U DUBROVNIKU PREDSTAVLJEN MIDSUMMER SCENE FESTIVAL

U DUBROVNIKU PREDSTAVLJEN MIDSUMMER SCENE FESTIVAL

18. lipnja, 2017.

 

Glumačka postava Shakespearove komedije San Ivanjske noći uzbudljivim je prikazom scena iz ove razigrane, zanimljive priče najavila četvrto izdanje Midsummer Scene festivala. U prekrasnoj dubrovačkoj palači Sponza predstavljene su posebnosti te raznovrsan program ovogodišnjeg festivala koji nas od 24. lipnja do 5. srpnja na tvrđavi Lovrjenac vodi na nezaboravno ljetno kulturološko putovanje.

Ovaj festival nadišao je sva naša očekivanja. Midsummer Scene u rekordnom je roku postao međunarodni festival te tako uspostavio čvrstu vezu između Velike Britanije i Hrvatske. Ovakva lijepa kluturna suradnja vrijedna je divljenja, što potvrđuju brojni strani i domaći turisti koji iz godine u godinu posjećuju ovaj festival.“ – izjavila je Romana Vlašić, direktorica TZ Dubrovnik.

San Ivanjske noći, premijeru će imati na tvrđavi Lovrjenac u noći Ivanjskih krijesova. Pod redateljskom palicom Helen Tennison, ulogu Hermije ove sezone će igrati Susan Hingley, porijeklom iz Japana. U ulozi Pucka bit će Sheetal Kapoor, a Titaniju će zaigrati Kudzanayi Chiwawa, engleska glumica podrijetlom iz Zimbabvea. Filip Krenus, hrvatski glumac koji živi i radi u Londonu, jedan je od producenata Midsummer Scene Festivala, a nastupit će u ulozi Vratila. Uz zanimljive zaplete i intrige, ovogodišnji festival u Dubrovnik donosi i nesvakidašnje plesne elemente. Koreografkinja predstave Sheetal Kapoor, za San Ivanjske noći osmislila je posebne boolywoodske plesne pokrete koji će Shakespearovoj komediji dati pravu bollywoodsku čar.

Grad Dubrovnik i Turistička zajednica ponosni su na ovaj projekt. Jako smo sretni što i prije početka one glavne sezone u Dubrovniku imamo Midsummer Scene Festival koji prestavlja izvrsnu kulturnu ponudu i privlači turiste iz cijelog svijeta.” – izjavila je Ana Hilje, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika.

Na predstavljanju festivala, organizatori su s veseljem najavili nastavak lijepe suradnje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom koji će i ove godine održati koncert na tvrđavi Lovrjenac. Tu je i suradnja s Domom Marina Držića i Društvom prijatelja dubrovačke starine kroz projekt kojim se posebno ponose u godini obilježavanja 450 godina smrti Marina Držića – Držić meets Shakespeare. Izložba fotografija britanskog umjetnika Bari Goddarda bit će otvorena u palači Sponza za vrijeme trajanja festivala. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code