosom od 35 milijuna dolara. Pružam 24 sata online gotovinskih kredita s neprekidnom službom za korisnike na čekanju da prisustvujem vama. Bez obzira na vaš posao (zaposleni ili nezaposleni) i dalje ćete dobiti zajam. Dajemo kratkoročne i dugoročne zajmove. Sve ove usluge zajma su kamatna stopa od 3%. Molimo, ako vam treba zajam, kontaktirajte nas dolje ..

  E-adresa: [email protected]
  WhatsApp: + 2 3 4 8 0 2 5 9 3 4 6 9 9

  Ovdje ste uvijek dobrodošli. Dobit ćete svoj zajam ovdje i mi ćemo obrišiti vaše suze. Imamo dobru poslovnu reputaciju. Slobodno nas posjetite danas.

  Hvala vam.
  Direktor.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code