TEŠKE UVREDE ZA GENERALA SAČIĆA

TEŠKE UVREDE ZA GENERALA SAČIĆA

24. svibnja, 2023.

 

 

Dok prvi među jednakima u izvršnoj vlasti Hrvatske “može što hoće” i počesto ne bira nepristojno-nekulturne i neodgojene riječi u dijalozima sa zastupnicima oporbe – primjerice, s Dalijom Orešković i “Sretan put” i “Do viđenja” – u bahaćenju s ratnim zaslugama se nedavno okušao i zastupnik Josip Đakić. U jednom je trenutku kolegi iz Hrvatskih suverenista Željku Sačiću spočitnuo “Dok sam ja već dugo branio Hrvatsku, ti si još uvijek nosio zvijezdu petokraku…” Aludirao je pri tome da je zaslužni branitelj i hrvatski policijski general Sačić još bio u odori narodne milicije.

Povod nesvakidašnjim svađama bio je Sačićev prigovor zastupnicima HDZ-a Anti Deuru i Josipu Đakiću da šute o dobitnici naslova najbolje lanjske učiteljice koja je pogrdno pisala o braniteljima. Nastavak verbalnoga sukoba zbio se u srijedu, kada su Sačić i Deur opet razmijenili teške riječi. Ponovo je tema bila laureatkinja nagrade najbolje učiteljice Snežana Šević, koja po svemu prije pripada “srpskom svetu” negoli biranim učiteljicama Hrvatske. Bivši savjetnik predsjednice države, Kolinde Grabar Kitarović, vječito tihi Ante Deur upitao je glagoljiva Varaždinca je li još uvijek Jugoslaven, Jugoslavenčina stara ili Hrvat.

“Titovo jugoslavensko govedo, stara milicajčina, koje je zatvaralo hrvatske domoljube, srami se…”, dodao je Deur.

“Ti si moralna ništarija i ruglo, koje bi trebalo izolirati da ne šteti…”, uzvratio je Sačić, a većina javnosti mogla se upitati tko su zapravo ti i takvi ljudi izabrani u časni državni parlament. (A.M.) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code