TRAŽIMO SUĐENJE KRIVCIMA ZA NEPOŠTENO SUĐENJE STEPINCU

TRAŽIMO SUĐENJE KRIVCIMA ZA NEPOŠTENO SUĐENJE STEPINCU

24. srpnja, 2016.

 

Stoga, gospodo i gospođe, drugovi i drugarice, s obzirom da smo mi oduvijek znali da je blaženi Stepinac imao nepošteno suđenje i da je već odavno trebalo donijeti ovakvu odluku, pitamo vas: Kada će ista ili slična suđenja biti održana za desetine tisuća nevinih Hrvata, koje je Titov sud sudio i osudio bez dokaza, čak i bez suđenja? I ne samo njih, već i čitave njihove obitelji! S obzirom da smo sada „saznali“ je da je blaženi Stepinac nevin, kad ćemo saznati tko su bili njegovi progonitelji

Napisao: Mladen Pavković

Hrvatski mučenik i zagrebački nadbiskup, blaženi Alojzije Stepinac ponovno se našao na sudu. Naime, nakon 70. godina Županijski sud u Zagrebu oslobodio ga je, odnosno rehabilitirao, od montiranog komunističkog procesa u kojem je u listopadu 1946. osuđen na 16 godina tamnice, prisilni rad i petogodišnji gubitak građanskih prava za „protunarodni i protudržavni rad“, ali i za suradnju s okupatorom. To manje-više svi ističu, iako je prava istina da nije želio surađivati s tadašnjom (Titovom) komunističkom vlašću, što mu nisu htjeli i mogli oprostiti.

Hrvatski redatelj Jakov Sedlar, ali i drugi, snimili su i prikazali odlične dokumentarne filmove na ovu temu, ali prije svih, Hrvatska radiotelevizija (HRT) nije ih htjela prikazati ni u kasnim noćnim satima.

Dakle, ova rehabilitacija, koja je izazvala izniman bijes među Srbima, za Hrvate je nešto normalno, ništa senzacionalistički i ništa neočekivano. S njom ili bez nje Stepinac bi ionako za gotovo sve katolike u našoj državi i dalje ostao to što je i bio – svetac.

Županijski sud u Zagrebu rehabilitirao je Stepinca što nije imao pošteno suđenje. Srbi su rehabilitirali četnika, krvoloka Dražu Mihailovića također zbog toga.

Međutim, sad kad se krenulo „u 1946-tu“, onda se na tome ne treba zaustavljati, jer bi to bilo „mazanje očiju“ hrvatskom narodu i to pred – izbore.

Nepošteno suđenje

Stoga, gospodo i gospođe, drugovi i drugarice, s obzirom da smo mi oduvijek znali da je blaženi Stepinac imao nepošteno suđenje i da je već odavno trebalo donijeti ovakvu odluku, pitamo vas: Kada će ista ili slična suđenja biti održana za desetine tisuća nevinih Hrvata, koje je Titov sud sudio i osudio bez dokaza, čak i bez suđenja? I ne samo njih, već i čitave njihove obitelji! S obzirom da smo sada „saznali“ je da je blaženi Stepinac nevin, kad ćemo saznati tko su bili njegovi progonitelji, odnosno hoće li ruka pravde stići komunističke zločince ala Jakov Blažević i slični, hoće li se na optuženičkoj klupi napokon način pripadnici zloglasne OZNE, KOS-a, Udbe a poglavito istaknuti članovi Centralnih komiteta SK koji su i odlučivali u ime suda i sudaca?

Ako je Stepinac bio nevino osuđeni, tko je za to bio kriv? Nitko!?

Isto pitanje može se postaviti i danas: Kad će početi suđenja agresorima na Republiku Hrvatsku u Domovinskome ratu, od Vukovara, Škabrnje, Voćina, Pakraca, Lipika, pa do Saborskoga?

Očito je da je lako reći da je Stepinac nevin, ali je iznimno teško i gotovo „nemoguće“ uprti prstom imenom i prezimenom u krivce za sva zla hrvatskog naroda u vrijeme komunizma, ali i u Domovinskome ratu!

Josipović i Tadić

Bivši žalosni predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji bi se na predstojećim izborima zadovoljio i jednom foteljom u Hrvatskom saboru, a koju, srećom, može samo sanjati, ponovno je ispao smiješan i neozbiljan kad je izjavio da je svojedobno već predložio svojem beogradskom drugu Tadiću inicijativu da se problem „univerzalne jurisdikcije“ sa Srbijom može riješiti na način da svatko „sudi svojima“, jer da u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata „ni Hrvatska tu nije čista“!

Samo na temelju ovih riječi, može se zaključiti, prije svega, da ovakvog predsjednika i ovakvog pravnika Hrvatska nije imala od stoljeća sedmog!

Dakle, nije bilo dovoljno, što svi znaju osim tog i takvog Josipovića, da je Srbija uz Crnu Goru i JNA te domaće izdajice bila agresor na Republiku Hrvatsku, što se rat vodio isključivo na teritoriju naše države, što je Srbija razrušila i zapalila brojne gradove i mjesta, od Vukovara, Škabrnje, pa do Dubrovnika, što Hrvatska nije osudila ni jednog visokorangiranog četničkog ratnog zločinca, već sada bi trebali i morali suditi i one koji su branili i obranili hrvatsku državu!

Gdje toga ima?

Život i smrt

Josipoviću bi bolje bilo da se ne petlja u Domovinski rat, u kojem je sudjelovao kao „frulaš“, (seoski muzičar), već da se više pozabavi osudama bivših članova Centralnih i inih komiteta SK, gdje može naći i ime svojeg „tatice“, koji su sve do 1990. odlučivali o životu i smrti brojnih Hrvata. Također, vjerujemo, da mu nisu strani ni Udbaši (od kojih su neki bili uz njega čak i u predsjedničkim dvorima!), pa bi bilo itekako poželjno da progovori i na tu temu, koja mu je uistinu bliska.

No, sva je sreća što će se taj i takav bivši žalosni predsjednik ponovno kandidirati na predstojećim izborima, jer oni će pokazati i dokazati da nije i da nikada nije bio za političara, već za političkog mutikašu, kakvog malo gdje postoji ne u Hrvatskoj, već i u svijetu. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. mata
  #1 mata 7 kolovoza, 2016, 13:59

  sudac a ne sudija..sudija je recimo u nišu

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. SELF FRANO
  #2 SELF FRANO 2 kolovoza, 2016, 05:50

  KAKO ŽIV ČOVJEK MOŽE BITI A DA NIŠTA U ŽIVOTU NIJE NEGATIVNOG POČINIO? KAKO NEKI ISPOVJEDNIK MOŽE BITI A DA SE NIKOME NE MORA ISPOVJEDITI? SRPSKI PATRIJARH VARNAVA JE ČESTITAO 1933. HITLERU DA JE IZBABRAN JER JE PROPOVIJEDAO IDEOLOGIJU SVETOG SAVE I ZA TO GA SRBIJANCI NISU IMALI POTREBU PROGLAŠAVATI SVETIM..NI VARNAVU A NI GERMANA NAKON NJEGA JER JE GERMAN, PO ONOME ŠTO JE U ‘NINU’ OBJAVIO VELJKO MILATOVIĆ, BIO – OPUKOVNIK UDBE. PA I RODOČELNIK ‘SVETORODNE DINASTIJE NEMANJIĆA’ STEFAN NEMANJA JE UBIO SVOG BRATA TIHOMIRA, DA POSTANE VELIKI ŽUPAN RAŠKE, A DUŠAN JE DAO UBITI SVOG OCA STEFANA UROŠA II MILUTINA – U ZATVROU DA BI GA PATRIJARH KOJEG JE DUŠAN IMENOVAO, MOGAO POSVETITI ZA – CARA SRBA,GRKA, ALBANACA I BUGARA.

  SRBI SU ODSJEKLI GLAVU KARAORDJU, A ONDA I NJIHOVOM KRALJU MIHAJLU I KRALJICI DRAGI MAŠIN NA KOŠUTNJAKU 1901. A I SLOB ODANA MILOŠEVIĆA SU ČETIRI PUTA BIRALI ZA PRECEDNIKA, A ONDA GA IZRUČILI DŽELATIMA U DEN HAAGU. KAD JE TAMO SVISNUO OD TUGE, KAO POPOVSKI SIN. VRATILI SU GA U SRBIJU I ZAKOPALI POD JEDNO VRTNO STABLO U NJEGOVOM PRIVATNOM VRTU KAO ‘DŽUKCA’.

  ETO, I U TO IME JE VLADIKA LUKIJAN, UOČI JURIŠA ĐIKANA NA VUKOVAR I OVČARE IZJAVIO POSTROJENIM ČETNICINMA: ‘ZAPAMTITE, DA JE SRPSKI NAROD SVET I DA SU SVA NJEGOVA DELA POSVEĆUJUĆA! OSVOJITE SUTRA VUKOVAR KAO ŠTO JE MOJSIJE OSVOJIO JERIHON I – POBIJTE UNUTRA SVE ŽIVO, DA SE GRAD OČISTI OD POGANSTVA’.

  ETO, DA SE VIDI KAKVA CRKVA I KAKVI PATRIJARSI MORAJU BITI DA BI BILI PROGLAŠENI SVETIMA. A STEPINAC? NI MRAVA NIJE ZGAZIO I NIŠTA NIJE RADIO. A DA JE DJELOVAO KAO SRPSKI SVETAC NAPRAVIO BI ISTO ŠTO I ONI. DAKLE – LIJEN ČOVJEK KOJI JE SAMO MOLJAKAO I NIŠTA NIJE ZGRIJEŠIO NE MOŽE BITI SVETIM JER NITKO MU NEMA ŠTA OPROSTITI. PA ČEMU SLUŽI SAVRŠEN PRELAT? DA SE KANONIZIRA?

  ZAR NIJE SRAMOTA DA VAS JA, KAO FRANO, PODSJEĆAM DA JE NA SNAZI I DALJE ONA KALAJICEVA ‘STRATEGIJA OGLEDALA’, PO KOJOJ TREBA OKIVATI U ZVEZDE ZLIKOVCE, A BACATI U VULKANSKU RUPU SVECE? tO TOLIKO DA RAZUMIJETE ŠTZA VAM ‘FRANO’ PRIĆA.

  PA NEKA GA KANONIZIRAJU DA SE VIDI U ŠTO VJERUJU ONI KOJI NE CIJENE GREŠNE LJUDE KAKAV JE VOJISLAV ŠEŠELJ KOJI NIJE POŽELJAN NI U ZATVORU PA JEDVA ČEKA DA ODE U PAKAO I TU SE NAĐE – U PAKLU SRPSKE SVECE KOJIMA VOJISLAV ŠEŠELJ NAJVIŠE SLIČI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. klarens
  #3 klarens 27 srpnja, 2016, 02:31

  Njofra, manijak sa velikoslovnim proljevom
  ================================
  Jel ti ikad mislish……………….bar na tren ?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 26 srpnja, 2016, 00:19

  POŠTOVANI GRAĐANI HRVATSKE,
  DANAS JE ZASJEDAO USTAŠKO-KATOLIČKI SUD U ZAGRBU ,POD PALICOM,POŠTOVANOG SUDIJE TURUDIĆA,POTOMKA STEPINČEVSKOG KRIŽARA ,KOLJAČA IZ VREMENA III RICHA I RAZMATRAO ZAHTJEV KATOLIČKE-ISSIL-ORGANIZACIJE UDRUŽENIH POTOMAKA STEPINČEVSKIH KRIŽARA,KOLJAČA,ESKADRONA SMRTI IZ VREMENA II SVJETSKOG RATA, ZA PONIŠTENJE SUDSKE ODLUKE ,NARODNOG SUDA ,NARODNE REPUBLIKE HRVATSKE , ČLANICE ANTIFAŠISTIČKE KOALICIJE I POBJEDNICE U II SV JETESKOM RATU , NAD STEPINČEVSKO-RIMOLKATOLIČKIM BANDAMA HOLOKAUTSKOG KRVOLOKA STEPINCA, IZ GODINE 1946, KOJOM SE HOLOKAUSTSKI STRUČNJAK I KRVOLOK ,STEPINAC ,OSUĐUJE NA 16 GODINA ZATVORA I GUBLJENJA SVIH GRAĐANSKIH PRAVA, ZA FIZIČKO ISTREBLJENJE SVIH HRVATSKIH GRAĐANA KOJI NISU KATOLIČKE VJERE I ARIJEVSKE RASE I SVIH DRUGIH I DRUGAČIJH, IZ DRŽAVE HRAVTSKE KOJOM JE VLADALA ZLOČINAČKA KATOLIČKA RIMSKA CRKVA, PO KONKORDATU SKLOPLJENOM SA III-ĆIM REICHOM IZ1935 GODINE, KOJIM SE OBE STRANE OBAVEZUJU DA SURAĐUJU NA ČISĆENJU EVROPE OD SVIH DRUGIHI DRUGAČIJIH PO BIOLOŠKOJ MATRICI III –ĆEG RICHE PROIZVODEĆI NOVOG EVROPSKOG ČOVJEKA KRŠĆANINA,ARIJEVCA.
  PA JE OPAT ,FRATAR,BISKUP, EGZARH,KRVOLOK,STEPINAC, ORGANIZIRAO HAJDUČKO-MONGOLSKU BRATIJU PROFESIONALNIH RATNIKA,BANDITA,UBOJICA KOJI SU VJEČITO U SLUŽBI RIMSKE CRKVE OD SVOG DOSELJENJA NA OVE DINARSKE PROSTORE ZA KLRVOLOČNE POSLOVE ,A NASELJENIH NA DINARSKIM OSOJIMA I PRISOJIMA ,SIROMAŠNE I NEPRODUKTIVNE DALMATINSKE ZAGORE ,LIKE I HERCEGOVINE. TAJ ALTAJSKO-MONGOSLKI ČOPOR DOSELJENJIH DINARSKIH STANOVNIKA, JOŠ U RIMSKO DOBA ,JE NASELJEN NA GEOGRAFSKOM PODRUČJU, GOVORI I TVRDI POVJESNA DRUŠTVENA ZNANAOST, NA KOJEM TI STANOVNICI NISU IMALI PRIRODNIH UVJETA DA RAZVIJAJU PROIZVODNE ,MATERIJALNE SNAGE KOJE BI IM STAVRALE UVJETE RAZVOJA ZA NJIHOVU OPSTOJNOST I NAPREDAK. ZATO SU STANOVNICI TIH PODRUČJA SVOJE ŽIVOTNE I EGZISTENCIJALNE UVJETE BAZIRALI NA PLJAČKI SUSJEDNIH PLEMAN I NARODNIH ZAJEDNICA ,A U SREDNJEM VIJEKU POSTAJU PLAČENA RAZBOJNIČKA-PLJAČKAŠKA ,POLUVOJNA OPRGANIZACIJA PLAĆENIKA.
  PREMA TOME, OPTUŽENI ,HOLOKAUSTSKI KRVOLOK STEPINAC JE , U PERIODU VLADAVINE KATOLIČKE RIMSKE CRKVE,FILIJALE ZAGREBAČKE, ORGANIZIRAO PROTJERIVANJE,POKRŠATAVNJE I FIZIČKO UNIŠTENJE SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH IZ KATOLIČKE-NACISTIČKE ,BOŽJE STEPINČEVE DRŽAVE, HRAVTSKE .
  POVIJESNI ARGUMENTI GOVORE DA JE STEPINAC HRAVTSKU –NACISTČKO-KATOLIČKU DRŽAVU ,PROGLASIO BOŽJOM I POZVAO KATOLIČKE HRVATE DA IM JE DUŽNOST I OBAVEZA DA ČUVAJU I BRANE , TU BOŽJU DRŽAVU BEZ OBZIRA NA LJUDSKE I MATERIJALNE ŽRTVE PA JE SVAKOM ,DANAŠNJEM HRAVTSKOM GRAĐANINU DOSTUPNO ,U POVIJESNIM ARHIVANMA, DA SE UVJERI SAMO NA PAR SLUČEAJEVA ZVJERSKIH ZLOČINAČKIH PONAŠANJA, UPRAVO, STEPINČEVSKIH FRATARA, KAO ŠTO JE FRATAR MAJSTOROVIĆ ,NAZVAN FRA-SOTONA, KOJI JE SAMO U SELIMA ŠARGOVCU I DRAKULIČIMA ,POKLAO,DOSLOVNO POKLAO , JEDAN ŠKOLSKI RAZRED SRPSKE DJECE, A GVARDJAN ŽUPE GORICA KRAJ LIVNA,SREĆKO PERIĆ, JE IZA OLTARA POZIVAO USTAŠKU VOJNICU DA ODMAH DOĐE U NJEGOVU ŽUPU I POKOLJE ONU TAMO SRBADIJU I MEĐU NJIMA NJEGOVU SESTRU KOJA SE OTELA BOGU I CRKVI. SLJEDSTVENO TOME SVAKI BI ČOVJEK, SVIJESTAN SEBE I SVIJETA U KOJEM ŽIVI ,VIDJEVŠI MNOGE ZLOČINE KOJE UČINIŠE I DALJE ČINE,SAMO FRATARI , ZAKLJUČIO BI O KARAKTERU STEPINČEVSKE DRŽAVE I O NJEMU KAO KATOLIČKOM EGZARHU. ZAKLJUČIO BI ,MIRNE DUŠE I SA LJUDSKIM ŽALJENJEM DA JEDAN EGZARH NIJE UČINIO ONO ŠTO BI MORAO UČINITI ,IZOPĆITI TE SVOJE FRATRE ,A U NJEGOVIM UVJETIMA IH JE MOGA POSLATI I POD SUD.NARAVNO ,KRVOLOK STEPINC SE NIJE OGLAŠAVAO ,NEGO SE DIVLJAČKO-ZLOČINAČKO PONAŠANJE TIH FRATARA PRENOSILO U PSIHOLOGIJU USTAŠKE VOJSKE KAO UZOR DOBROG KATOLIČKOG HRVATA.
  I TAKO SE NASTAVILI ZLOČINI STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE SVE DO 1945 GODINE KADA IH JE POBJEDIO HRVATSKI,NARODNI, ANTIFAŠISTIČKI ,PARTIZANSKI POKRET I MASOVNO KAŽNJAVAO VINOVNIKE I NAREDBODAVCE POČINJENIH ZLOČINA,MEĐU KOJIM JE BIO I HOLOKAUSTSKI, KRVOLK , KAPTOLSKI EGZAR,STEPINAC.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code