SUNJI 1,7 MILIJUNA EURA IZ EU

SUNJI 1,7 MILIJUNA EURA IZ EU

10. siječnja, 2018.

 

 

Osnovana početkom 2009., sunjska udruga “Treća dob” za  poboljšavanje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba u kući, ostvaruje kvalitetnu suradnju s matičnom općinom, Sisačko-moslavačkom županijom, Centrom socijalne skrbi i Ministarstvom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. U unapređivanju kvalitete života 65 starijih i nemoćnih osoba u pedesetak naselja, sudjeluju tri gerontodomaćice, njegovateljica, pomoćni radnik i voditeljica tima. Za korisnike vrstu i učestalost usluga programira i određuje Centar socijalne skrbi prema kriterijima i cenzusima propisanim Zakonom o socijalnoj skrbi I odredbama Pravilnika o minimalnim uvjetima pružanja socijalnih usluga. Međutim, potrebe za primanjem socijalnih usluga u domovima korisnika daleko su veće, kaže predsjednica “Treće dobi” Sanja Kozarić. Tome domeće:

 – Od 2014. godine Europski socijalni fond kroz operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, financira projekte s ciljem rasta zapošljavanja i jačanja socijalne kohezije, na način osnaživanja i unapređenja radnoga potencijala teže zapošljivih žena, kroz Program zapošljavanja žena – “Zaželi” u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. U tom smislu, naša udruga se javila na otvoreni trajni poziv Ministarstva rada i mirovinskog sustava, za dodjelu nepovratnih sredstava projektima koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda. Našim projektom “Podrška zapošljavanju nezaposlenih žena na području općine Sunja kroz pružanje potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju”, planirano je zapošljavanje deset žena  za pružanje usluga u 40 domaćinstava tijekom 24 mjeseca. Isto tako projektom se planira polugodišnja edukacija tih žena za zvanje “Gerontodomaćica”.

 Nakon provedenog natječajnog postupka i odabira sunjskoga projekata, donesena je odluka o financiranju s 1,7 milijuna kuna. Predsjednica “Treće dobi” Sanja Kozarić sudjelovala je u Vukovaru u potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. U primopredaji toga dokumenta sudjelovali su ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskoga zavoda zapošljavanja Ante Lončar. (J.F.) T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 19 travnja, 2020, 17:42

  yzzezzelimelim

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 14 siječnja, 2018, 16:59

  hvala Bogu da su Sunjani uspjeli izboriti sredstva.
  neka se na njih ugledaju i ostale općine i gradovi.
  Župan se hvali da je SMŽ povukla najviše novaca, statistika govori da smo pri dnu liste.
  Pa gdje su onda sve te pare…Ajmo DORH i ostali naprijed…ZNA SE…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code