PROGRAMSKA STUDIJA CENTRA SVETICE VERIFICIRANA OD UEFA-e

PROGRAMSKA STUDIJA CENTRA SVETICE VERIFICIRANA OD UEFA-e

7. ožujka, 2014.

sastanak-svetice Custom

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u petak 7.ožujka  izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića i arhitekta Nikolu Polaka, koji su mu prezentirali programsku studiju budućeg Centra Svetice, verificiranu  i odobrenu od UEFA-e, što znači da je HNS osigurao sredstva za ovu značajnu sportsku investiciju.    

Programska studija gradnje sportskog borilišta, tribine, atletske staze, dječjeg igrališta i pratećih sadržaja, programska je podloga za budući javni arhitektonski natječaj koji će u konačnici definirati  sve detalje projekta.

Na radnom sastanku kod gradonačelnika definiran je terminski plan i hodogram aktivnosti do početka izgradnje. Procijenjeno je da bi radovi mogli početi za devet mjeseci, u kojem bi se periodu provele sve potrebne radnje, od javnog arhitektonskog natječaja, odabira nagrađenog rada i autora, do projektiranja i izdavanja svih potrebnih dozvola.

Na sastanku je ponovljeno da se radi o sportskom centru polivalentnog sadržaja koji će služiti zagrebačkom i hrvatskom sportu, a Svetice će, nakon što je poslije dugog čekanja pokrenuta   izgradnja bazena i pratećih sadržaja, postati pravi sportski biser Zagreba u kojem će uživati i vrhunski sportaši i rekreativci. 

Koordinacije i radni sastanci i dalje će se redovito održavati kako bi se ispoštovali svi dogovoreni rokovi.

Uz gradonačelnika Milana Bandića, sastanku je prisustvovala njegova zamjenica Vesna Kusin, posebni savjetnik Željko Horvat, te pročelnici mjerodavnih ureda sa suradnicima.

Fotografija:www.zagreb.hr T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code