TAJNE ISTRAGE ZA ODABRANE NOVINARE

TAJNE ISTRAGE ZA ODABRANE NOVINARE

1. rujna, 2022.

 

Istrage su tajne, ali očito samo za one za koje se ne želi „ništa“ dati u javnost, kao na primjer za slučaj Bago. Naime, istog trenutka su „svi“ objavili kako je nastradao otac od poznatog nogometaša Livaje, ili što se događalo u stanu majke Severine Vučković u Splitu, jer to očito nije nikakva tajna!?

Vi koji provodite istrage i sudite i nije vas briga o presumpciji nevinosti, jedne od temeljnih načela suvremenog sustava ljudskih prava, dajte se dogovorite hoćete ili nećete poštivati zakone, jer ne može biti da za jednog osumnjičenog  „sve“ znamo, a za drugoga  “ništa“ , jer se s tim u svezi kako i kada, kako to praksa pokazuje,  „držite zakona i propisa“

Napisao: Mladen Pavković

Sve policijske, Dorhove, Uskokove i ine istrage su – tajne.

Nitko ne zna ništa!

A kad tamo „hojte-najte“  prvi o svemu saznaju – novinari, ali … ne svi, već samo odabrani!

Naime, samo odabrani novinari, tv ekipe i fotoreporteri točno znaju kada će i tko biti uhićen, pa spremno čekaju ispred vrata kuće ili stana osumnjičenih.

A istraga je – tajna!¨

Pljačka stoljeća

Nakon toga, kao da sve unaprijed imaju napisano, čekaju u točno određeno vrijeme gdje će osumnjičene privesti na daljnju  istragu, pa kad ovi dođu u pratnji policije to fotografiraju i traže izjave.

Evo, samo što je krenula istraga o pljački stoljeća u INA-i u pojedinim medijima (dakle ne  u svima!) sve se objavljuje, pa čak i to tko je što izjavio prigodom „tajnog“ ispitivanja!

U trenutku pojedini (!) novinari imaju sve informacije o osumnjičenima, pa čak i o njihovim kućama, stanovima, putovanjima, plaćama, ljubavnicama, susjedima, odnosno baš o svemu što zanima „širu javnost“.

Kako je to moguće, kad su istrage- tajne?

Međutim, istrage su tajne, ali očito samo za one za koje se ne želi „ništa“ dati u javnost, kao na primjer za slučaj Bago. Naime, istog trenutka su „svi“ objavili kako je nastradao otac od poznatog nogometaša Livaje, ili što se događalo u stanu majke Severine Vučković u Splitu, jer to očito nije nikakva tajna!?

Ako su pojedini novinari toliko informirani o pljački stoljeća u INA-i, a prema svemu sudeći, bili su, kako to da prije upada policije u stanove, kuće i radne prostore osumnjičenih „nitko nije ništa znao“, odnosno ni retka objavio?

Objavili su sve, od „točke do zareza“, tek kad su dobili zeleno svjetlo, sve po onome – ovog hoćemo, ovog nećemo!

Afera Polančec

Svojedobno je je neki notorni koprivnički novinar tjednima objavljivao u Večernjem“  o aferi Polančec i drugovima te za to primio i više državnih i međunarodnih nagrada i priznanja, jer mu je netko svaki dan dostavljao „tajne i povjerljive“ dokumente iz policije, suda, državnog odvjetništva te iz same Podravke. Kad tamo- nakon godina i godina suđenja Polančec je oslobođen, a tog pismohlepca su potom i vrlo brzo najurili iz dnevnog lista, koji je objavljivao „ekskluzivne“ i „točne“ informacije.

Dakle, vi koji provodite istrage i sudite i nije vas briga o presumpciji nevinosti, jedne od temeljnih načela suvremenog sustava ljudskih prava, dajte se dogovorite hoćete ili nećete poštivati zakone, jer ne može biti da za jednog osumnjičenog  „sve“ znamo, a za drugoga  “ništa“ , jer se s tim u svezi kako i kada, kako to praksa pokazuje,  „držite zakona i propisa“? T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code