TREBATE SE JAVNO ISPRIČATI HRVATSKIM GRAĐANIMA, A POSEBNO MINISTRU I BRANITELJIMA

TREBATE SE JAVNO ISPRIČATI HRVATSKIM GRAĐANIMA, A POSEBNO MINISTRU I BRANITELJIMA

14. prosinca, 2016.

 

 

Vi uzvišeni čin, obrane domovine nazivate, kockom, nagrađivanje onih koji su poginuli, ostali bez najdražih, mnogi još i neznaju gdje su, da ih mogu dostojanstveno sahraniti, Vi skrnavite grobove časnih sinova i kćeri, grobove predaka, Vi okrećete leđa braniteljima invalidima. Vaše ponašanje ne da zgraža, nego zabrinjava, da postoje građani naše domovine koji ne znaju, vlastitu povjest, neznaju cijeniti vrednote i civilizacijski se odnositi prema drugima i drugačijima

Napisali: Šefik Orlić i Zdravko Cik

Nitko nema „pravo“ na tuđi novac. Poruka i obraćanje jednog ogorčenog hrvatskog građanina, poznatog glumca, ministru hrvatskih branitelja Medvedu, prozivajući ga na najprimitivniji način, da se ne radi o pravima hrvatskih branitelja nego o privilegijima, izaziva gnušanje i konsternaciju među braniteljima. Tim prije jer dotični ogorčeni građanin u svome tekstu čak nije u stanju navesti niti točno vrijeme od prestanka agresije, rata. Nema toga vremena kada će zacijeliti bol za poginulim suborcima, kada će nestati patnja ranjenih invalida Domovinskog rata. Vjerujte, budite uvjereni, da ovakve neistine na račun branitelja, ne samo da vrijeđaju, omalovažavaju, nego bole više od svih rana i izgubljenih dijelova tijela. Mi hrvatski branitelji jesmo i bit ćemo stalno na braniku domovine, koga god to smetalo.

Skrnavi grobove časnih sinova

Drsko i bezobrazno, nadasve cinično, od strane čovjeka koji ne cijeni slobodu, tuđu žrtvu za sve što ovog trenutka on i njemu slični imaju „privilegiju“ napadati, temelje danas slobodne, suverene, samostalne Republike Hrvatske. Treba imati dušu, eto Vam je p r i v i l e g i j a čestitih ljudi. Ovako teškim kvalifikacijama napadati najranjiviju braniteljsku populaciju, niti mjesec dana nakon veličanstvnog obilježavanja, tragedija Vukovara i Škabrnje, vječnog podsjetnika stradavanja naroda i branitelja na prvoj crti bojišnica. Da, Vječni podsjetnici, to je odgovor Vama i sličnima koji se pitaju do kada će branitelji biti nagrađeni. Zar se vi ne upitate, imate li savjesti, odgovornosti, imalo zdravog razuma, kada pominjete nagrađivanje, negirajući Zakonom utvrđena p r a v a branitelja i stradalnika rata.

Niti Vi sami niste na čisto, Vi uzvišeni čin, obrane domovine nazivate, kockom, nagrađivanje onih koji su poginuli, ostali bez najdražih, mnogi još i neznaju gdje su, da ih mogu dostojanstveno sahraniti, Vi skrnavite grobove časnih sinova i kćeri, grobove predaka, Vi okrećete leđa braniteljima invalidima. Vaše ponašanje ne da zgraža, nego zabrinjava, da postoje građani naše domovine koji ne znaju, vlastitu povjest, neznaju cijeniti vrednote i civilizacijski se odnositi prema drugima i drugačijima.

Osim što se pogrdno obraćate Ministru hrvatskih branitelja g-dinu Medvedu, previđate činjenicu da je i sam ministar branitelj, častan čovjek. Ne, Vi ne previđate tu činjenicu, nego zlorabite slobodu, koju imate upravo zahvaljujući hrvatskim braniteljima, i nasrćete na instituciju ministra i Ministarstva branitelja za čiji rad je odgovoran.

Pozivamo Vas, da se u što skorije vrijeme javno ispričate svim građanima Republike Hrvatske, a posebno hrabrim i časnim hrvatskim braniteljima.

Pojam rat u medijskom prostoru

HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA – sa svojim članovima i simpatizerima,koristeći dostupne medije za iznošenje svojih statvova,na pojave u duštvu,kao i pregled pisanja drugih o nastalim situacijama, zamjetila je često korištenje,naročito u tiskovinama, pojma „RAT“ i „RATOVANJE-a“

Doista nam nije jasno čemu toliko ratovanje u današnjoj, samostalnoj, slobodnoj Hrvatskoj.

Kada pogledate naslovnice i pojedine stranice, tiskovina i elektroničkih portala, sa kojih vrište naslovi i tekstovi sadržaja „rat u stranci“ „rat za fotelje“ „tihi rat za rušenje..“ „rat na tribinama“ „ratuju navijači“ „prava sačekuša-zasjeda“ nemožete se oteti dojmu velike podjeljenosti hrvatskoga društva. Pitamo se, što nas je to zadesilo, da niti nakon 25 godina od slavljene „Oluje“ mi imamo rat.

Zar je toliko loše zdravlje našega društva, da smo se pretvorili u vlastite mrzitelje, svega i svugdje, od nogometa, kazališnih, glazbenih, školskih, pa ako baš hoćete i braniteljskih međusobnih netrpeljivosti, da stvaramo dojam tolikog zaoštravanja, da ratuje svatko sa svima. Ne, neželimo vjerovati da je tome tako, nego da se nastoji skrenuti pozornost, prvo šokantnim naslovom, a onda i šokantnim odlukama koje utječu na svakodnevni život građana.Takvi naslovi i pisanje kao da smo u ratu, znači da nam je ustanovljena demokracija slaba, toliko da se, svatko mora boriti „ratovati“ za svoju ideju, stav ili mišljenje. Zar je toliko teško prihvatiti da netko misli drugačije, da ima drugo rješenje, da ima pravo iznijeti, predstaviti predložiti, zastupati, a da nebude napadnut, a kamoli da njegov prijedlog bude i prihvaćen.Također ne želimo prihvati nastojanje mainstrem medija da usađuje osjećaj nesigurnosti i upitnosti, predloženih rješenja, stvaranja katasrofičnih scenarija, plašenja, tipa; ako to i to prođe neće biti, ako on – ona bude na tom mjestu i mnogi slični opisi.

Imamo potrebu potaknuti, razmišljanje o tome, jer nisu samo naslovi i sadržaj korištenja pojmova, puka uporaba pisaca i urednika, jer da je tome tako, čuo bi se naš apel, za korištenje afirmativnijih pojmova, prikazujući i veličajući pozitivnije djelovanje hrvatskih građana.

ISTINA I DOMOVINA ! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Prijatelj Hrvata
  #1 Prijatelj Hrvata 14 prosinca, 2016, 21:27

  Vi Hrvati niste normalni. Taj četnik vam na Brijunima uživa sa svojim četnicima na račun hrevatskih porenih obveznika i vi to trpite. Vrijeđa vaše junaka, branitelje i vi to trpite. Baš ste budale. Rade, marš sa Brijuna!
  Tako njemu treba tako mi leba!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Raus
  #2 Raus 14 prosinca, 2016, 21:23

  Kakva isprika.Treba govnara isprašit i šiknut ga tamo gdje mu je i mjesto, u četnikiju, u svetosavsku otažbinu. Raus iz Lijepe naše, četnoliki gade!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code