SUSPENZIJOM STOTINJAK ČLANOVA ŽELKO LENART PREUZEO HSS U SISKU I MOSLAVINI

SUSPENZIJOM STOTINJAK ČLANOVA ŽELKO LENART PREUZEO HSS U SISKU I MOSLAVINI

1. prosinca, 2016.

 

 

Željko Lenart kao protustatutarni ovlaštenik Predsjedništva raspustio gradske i općinske organizacije, Glinu, Petrinju, Lekenik i Majur i održao programske skupštine neraspuštenih organizacija. Onda je prebrojao da mu nedostaje broj ruku za pobjedu na županijskoj izbornoj skupštini pa je odmah imenovao povjerenika u Lekeniku.

Ovakav način preuzimanja županijskih organizacija HSS-a već je ranije viđen tako da nas to više ne čudi, metode Željka Lenarta su samo nastavak metoda Kreše Beljaka, dok je jedan već siguran pobjednik na županiji, drugi na isti način želi ostati predsjednik HSS-a

Napisala: Klementina Karanović

Iako je skupština HSS-a Sisačko-moslavačke županije najavljena tek za 8. prosinca 2016. godine već sada možemo reći da je Željko Lenart novi predsjednik HSS-a Sisačko-moslavačke županije.

A kako je u tome uspio?

Sve je započelo još u rujnu suspenzijom 100-tinjak članova HSS-a, a zatim i pokretanjem postupka zbog političke odgovornosti protiv Marijane Petir, Milana Hercega, Klementine Karanović, Ivice Perovića i Marine Cerjak iz Sisačko-moslavačkog HSS-a, te im je na taj način onemogućena kandidatura dok se postupak ne završi.

Zatim je Željko Lenart kao protustatutarni ovlaštenik Predsjedništva raspustio gradske i općinske organizacije, Glinu, Petrinju, Lekenik i Majur i održao programske skupštine neraspuštenih organizacija. Onda je prebrojao da mu nedostaje broj ruku za pobjedu na županijskoj izbornoj skupštini pa je odmah imenovao povjerenika u Lekeniku. Tako je Marica Zlovolić smijenila Ivicu Perovića i postala predsjednica. Od ukupno 400 članova u Lekeniku, u izboru za Maricu Zlovolić je sudjelovalo njih 30-tak.

Manipulacije s potpisima

Demokratski izborni duh“ se i dalje nastavio pa je u ponedjeljak 28. studenoga ove godine u 16,25 sati na mail adrese predsjednika neraspuštenih organizacija od ovlaštenika Predsjedništva Željka Lenarta stigao Pravilnik o kandidacijskom postupku. U Pravilniku je navedeno kako kandidacijski postupak traje do srijede 30. studenoga 2016. godine do 12,00 sati. Predsjednici neraspuštenih organizacija su u tom roku, koji je bio manji od 48 sati, trebali obavijestiti sve svoje članove da je kandidacijski postupak otvoren, pozvati ih da se kandidiraju i obavijestiti ih da se trebaju javiti na ovlaštenikom mail kako bi dobili Obrazac za prikupljanje potpisa i popis delegata. A radi se o broju od 2.600 članova.

Svi koji su se htjeli kandidirati nisu u tome uspjeli budući im ovlaštenik Željko Lenart nije odgovorio na njihov mail niti im dostavio Obrazac za prikupljanje potpisa i popis delegata.

Ali ovi rokovi, naravno, nisu vrijedili za Željka Lenarta, jer je on potpise za svoju kandidaturu prikupljao još danima ranije i prije otvaranja kandidacijskog postupka.

Tako je novi, budući, predsjednik osvojio čelno mjesto u HSS-u Sisačko-moslavačke županije bez borbe, i prije same izborne skupštine.

Borba za spas HSS-a

Ovakav način preuzimanja županijskih organizacija HSS-a već je ranije viđen tako da nas to više ne čudi, metode Željka Lenarta su samo nastavak metoda Kreše Beljaka, dok je jedan već siguran pobjednik na županiji, drugi na isti način želi ostati predsjednik HSS-a.

Stjepan Radić je rekao da se „pravo ne može dobili ni plačem ni molitvom, nego borbom“ i upravo te nam riječi trebaju dati nadu da ustrajemo u poštenim metodama borbe da Hrvatsku seljačku stranku vratimo njenim članovima i da članovi upravljaju strankom, a ne stranka članovima.

Uskoro će preostali članovi HSS-a biti obaviješteni o aktivnostima za spas HSS-a, jer ovdje se radi o borbi za život Hrvatske seljačke stranke koja je na izdisaju! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code