TEČAJ NORDIJSKOG HODANJA

TEČAJ NORDIJSKOG HODANJA

14. kolovoza, 2018.

 

Nordijsko hodanje je sigurna, prirodna, dinamična i zabavna aktivnost koja se provodi uz pomoć posebno dizajniranih štapova.

Pravilna tehnika korištenja štapova potiče na uspravno držanje tijela i pravilan hod. Aktivira veći dio mišićnih skupina, kako donjeg, tako i gornjeg dijela tijela. Pri tome umanjuje se opterećenje zglobova nogu i slabinskog dijela kralježnice za 30 posto, povećava se kalorijska potrošnja od 20 do 45 posto i samim time na siguran način povećava se razina srčanožilne i plućne kondicije i zdravlja.

Nordijskim hodanjem moguće je ostvariti slične učinke kao i trčanjem, plivanjem ili aerobikom, ali na puno jednostavniji i ležerniji način. Također, hodanje pozitivno utječe na motivaciju i podnošenje stresa u svakodnevici.

Neke od velikih prednosti nordijskog hodanja su te da se može prakticirati gotovo svugdje, na svim terenima gdje se i inače hoda; trava, šljunčane stazice, asfalt, ali i da se njime mogu baviti sve dobne skupine, bez ograničenja.Upravo tu kombinaciju prirode, svježeg zraka i sporta provodi Vithathlon klub nordijskog hodanja iz Zagreba. Pod stručnim vodstvom Hanija Haddada, profesora kineziologije, promotora i instruktora Nordijskog hodanja i njegovog tima kineziologa brzo ćete i lako na vikend tečaju savladati osnove i tehniku Nordijskog hodanja.

Društvo za rekreaciju Vitathlon provodi jednodnevne tečajeve Nordijskog hodanja.

Tečajevi se održavaju nedjeljom od 09 – 11,30h.

Tečajevi se provode u prekrasnom Parku Maksimir.

Rad se odvija u malim grupama, pristup je individualiziran, prilagođen pojedincu i njegovim motoričko – funkcionalnim mogućnostima. Predznanje nije potrebno.

Kao i kod većine aktivnosti na otvorenom potrebna je sportska odjeća. Trenirka, tenisice ili odgovarajuće cipele za hodanje. Odjeća bi trebala biti slojevita s obzirom na jesenske vremenske uvjete. Na leđima ruksak za odlaganje slojeva odjeće i s pretincem za bočicu vode. Nordijsko hodanje naziva se još i Fitness hodanje, pa i odijevanje onda treba biti u skladu s time.

Pri odabiru se treba koristitiformulom za izračunavanje visine štapa koja glasi:

vaša visina x 0,66 = odgovarajuća visina štapa

Treneri u VITATHLON klubu nordijskog hodanja rado će vam pomoći da savladate tehniku nordijskog hodanja i nastojat će vam prenijeti ljubav i entuzijazam prema nordijskom hodanju.

Kontaktirajte nas na [email protected] za više informacija ili nas nazovite na 095 9195 686.

Više na www.vitathlon.com.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code