TRIBINA O MIROSLAVU TUĐMANU

TRIBINA O MIROSLAVU TUĐMANU

1. veljače, 2022.

 

U dvorani Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, u ponedjeljak, 31. siječnja, na obljetnicu smrti prof. dr. Miroslava Tuđmana (75), a u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), održana je tribina sjećanja na ovog uglednog i cijenjenog hrvatskog domoljuba, znanstvenika, autora više zapaženih knjiga, zastupnika u Hrvatskom saboru…

Na ovom skupu uz ostale su govorili: potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, u ime organizatora novinar i publicist Mladen Pavković, akademik Josip Pečarić, novinar Mato Kovačević i književnik Hrvoje Hitrec, dok su akademik Kuzma Kovačić i prof. emeritus, dr. sc. Jadranka Lasić-Lazić, koji zbog bolesti nisu mogli biti nazočni, dostavili  svoja sjećanje na kolegu i prijatelja, a koja su ovom prigodom i pročitana.

Uz ostalo je istaknuto da je prof. dr. Miroslav Tuđman bio među najzaslužnijima  za stvaranje, moderne i suvremene Hrvatske te da je umnogome  pridonio  i demokratizaciji Hrvatske i političkom procesu izgradnje hrvatskih institucija.

Godinama je bio i zastupnik u Hrvatskom saboru, pisao i objavljivao znanstvene knjige i publikacije. Bio je i jedan od utemeljitelja hrvatskog sigurnosno-obavještajnog sustava, nositelj kolegija i predavač na Ratnoj školi, predavao je i na Diplomatskoj i Obavještajnoj akademiji, uređivao i međunarodne časopise, zalagao se za obranu i prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, čvrsto i odlučno branio one koji su nevini ležali u Haagu, jednom riječju,  uživao je ogromno poštovanje i respekt i svojom razboritošću, mirnoćom i prirodnim autoritetom čovjeka koji je sav bio posvećen zaštiti nacionalnih interesa.

Tribini su bili nazočni i članovi obitelji Tuđman.

„S ovim i ovakvim sjećanjima nastojimo da se ne zaborave ljudi koji su bili među prvima kad je trebalo „– rekao je novinar i predsjednik UHBDR91. Mladen Pavković.

Milan Pišković T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 3 veljače, 2022, 01:14

  MLADI TUĐAMAN I NJEGOVA KNJIŽURINA O HAŠKOM SUDIŠĆU!!
  NEVJEROJATNO JE KAKO SE OVI KATOLIČKI UMOVI, USAĐENI U INDOKTRINRANIM TIKVAMA,KAKO REČE PAPA U OSTAVCI ,VOJNIKA ,SLJEDNIKA TE KRVOLOČNO-KOLJAČKO-POŠASNE SLJEDBE,DODAJEM JA,KRŠĆANSKE KORPORACIJE ,PA NAM NUDE SVOJA POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU, KOJI SU NA STUPNJU NESRETNE SVIJESTI ,KOJA ,REČE HEGEL, NIKADA NIJE PO SEBI NI SA SOBOM ,UVIJEK JE ONOSTRANA I SPREMNA NOGAMA GAZITI KORIJEN LJUDSKE HUMANOSTI. ALI TE INDOKTRINIRANE KATOLIČKE TIKVE ,KAKO REČE PAPA UOSTAVCI, SU UVIJEK SAMO VOJNICI KRŠĆANSKE KORPORACIJE ZA IZVRŠAVANJE NJENIH INTERESA ,PA NAJMANJE LIČE,REKAO BI HEGEL,NA DVONOŽNA LJUDSKA BIĆA KOJA SU SPOSOBNA MISLITI SEBE I SVIJET U KOJEM ŽIVE.
  PA TAKO NAŠ MLADI TUĐAMN ISKAZA SE U SVOJIM NASTUPIMA I PISANIJMA KAO PRAVI ISPRDAK KRŠĆANSKE SLJEDBE, KAO PRAVI SIN SVOGA OCA ,FRANJE TUĐMANA, ZLOČINCA I STEPINČEVSKOG DŽELATA ,KOJI JE U SLUŽBI TE ISTE ZAPADNE SVETE ALIJASE ,I NJENOG SUDIŠĆA ,POVEO VJERSKI RAT,NACISTIČKO-RASNOG KARAKTERA ,BRUTALNIJI PO SVOJIM POSLIJEDICAMA OD ONOG STEPINČEVSKOG IZ VREMENA III-ĆEG RECHA,SRUŠIO SOCIJALISTIČKU DRŽAVU HRVATSKU I PODIJELIO BOSNU I HERCEGOVINU ,SA OSTALIM SUDIONICIMA ,MILOŠEVIĆEM I IZETBEGOVIĆE, NA VJERSKE PAŠALUKE . PA TAJ MLADI ISPRDAK SVOGA OCA SE DAO TRUDA DA NAS ,GRAĐANE HRVATSKE ,A VJEROJATNO I HAŠKI TRIBUNAL , ZADIVI SVOJIM PRAVNIČKIM ISTRAŽIVANJEM ,DA DOKAŽE ,KAKO JE HAŠKI TRIBUNAL ,IPAK SUD KOJI SVOJE PRESUDE TEMELJI NA INTERSNOJ OSNOVI ,A NE NA PRAVDI I PRAVEDNOSTI ŽIVIH LJUDSKIH BIĆA. I GLE PARADOKSA ,MLADI TUĐMAN HOĆE NAS, ŽIVUĆE SVJEDOKE TOGA VREMENA ,PRETVORITI U NEKE MUMIJE KOJE ĆE POTVRDITI NJEGOVE BUDALAŠTINE ,PA SA SVOGA OCA I SVIJU KOJI SU GA SLUAŠLI U IZVRŠAVANJU KRVOLOČNO,VJERSKIH ,POŠASNO-NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKIH ČINA SKINUTI ODGOVORNOST, JER SU TO PO NJEMU IZMIŠLJENE ILI TRAČ OPTUŽBE ,ZBOG KOJI SU NJIH ŠESTORICA OSUĐENI NA VISOKE VREMENSKE KAZNE, A ONI SU ,U TOM RATNOM VIHORU ,BILI SAMO BLAŽENI KATOLICI KOJI SU SE POSLUŽILI ONIM ISTIM MAČEM KOJIM SE SLUŽIO STEPINAC ILI OPĆENITO KROZ SVOJU POVIJEST POSTOJANJA ,KRVOLOČNO-KASTINSKO-PLJAČAKŠKO-POŠASNA,KRŠĆANSKA KORPORACIJA,KAKO JU JE NAZVAO PAPA U OSTAVCI BENEDIKT XVI-TI, NA JEDNOM SVOM PREDAVANJU MEĐURELIGIJSKOM OKUPLJANJU ,U TALIJNSKOM GRADIČU ,ASSISSIU. PA ZAR TREBA VEĆI ARGUMENT HAŠKOM TRIBUNALU OD ONOG ŠTO VIDI CIJELI SVIJET ,DANAS BOSNU RAZORENU I PODIJELJENU NA VJERSKE PAŠALUKE.

  I PRAVEDNOSTI ŽIVIH LJUDSKIH BIĆA. KAKO JE

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code