TOVARNIČKI SIRIJAC DOKTOR NIZAR SHOUKRY ZASLUŽUJE ODLIKOVANJE-pismo Antuna Ivankovića iz Tovarnika

TOVARNIČKI SIRIJAC DOKTOR NIZAR SHOUKRY ZASLUŽUJE ODLIKOVANJE-pismo Antuna Ivankovića iz Tovarnika

3. listopada, 2015.

Udruga dr. Ante Starčević uputila je Uredu predsjednice Republike Hrvatske, Državnom povjereništvu za odlikovanja i priznanja prijedlog da se dr. Nizara Shoukry odlikuje.
Od prvog dana izbjegličkog vala s kojim se Hrvatska suočila sredinom rujna, kada su migranati iz Sirije, Afganistana, Irana i drugih zemalja prelazili granicu Republike Hrvatske kod Tovarnika, među volonterima koji su pomagali i još pomažu izbjeglicama je i rođeni Sirijac iz grada Alepa dr. Nizar Shoukry, dr. dent. med., koji već 30 godina živi i radi u Hrvatskoj.
Liječnik u zdravstvenoj ambulanti u Tovarniku Nizar Shoukry, stigao je u Hrvatsku daleke 1984. godine koja je tada otvorila vrata studentima iz bliskoistočnih država. Diplomirao je stomatologiju u Zagrebu, zaposlio se u Tovarniku, gdje radi već 3,5 godine, oženio se s hrvaticom Draganom i s njome dobio kćerke Linu i Rulu.
Stavio se na raspolaganje hrvatskoj policiji i svima drugima kojima je bila potrebna pomoć, kao tumač i prevoditelj u razgovoru s izbjeglicama koji su stigli i još stižu u Hrvatsku, što je njima puno značilo budući su dolazili umorni, iscrpljeni i očajni. Danonoćno je dežurao i dočekivao ih, iako umoran i promuklog glasa, te s megafonom u ruci davao upute izbjeglicama koji su ga slušali i poštivali sve dogovore što i kako trebaju postupati.
Isto tako oni su se njemu obraćali za pomoć kako bi se riješili problemi koji su imali što ih je smirivalo i davalo nadu kako neće imati problema u Hrvatskoj jer se radi o prijateljskoj zemlji.
Stoga smatramo kako posebnu zahvalnost zaslužuje liječnik Nizar Shoukry koji svojim angažmanom i velikom pomoći, požrtvovnim radom i trudom u izbjegličkoj krizi, kao svijetla točka u tim trenutcima doprinio ugledu i samoj Republici Hrvatskoj, jer se putem domaćih i svjetskih medija širila vrlo pozitivna slika o našoj Domovini.
Zbog svega gore navedenoga predlažemo gosp. Shoukry Nizara za prikladno odlikovanje Predsjednice Republike Hrvatske.

Za Udrugu dr. Ante Starčević – Tovarnik
Antun Ivanković, predsjednik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code