SVEUČILIŠNA ŠKOLA HRVATSKOG JEZIKA I KULTURE

SVEUČILIŠNA ŠKOLA HRVATSKOG JEZIKA I KULTURE

20. lipnja, 2015.

studenti_iz_cijelog_svijeta_(kopiraj)

Hrvatska matica iseljenika i Sveučilište u Zagrebu započet će 27. lipnja 2015. svoju već tradicionalnu Sveučilišnu školu hrvatskoga jezika i kulture, koja se održava do 24. srpnja u Zagrebu.

Službeno otvorenje bit će 29. lipnja, ponedjeljak, u 9.00 sati na Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu. Tom prigodom, studente će pozdraviti: prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu; mr. sc. Marin Knezović, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika i prof. dr. sc. Zrinka Jelaska, direktorica Škole.

Škola je namijenjena mladeži hrvatskoga podrijetla i svim drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku, steći ili proširiti svoje znanje o njoj, naučiti ili usavršiti hrvatski jezik.

Akademski program obuhvaća 120 školskih sati nastave, 105 sati obavezne nastave i 15 sati dodatne nastave (jedan školski sat traje 45 minuta). Jezična se nastava sastoji od odvojenih gramatičkih i lektorskih sati. Znanje hrvatskoga jezika dijeli se na tri razine: početnu, srednju i naprednu. Akademski dio programa održat će se u učionicama za jezike u Studentskom domu Cvjetno naselje, gdje i smještena većina polaznika.

Program iz hrvatske kulture i povijesti sastavni je dio Škole koji organizira Hrvatska matica iseljenika. Program podrazumijeva: akademska i terenska predavanja o hrvatskoj kulturi i povijesti; stručno vođene posjete različitim muzejima, galerijama, umjetničkim izložbama, kazališnim predstavama i koncertima, kulturnim i znanstvenim institucijama te susrete s poznatim hrvatskim umjetnicima; studijske izlete u Hrvatsko zagorje i Plitvička jezera koji su uvijek lijepo prihvaćeni.

Polaznici koji polože ispite dobit će diplomu Sveučilišta u Zagrebu, svjedodžbu s upisanim ocjenama i potvrdu o 8 ECTS bodova. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code