TRIBINA “ŠTO BI BILO S HRVATIMA DA SMO IZGUBILI U RATU”

TRIBINA “ŠTO BI BILO S HRVATIMA DA SMO IZGUBILI U RATU”

18. veljače, 2017.

 

 

U dvorani Hrvatskog slova u Zagrebu održana je zanimljiva tribina, koja je privukla iznimno veliki broj posjetitelja, a nosila je naziv: „Što bi se dogodilo s Hrvatima i Hrvatskom da smo izgubili u obrambenom Domovinskom ratu“. O tome su govorili prof. dr. sc. Andrija Hebrang, akademik Ivica Kostović i publicist i predsjednik UHBDR91. Mladen Pavković Moderator je bio glavni urednik Hrvatskog slova Stjepan Šešelj.

Svi su se složili da se nikako „nije smjelo“ izgubiti rat protiv srbijanskih i inih agresora, bez obzira što su, poglavito na početku, bili tri, a možda i više puta jači u svakom pogledu. Rat su dobili hrvatski branitelj „sa srcem“, a oni nisu pobijedili samo i isključivo okupatora, već i hrvatsku petu kolonu, koja na žalost i dalje ratuje protiv Hrvatske i Hrvata.

Hebrang je ponovno naglasio da unatoč pobijede još uvijek nismo uspjeli naplatiti ratnu i inu štetu od Srba, koji su među ostalim rušili i civilne objekte, prije svega bolnice.

A da smo kojim slučajem izgubili rat, svijet bi bio na strani pobjednika i Hrvati bi ponovno prolazili ono što su i nakon 1945. Od tog poraza ne bi se desetljećima mogli oporaviti – mišljenja je bio Pavković, podsjećajući i na tragediju hrvatskog naroda u bosanskoj Posavini.

Akademik Kostović osobito se prisjetio uloge dr. Franje Tuđmana, koji je, kako je rekao, želio Hrvatsku pod svaku cijenu. Zbog toga mu danas mnogi ne mogu oprostiti što je i pojedine bivše Udbaše uključivao u stvaranje države. No, da nije bilo njega, ali i branitelja Hrvatska još dugo ne bi bila ono što je danas-slobodna, demokratska i samostalna.

Sudionici ovog skupa također se postavili i pitanje: zbog čega se o ovoj temi javno ne govori, tim prije što smo stvarno mogli izgubiti rat, a što onda?

UHBDR91. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ujo
  #1 Ujo 20 veljače, 2017, 09:41

  I povremeno nešto slaže! Zar nije rekao preko radija da on ne laže, nego povremeno ne kaže istinu

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Sonja
  #2 Sonja 18 veljače, 2017, 11:36

  Dr. Hebrang se uvijek bori za istinu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code