TISUĆE TRKAČA NA ZAGREBAČKOM MARATONU

TISUĆE TRKAČA NA ZAGREBAČKOM MARATONU

11. listopada, 2018.

 

Zagrebački atletski savez nastavlja dugogodišnju tradiciju organizacije najpoznatijeg i jednog od najstarijih hrvatskih maratona, Zagrebačkog maratona, koji će svoje 27. izdanje doživjeti 14. listopada 2018. sa startom i ciljem na Trgu bana Josipa Jelačića. Dan ranije, u subotu, 13. listopada 2018. sa startom u 10 sati na Trgu će se održati Dječije utrke, od predškolske dobi do 4 razreda osnovne škole.

Svi maratonci i polumaratonci koji završe utrku dobit će unikatnu finišersku medalju specijalno dizajniranu za ovu prigodu na kojoj se tradicionalno na poleđini nalazi znamenitost grada Zagreba uz kratki opis. Ovogodišnja medalja ima kao centralni motiv Zagrebačku katedralu, uz stihove Tonija Leskovara “Serbus dragi Zagreb moj”, a na naličju medalje je Kula Lotrščak uz prigodni tekstualni opis te je ujedno i centralni motiv vizualnog identiteta 27. Zagrebačkog maratona. Novost ovogodišnjeg zagrebačkog maratona je da će I sudionici utrke građana dobiti medalju te će svi sudionici dobiti startni paket sa kvalitetnom trkačkom Joma majicom s logom utrke te niz korisnih stvari za svakog trkača.

Uz rekretivce i one koji će to tek postati ovaj maraton svakako će obilježiti i rekordan broj sudionika iz cijelog svijeta. Bilježimo prijavljene trkače iz čak 50 zemalja. Ukupan broj prijavljenih na utrkama maraton i polumaraton je 3000 te na utrci građana nešto preko 1000 uključujući i sudjelovanje škola iz Hrvatske. Veliki odaziv trkača nas iznimno veseli jer će, uz brojne novitete ovogodišnjeg izdanja, pune zagrebačke ulice svakako pridonijeti veseloj atmosferi maratonskog vikenda u Zagrebu.

Start utke 27. Zagrebačkog maratona označit će topnik Gričkog topa gospodin Alem Tutunđić. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code