TROJANSKI KONJ I NJEGOVA PRATEĆA ERGELA

TROJANSKI KONJ I NJEGOVA PRATEĆA ERGELA

28. rujna, 2017.

 

 

Bero je uvijek imao anemičan odgovor na svako pitanje, u svemu je bio neodlučan i sklon pasivnom kompromisu. I onda – nevjerojatno! – dokopao se mjesta predsjednika najveće oporbene stanke. Nastavio je istim modelom priklona Kaptolu, ekstremnoj desnici (Bujanec!) i HDZ-u, suprotno lijevom svjetonazoru. Berin oporbeni stožer postao je i branitelj HDZ-a – zasmetalo im je što zastupnik Ivan Pernar nosi majicu s natpisom HDZ LOPOVI, LOPINE! Opet ćemo spomenuti ptice – jer i one znaju da je upravo taj HDZ do kosti pokrao i opljačkao Hrvatsku

Napisao: Saša Radović

SDP najveća hrvatska oporbena stranka topi se, raspada se! Pravi terminator “ubojica svoje stranke” nedvojbeno je predsjednik Bero. On čini sve što je u njegovoj moći da satre, sažga svoju stranku kao što je Jahve sažgao Sodomu i Gomoru. Nisu to baš gromovi i sumpor s neba, nego Bero kaže: “Kome se ne sviđa u SDP, neka ode!” – no rezultat je isti. Nekadašnja mega stranka pretvara se u političkog patuljka.

Samo partija

Za SDP se glatko može reći “bivši” SDP, jer već duže nastaje ono “Socijal”, odavno je nestalo “Demokratska”, a ostalo je samo Partija. No, to je više ono kao partija karata ili partija šaha. Od politike ništa!

Gerin prethodnik Zoki (Zoran Milanović) ostavio je za sobom pusoš, ali nakon Bere neće ostati ništa! Gore nego ništa, jer je na ruševinama i zgarištima uvijek teže graditi nešto novo nego na čistom terenu.

Davor Bernardić nema baš ništa, nikakve uvjete za mjesto predsjednika bilo koje stranke, ponajmanje za šefa glavnog oporbenog SDP-a. Nije ni za predsjednika kućnog savjeta! On ima sve ono što se od jednog predsjednika lijeve oporbene stranke ne očekuje; nedostatak karizme, mlitavost, ulizivanje klero nacionalizmu, rastjerivanje članstva, rijetko viđenu anemiju i strah od konfrontacije. Nema ni one oštrine potrebne za osvajanje vlasti.

Počelo je prije nekoliko godina. Beru je šira javnost zapamtila kad je u jednoj TV emisiji izrekao najgluplju rečenicu u kratkoj povijesti nove Hrvatske: “Neka institucije rade svoj posao”. To se odnosilo na DORH, a i ptice na granama znaju da je DORH (nazovi!) institucija koja je svojim namjernom nedjelovanjem protiv ratnog, pretvorbenog i inog visokog kriminala – od Hrvatske učinila Hrvatsku azilom najvećih naših i inozemnih lopova. Ta famozna rečenica, odnosno jalovo Berino razmišljanje, zauvijek ga je svrstalo u politički otpad.

I tako redom, Bero je uvijek imao anemičan odgovor na svako pitanje, u svemu je bio neodlučan i sklon pasivnom kompromisu. I onda – nevjerojatno! – dokopao se mjesta predsjednika najveće oporbene stanke. Nastavio je istim modelom priklona Kaptolu, ekstremnoj desnici (Bujanec!) i HDZ-u, suprotno lijevom svjetonazoru. Berin oporbeni stožer postao je i branitelj HDZ-a – zasmetalo im je što zastupnik Ivan Pernar nosi majicu s natpisom HDZ LOPOVI, LOPINE! Opet ćemo spomenuti ptice – jer i one znaju da je upravo taj HDZ do kosti pokrao i opljačkao Hrvatsku. Da su iz te stranke regrutirani najveći pljačkaši i zločinci Hrvatske s pokradenim milijunima i milijardama!

Umjesto da SDP iskoristi povijesnu priliku i kao oporba da svakodnevno gazi ovu zaista najgoru vladu RH od početka državnosti, događa se suprotno. Bero i njegova “sekta prijatelja” podilaze HDZ- u i vladi RH. Potvrdno klimaju glavom na sve nove namete, poreze, kriminalno kupovanje zastupničkih glasova, na protuustavno uvođenje verbalnog delikta (protivno članku 38. Ustava RH), protuustavnoj smjeni ministara i t.d. Umjesto da najveća oporbena stranka podnosi kaznene prijave HDZ-a za korupciju i kriminal, to moraju činiti male stranke i pojedini građani.

Prateća egela trojanskog konja

Kad podvučemo crtu, zbrojimo i oduzmemo ispada da Bero lako može biti “Trojanski konj”, a “njegova sekta” prateća ergela. Možda je premijer Plenković nastavio svojim sustavom mita i korupcije – i kupio veću lovinu nego što su to bili Glasnović, Saucha, Hasanbegović, Bruna Esih i HNS? Možda je kupio predsjednika SDP-a i njegove preobraćene komuniste koji su se jedino preobratili po redovitom posjećivanju Svetih misa?

SDP uvijek je surađivala s vladajućom strankom po pitanju osobnog bogaćenja ratnih profitera i ostalih tajkuna. Nikada SDP nije podnijela ni jednu kaznenu prijavu na nekog člana HDZ-a. A “zna se” da 27 godina vlast u Hrvatskoj pljačka svoj narod. Zna se i za fanatičnu, suludu obranu najvećeg Tuđmanovog tajkuna Ivice Todorića od strane vlade RH, posebice od premijera Plenkovića, ministrice Dalić i ministra Marića. Oni brane milijardera koji se nakrao našeg novca, samo da on ne bi otvorio usta i nabrojao lopove iz HDZ-a koje je masno plaćao.

I obratno! HDZ je također tolerirala SDP-ov kriminal, jer je i toj stranci “pekmez” do grla, posebice u vremenu njihovog mandata. Spomenut ćemo, SDP-ov pekmez; uz nedavne kriminalne predstečajne nagodbe koje su nanijele milijardske štete državi, tu je i sveza s Todorićevim Agrokorom. Znamo Račanove aktivnosti u prilog Todoriću; tu su Kuštrak, Crkvenac (sin menađer u Agrokoru), Grčić (supruga u Agrokoru), Milanović, Jakovina, Opačić, Veljko Ostojić i drugi.

Ipak, u svih tih 27 godina SDP nije tako ponizno podilazila vladajućima, kao uz Berino “mlitavo” vladanje strankom. Zbog toga gore spomenuta sumnja o Beri kao Trojanskom konju ima realan temelj.

U odnosu na svoje glasače, ni jedna oporbena stranka nema se pravo ponašati sluganski snishodljivo i bez pogovora i otpora prihvaćati loše odluke vladajućih. A to se sada redovito događa. Oporba nema pravo ljubiti ruke vlasti ni u odnosu na ostali narod, a ne samo na svoje glasače; ako želimo demokratsku i višestranačku državu.

Ukratko: SDP je izgubila sve predznake, ne samo oporbe, nego i temeljnu vrijednost svog postojanja, a to je briga o radnicima. Skretanje u surovi neoliberalni kapitalizam, današnju hrvatsku Partiju u potpunosti dezavuira.

Ukoliko je zaista premijer Plenković, po svom oprobanom modelu, kupio Beru i “sektu” te ih pretvorio u Trojansku ergelu– treba reći da je uspio!

Anno Domini MMXVII. T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ALICIANA CASTELO
  #1 ALICIANA CASTELO 4 listopada, 2017, 11:23

  Pozdrav,
  Tražite li legitimne i pouzdane financije / zajmodavca? Trebate li zajam? Potrebna vam je hitna financijska pomoć? Trebate hitan zajam za brisanje dugova ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Nudimo sve vrste zajmova po kamatnoj stopi od 2% ljudima, tvrtkama i društvima u jasnim i razumljivim uvjetima i odredbama. Mi isporučujemo zajmove bilo kojeg iznosa na bilo koje odredište tako da nas danas kontaktirajte da biste dobili instant zajam danas.

  Pošaljite nam e-poštu na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. kcx-0
  #2 kcx-0 2 listopada, 2017, 15:04

  pustite malog/velikog na miru,dajte mu digitron u ručice i neka se igra,dobio je zadatak da iz partije istjera 4.c.,ali to mu ne ide pa ne ide,prije će biti da će jovo i ostoja,i lalo preuzeti partiju,a milojka će da bude glavna političke sekretarica,i to je to,vidjećemo uskoro,je im plenku na sva usta pomaže,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. victoria emmanuel
  #3 victoria emmanuel 30 rujna, 2017, 17:31

  zajam! zajam!! zajam!!!
  Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja nudi kredite za životnu priliku. Nudimo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, osobni zajmovi, auto krediti, hipotekarni krediti, studentski krediti, poslovni krediti, investicijski krediti, konsolidacija duga i još mnogo toga. Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Nemojte više izgledati kao da smo ovdje da bismo sve vaše financijske probleme stvar prošlosti. Mi posuđujemo sredstva pojedincima i tvrtkama kojima je potrebna financijska pomoć po stopi od 2%. Nije potreban broj socijalnog osiguranja i nije potrebna provjera kredita, 100% zajamčeno. Želim koristiti ovaj medij kako bismo vas obavijestili da pružamo pouzdanu i pomoćnu pomoć i rado ćemo vam ponuditi zajam.
  Pošaljite nam e-mail na: ([email protected]) kako biste se prijavili za kredit

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Kostur
  #4 Kostur 30 rujna, 2017, 12:16

  Nije on Trojanski konj. Preglup je za to!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Po naredbi
  #5 Po naredbi 30 rujna, 2017, 06:56

  Nemojte molim vas napadati Plenkovica on je sluga druga Pupovca.Sto Pupovac naredi Plenkovic radi.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 30 rujna, 2017, 14:01

   Još ak je i sluga pokoran tim bolje.
   Očito da ovaj PU(povac)MI(lorad) ima dobar bič za dresuru ili pak kormilo kaj ne šteka….Ili se zaposlio u kazalištu lutaka i upravlja marionet lutkama…
   A Plenky unato dulih očiju slabo vidi….Nek se obrati u Svjetlost kod dr gabrića…..Da mu ovaj možda i pamet prosvetli..

   Odgovorite na ovaj komentar
 6. posavski lajavac
  #6 posavski lajavac 29 rujna, 2017, 20:55

  Ak je KONJ, netko mora upravljati njime.
  Svojedobno je bila uzrečica da se čvrsto držr uzde u rukama.
  Očito je sve manje konja, ali sve više mozgova na paši.
  Samo što je i pašnjaka sve manje ili su zarasli u korov.
  Još se prepucavaju koja je pasmina autohtona.
  Plenki veli da će biti kako on odluči.
  Pa hajmo sad ćut o Todoriću.
  Postoji sigurnosna snimka autentičnosti ulaska u zgradu Vlade.
  Osim ak ju netko nije zbrisal.
  Trojanski konj teško da bi ušal kroz vrata.
  Pa cjeli je Markov trg okružen kamerama i policajcima.
  sad se pitam:
  TKO JE KOME TROJANSKI KONJ…
  Pogotovo nako9n Todorićevog bloga i teniskih spinova.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Anonimno
  #7 Anonimno 28 rujna, 2017, 17:11

  Ma ne vjerujem da je TROJANSKI konj…
  kakav je onda Plenki i ovi oko njega kaj”napadaju” Agrokor, kaj ništa nemreju protiv Todorića.
  Najpopularnija pjesma u Hrvataja je….Kad će taj petak…
  A evo SUTRA je….Svi čekaju IZVJEŠĆE..
  Ivica samo PUCA po blogu, ne znam koga bu pogodil, kakve su mu strele i metki …Ili ima možda kakvo tajno oružje za koga nitko ne zna u vrhu…
  Ili bu martina dalić kupila nove štikle za jesen…
  Dugo ih već nije promjenila a dobro joj stoje…Da bude rastom višlja od Todorića.
  A i zadnji je petak u rujnu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Velebit
  #8 Velebit 28 rujna, 2017, 07:54

  Ajde Bero od strain te komunjare iz stranke napravi Hrvatsku sranku.cjela Hrvatska glasa za tebe.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code