U DRUGOM KRUGU ČEKAJU NJEMAČKA ILI ŠPANJOLSKA?

U DRUGOM KRUGU ČEKAJU NJEMAČKA ILI ŠPANJOLSKA?

2. travnja, 2022.

 

Imali smo težak ždrijeb, kazao je izbornik belgijske nogometne reprezentacije Roberto Martinez nakon što je “ples kuglica” njegovu momčad smjestio u skupinu F s Hrvatskom, Marokom i Kanadom na Svjetskom prvenstvu 2022.

“Težak je ždrijeb iz raznih razloga, međutim očekuju nas fantastične utakmice kojima se treba radovati,” kazao je Martinez na Twitteru belgijskog saveza.

“Maroko ima mnogo igrača vezanih za Belgiju, Kanada je imala dobru kvalifikacijsku kampanju, a tu je i Hrvatska koju dobro poznajemo sa Svjetskog prvenstva u Rusiji,” dodao je španjolski stručnjak koji “Crvene vragove” vodi od kolovoza 2016.

Pod njegovim vodstvom Belgija je ostvarila najveći uspjeh u povijesti, broncu na SP-u u Rusiji 2018. godine, dok je na zadnjem Europskom prvenstvu ispala u četvrtfinalu od kasnijeg prvaka Italije.

To što Hrvatska posljednju utakmicu u skupini igra s Belgijom može biti i dobro i loše. Kako se uzme. Jer tko jamči da će Belgija pobijediti i Kanadu i Maroko prije toga, pa da će se moći malo opustiti protiv Hrvatske? Možda baš ta utakmica bude odlučivala o prolazu dalje. To se nikada ne zna.

Ako se baci i pogled na osminu finala, ne može se reći da je Hrvatska dobro prošla. Već u drugom krugu najvjerojatnije ide na jednu od velesila. Teško da Španjolska i Njemačka neće izboriti prolaz dalje pokraj Japana i Kostarike ili Novog Zelanda.

Međutim, tko zna, sjetite se Svjetskog prvenstva u Rusiji kada je Njemačka ispala već u skupini, a Španjolska je iznenađujuće posrnula protiv Rusije, pa se Hrvatskoj na taj način sasvim otvorio ždrijeb.

I u Rusiji je bilo važno pobijediti favoriziranu Argentinu u skupini i izbjeći Francusku u osmini finala, a time i puno teži gornji dio ždrijeba. Ima sličnosti i sada, iako ne baš drastične.

Prvo mjesto u skupini ipak otvara bolje perspektive jer se na taj način izbjegava Brazil u četvrtfinalu, koji je prvi favorit Mundijala prema kladionicama, a za koji se može pretpostaviti da će biti prvi u skupini G. Ako Hrvatska bude prva u svojoj skupini i prođe osminu, u četvrtfinalu bi je mogao čekati Portugal.

IZZVOR: www.gol-hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code