NAJNOVIJE NA PORTALU

PRIOPĆENJE HRVATSKOG NACIONALNOG ETIČKOG SUDIŠTA

PRIOPĆENJE HRVATSKOG NACIONALNOG ETIČKOG SUDIŠTA

20. veljače, 2015.

Ivo-Josipovic-glavna

Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) utemeljeno je u lipnju 2014. godine, na inicijativu Hrvatskog žrtvoslovnog društva (HŽD) od strane skupine građana među kojima su bili akademici, profesori, javni djelatnici, predstavnici domovinskih udruga i predstavnici Hrvata u iseljeništvu, sa svrhom istražiti i gdje se nađe potrebnim optužiti i osuditi pojedince za djela izdaje nacionalnih interesa Hrvatske.

Na prvoj sjednici HNES-a održanoj 20. rujna 2014. u Vukovaru izrečene su prve javne optužbe za Ivu Josipovića, Vesnu Pusić, Stjepana Mesića i Milorada Pupovca. Na drugoj radnoj sjednici, prvo sudbeno vijeće u sastavu Zvonimir Šeparović, predsjednik vijeća, te članovi Nikola Debelić, Zvonimir Hodak, Josip Jurčević, Nevenka Nekić, Josip Pečarić, Željko Olujić, Zdravko Tomac i Zdravko Vladanović donijelo je 10. prosinca 2014.   etičku osudu Ive Josipovića za veleizdaju.

HNES ima u istražnom postupku i donijeti će uskoro etičke  osude za slijedeće osobe:

Vesnu Pusić, ministricu vanjskih poslova

Stjepana Mesića, bivšeg predsjednika Republike

Milorada Pupovca, saborskog zastupnika

Zorana Milanovića, predsjednika vlade RH

Budimira Lončara, Miloševićevog ministra vanjskih poslova

Voju Stanimirovića, šefa saniteta i gradonačelnika okupiranog Vukovara,

A donijeti će i prve etičke osude o nepoželjnosti (persona non grata) za slijedeće osobe:

Vesnu Teršelič, šefica agencije Documenta

Olivera Frljića, intendanta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i

Karla Bildta, bivšeg zastupnika međunarodnih organizacija za bivšu Jugoslaviju

U postupku protiv navedenih osoba mogu se javiti svjedoci i građani sa svojim dokazima o izdajničkom ponašanju spomenutih, a spomenuti će moći osobno ili preko svojih zastupnika izložiti svoju obranu od ovih etičkih osuda koje pripremamo. Anonimne prijave ne prihvaćamo. Oni koji to žele mogu se javiti na našu e-mail adresu: [email protected]

 

Zagreb, 18. veljače 2015.

Dr. Zvonimir Šeparović, predsjednik

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 24 prosinca, 2022, 00:00

  ZVONIMIR ŠEPAROVIĆ JE KATOLIČKI NACIONALISTA,NESRETNE SVIJESTI!!!

  POŠTOVANI DOKTOR KLASNE, KAPITALISTIČKE TEOLOGIJE, FORMIRA INQUIZICIJSKO SUDIŠĆE ,HOLOKAUSTSKOG KARAKTERA KAO PRAVI SLJEDNIK SVOG EGZARAHA ,KRVOLKA ,ZLOČINCA NON-PUS ULTRA STEPINCA. I GLE SPRDAČINE NAZIVA GA ETIČKIM SUDOM ČIJA BI SVRHA BILA, JAVNO OBILJEŽAVANJE OSOBA ,HRVATSKIH I SVIH DRUGIH GRAĐANA, KOJI SU POSTALI KATOLIČKI HERETICI PROKAZAVŠI SPORAZUM U POSLIJEDNJEM VJERSKOM RATU, TUĐMAN-KAPTOLSKE, KATOLIČKE PROVENEIJANCIJE NA JEDNOJ STRANI, SA MILOŠEVIĆEM ,SRBO-PRAVOSLAVNO-RASKOLNIČKE PROVENEIJENCIJE NA DRUGOJ STRANI, KAO GENOCIDNI AKT, A SVRHA UGOVORA ,MILOŠEVIĆ-TUĐMAN, BILA JE DA OBE STRANE NAĐU NAJOPTIMALNIJE MODUSE MEĐUSOBNE RAZMJENE GRAĐANA SA PODIJLJENIH TERITORIJA KOJE POSTOJE U VIDU DVIJU DRŽAVA , DA KATOLIČKO STEPINČEVSKA STRANA SA SVOGA TERITORIJA PRIVOLI ILI PROTJERA GRAĐANE PRAVOSLAVNO-RASKOLNIČKE PROVENIJENCIJE U SRBIJU ILI U BOSNU ,U DIO KOJI JE DOGOVOREN PODIJELOM TUĐMAN-MILOŠEVIĆ ,A SRPSKA STRANA SA SVOGA TERITORIJE ,PRIVOLI ILI PROTJERA GRAĐANE KATOLIČKO –KRIŽARSKE PROVENIJENCIJE U HRVATSKU ILI U ONAJ DIO BOSNE KOJI PO DOGOVORENOJ PODIJELI PRIPDA KATOLIČKO-KRIŽARSKOJ DRŽAVI HRVATSKOJ .
  SLJEDSTVENO TOME TAJ DOGOVOR SU NEKI GRAĐANI ,KATOLIČKE HRVATSKE, NARUŠILI .TAJNOST TOGA DOGOVORA IZMEĐU DVIJU SATRAPIJA SE OTKRILA NA SUDU U HAGU KAO GENOCIDNI AKT ,A MI SMO HTJELI ISKORISTITI ŠANSU ,JER NEMA GLAVNOG AKTERA ,SVJEDOKA DOGOVORA, OTIŠAO NA DRUGI SVIJET , PA SMO IMALI NAMJERU DA OPTUŽIMO SRBIJU DA JE NARUŠILA RAVNOTEŽU INTERESA KOJI JE UTVRĐEN DOGOVOROM ,TUĐMAN –MILOŠEVIĆ I DA NAPLATIMO ŠTETU OD ONE DRUGE STRANE KOJA JE NASTALA ZBOG PRISILNOG ISELJAVANJA SRBA IZ HRVATSKE I ONOG DIJELA KATOLIČKE BOSNE. A TAJ AKT JE NAS SKUPO KOŠTAO VOJNIČKIH ŽRTAVA I MATERIJALNIH ŠTETA.
  POŠTOVANI, KLASNO-KAPITALISTIČKI TEOLOG, ŠEPAROVIĆ ,ZATUCANI PRAVNIK ,SKOLASTOČKE-SREDNJOVJEKOVNE PROVENIJENCIJE JE ZATAJIO MNOGE PRIMJERE JAVNE OBZNANE, OD SAMOG SATRAPA TUĐMANA, PA IZMEĐU OSTALOG I DOGOVOR SA MILOŠEVIĆEM, DA SE RUŠI ZAJEDNIČKA DRŽAVA JUGOSLAVIJA . NAŠ SATRAP, TUĐMAN ,ČESTO PUTA JE JAVNO O TOME POSREDNO GOVORIO. IZMEĐU OSTALIOG I NJEGOVA IZJAVA ,DA MU SUPRUIGA NIJE ,NI SRPKINJA ,NI ŽIDOVKA ,JE JEDNE VRSTE NAJAVA, DAVNO PRIJE NEGO SE NAJAVLJIVALA SABLAST RATA U VUKOVARU , DA SE RADI O PLANU ČIŠĆENJA HRAVTSKE OD SVIH DUGIH I DRUGAČIJI ,ONAKO KAKO JE TO NEKDA PLANIRAO STEPINAC. TA IZJVA SATRAPA TUĐMANA TREBALA SE U JAVNOSTI PROTUMAČITI I SVATITI DA SE RADI O DOGOVONOM RUŠENJU ZAJEDNILČKE DRŽAVE ,JUGOSLAVIJE I FORMIRFANJE DVIJU VJERSKIH SATRAPIJA OČIŠĆENIH OD SV IH DRUGIH I DRUGAČIJIH.XX
  KADA JE RAT ZAVRŠEN ,NAKON =OLUJE=, U SVOJIM RAZDRGANIM IZJAVAMA ,PUTUJUĆI VLAKOM OSLOBOĐENJA ,ODNOSNO OČIŠČENJA KRAJINE OD SRBA ,NIJE PROPUSTIO JOŠ JEDAN IZLJEV ZADOVOLJASTVA PA JE JAVNO REKAO I OVO:SRETAN IM PUT= ,ZNAČI SRBIMA KOJIH VIŠE NEMA U KRAJINI.
  DAKLE ,TREBALO SE ISČITATI IZ TE NJEGOVE IZJAVE ZADOVOLJSTVA DA JE SPORAZUM SA MILOŠEVIĆAM IZVRŠEN U CIJELOSTI.
  E, SAD SE DOGOVORNI INTERSI PRENIJLI U BOSNU. NAJEKLATANTNIJI JE PRIMJER STAVRANJE HERCEG-BOSNE I SRPSKE REPUBLIKE . TADA SE OBE VOJSKE ,ONA PRAVOSLAVNA I ONA KTAOLIČKO –STEPINČEVSKA U HERCEG –BOSNI, POKAZALE U PRAVOM SVIJETLU DOGOVORENE PODIJELE. ODMAH SU OBJE VOJSKE OKRENULE SVOJE ORUŽJE PROTIV ONE TREĆE STRANE, MUSLIMANA. U TU SVRHU DOLAZE DELEGACIJE BUDUĆE SRPSKE DRŽAVE BOSNE U ZAGREB ,KOJU JE NAJČEŠĆE PREDVODIO PROFESOR KOLJEVIĆ A SA HRVATSKE STRANE POŠTOVANI GOSPODIN MISTRIJA ,ŠARINIĆ I NEKI POVREMENI DODACI ,PAŠALIĆA I MILASA.
  TREBA SE SJETITI ,PARAFRAZIRAT ĆU IZJAVU PROFESORA KOLJEVIĆA ,GLAVNOG IZASLANIKA RADOVANA KARAĐIĆA U ZAGREBU: NA PITANJE NOVINARA KAKO SE OSJEĆA U ZAGREBU I PO KOJEM JE PITANJU DANAS SASTANAK SA VAŠIM HRVATSKIM PARTNERIMA???.MENI JE DRAGO DOĆI U HRVATSKU ,JER SAM JA OVDJE STUDIRAO I MENI HRAVTSKA NI NAJMANJE NIJE STRANA. DOŠAO SAM DA SE DOGOVORIMO O NEKIM NAŠIM PROBLEMIMA U BOSNI .SADA SMO TAMO SAVEZNICI I MORAMO DOVRŠITI ONO ŠTO SMO ZAPOČELI=.
  I NAŠ ŠEPAROVIĆ IMA NAMJERU DA SVE OVO ZABORAVI KAO DA SE NIŠTA OD TOGA NIJE DOGODILO OSIM ONIH RATNIH STRAHOTA S OBJE STRANE ,A SAMO MU JE NA UMU ONA TAMO PRAVOSLAVNO –RASKOLNIČKA JER JE BILA JAČA U VUKOVARU KOJI JE POSLUŽIO KAO OKIDAČ ZA PALJENEJ NACIONALNO- VJESKE MRŽNJE ,KOJA JE IMALA UVOD ,ONAJ LUBURIČEVSKI ,KOJEG JE PROVODIO IZASLANIK MERČEP , DA UBIJA I PLJAČKA SRBE I DA IH VJEŠA O ČENGELE U VUKOVARSKOJ KLAONICI ,KAO ŠTO JE TO ČINIO NJEGOV UZOR LUBURIĆ .E TO JE BIO PRAVI OKIDAČ ONOG SLIJEPOG VJERSKOG NADMETANJA S OBE STRANE ,A ZAVRŠIO SE NEKOM VRSTOM POBJEDE ONE KRVOLOČNO SVETOSAVSKO –ČETNIČKE STRANE. E ,TO JE ONAJ PSIHOLOŠKO-KRIŽARSKI POKRETAČ OSVETE KOJU NAMJERAVA NAŠ TEOLOG ,ŠEPAROVIĆ,ISKAZATI KAO IZDAJU NEKIH HRVATSKIH HERETIKA ŠTO JE UMANJILO ŠANSU ZA
  KONAČNI OBRAČUN KATOLIČKOG, SA PRAVOSLVAVNIM NACIONALIZMOM.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 22 veljače, 2015, 17:15

  ŽRTVOSLOVNO DRUŠTVO,HRVATSKIH STEPINČEVACA!!

  ŽRTVOSLOVNO DRUŠTVO HRVATSKIH STEPINČEVACA, SA KRVOLOČNO-KLERIKALNIM PROGRAMOM BORBE ZA ČISTOĆU HRVATSKOG KATOLIČKOG BIĆA, AUTOHTNOG,GENETSKOG I BIOLOŠKOG PORIJEKLA ,ČIJI KORIJENI SEŽU OD ZVONIMIROVE KRUNIDBE HRVATSKOG KATOLIČKOG BIĆA .

  NJEGOVI OSNIVAČI SU DEKLARIRANI NACI-ŠOVINISTI , MANJE ILI NIKAKVOG PREPOZNATLJIVOG UGLEDA U RVATSKOM JAVNOM ŽIVOTU , OSIM ŠTO SE POVREMENO JAVNO PREDICIRAJU SVOJIM NCI-KLERIKALNO-ŠOVINISTIČKIM IZJAVAMA I TAKO BIVAJU DRUŠTVENO POLITIČKI NEPRIHVATLJIVI GRAĐANIMA HRVATSKE I ŠIRE. NJIHOVO DJELOVANJE IH PREDICIRA KAO GRAĐANE ČIJA SVIJET ,REKO BI HEGEL ,STOLUJE NA STUPNJU NESRETNE SVIJSETI KADA TAKVA BIĆA NIKDA NISU SA SOBOM NI KOD SEBE, UVJEK SU ONOSTRANA BIĆA..PA JE NAJLOGIČNIJE ZAKLJUČITI DA NJIHOVA DJELATNOST NIJE PRIMJERENA PROSJEČNOM BIĆU,HRVATSKOG GRAĐANINA ČIJA SE SVIJEST KREĆE NA STUPNJU SAMOSTALNE SAMOSVIJESTI ,KADA BIĆE POSTJE SVJESNO SEBE KAO PREDMETA SVIJESTI, SVIJETA U KOJEM ŽIVI I PRIRODNIH DATOSTI KOJE GA OKRUŽUJU, ZBOG ČEGA BI OVU SAMOZVANU I SAMO-IMENOVANU I SAMO-ORGANIZIRANU NACIŠOVINISTIČKU ALAŠU MARX NAZVAO OVNOVIMA JER SE NJIHOVA SVIJEST KREĆE NA STUPNJU ČULNE IZVJESNOSTI KADA NISU U STANJU RASPOZNATI PREDMETE OD POJAVA,. A JA DODAJEM DA KAO TAKVI VIŠE IMAJU U MOŠNJAMA NEGO U TIM SVOJIM NACI-KLERIKALNIM,ŠOVINISTIČKIM TIKVAMA.

  I GLE PARADOKSA , DA TA SKUPINA O KOJOJ REKOH SVE ,SVOJIM JAVNIM DEKLARACIJAMA ,PROZIVA I PROSKRIBIRA ODREĐENE GRAĐANE HRVATSKE PO DUHU I NAUMU STEPINČEVSKOG HOLKAUSTSKOG POIMANJA HRVATSKOG ARIJEVSKOG KATOLIKA, PA SE TREBA ZAPITATI ,A ŠTA RADI NAŠA EGZEKUTIVA KOJA BI BILA DUŽNA JEDNAKO ŠTITITI SVAKOG GRAĐANINA ,BEZ OBZIRA NA NACIJU ,VJERRU I RASU ,KAO I SVJETOVNO ODREĐENJAE.
  IPAK TREBA KONSTATIRATI DA SE NAŠA CRKVA, BEZ OBZIRA NA NJEN STATUS ,TIČUĆI SE USTAVNOG ODREĐENJA ,STALNO I JAVNO PREDICIRA SA SVOJIM STEPINČEVSKIM ZLOČINAČKIM NAKANAMA , U RAZLIČITIM FORAMA DJELOVANJA, DOBRO ORGANIZIRANIH SKUPINA ZATUCANIH ČANDALA , MEĐU KOJE TREBA UBROJITI I OVO NACI-ŠOVINISTIČKO DRUŠTVO, KOJI SU UVJEK VOJSKA ZLOČINAČKOG DUHA KATOLIČKE CRKVE DA NAM PONOVNO REINKARNIRA STEPINČEVU NACI-HOLOKAUSTSKU DRŽAVU, NDH-ZIJU

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code