SUDIJA PEDERU

SUDIJA PEDERU

3. srpnja, 2024.

 

Nekada se uz nogometna igrališta vikalo širom bivše države i  zamislite što bi bilo da se otkrije kasnije da da je on zaista homić. Joj sramote.

Sada je to meanstream. I ako to dobacite neće to biti nikakva uvreda, više vlastita nepristojnost, nekultura, više ćete osramotiti samog sebe kao da pljunete na pod u nekoj čekaonici ili dok ulazite u kazalište, ipak, ja ću to napisati:“Sudija pederu! Pa opet…“  

Napisao: Dražen Stjepandić

„Bilo, pa prošlo“, čuo sam na poslu sutradan. Da, nekako polako prolazi, ali prođe već i više od tjedan dana.  Na kraju se pokazalo da ovo nije bio naš Euro, baš kao što sam predosjetio i napisao.

Cijeli taj ponedjeljak 24. lipnja, je počeo grozno. Zastojem tramvaja koji će potrajati tri dana. Iz Dubrave, od benzinske prepješačio sam do Jurje Vesi, odnosno do stanice pored koje je nekada bila ta restauracija. Te stare zgrade i restauracije u Maksimirskoj godinama  više nema, ali ja stanicu kod križanja Maksimirske i Bukovačke ceste još uvijek tako zovem, jer sam nakon ovakvih zastoja i pješačenja u Jurjoj Vesi uzimao pauzu i okrepu,  premda znam gdje je na Bukovcu i sama ulica Jurja Ves.

Padala je kiša, ljetna, ali dosadna. U hodu saznajem da tramvaji ne voze već preko tri sata. Autobusi kao leteće izmjene postojali su samo u priči. Kao iščekivanje Godotta. Ako bi i došli već su bili toliko nakrcani da je u njih bilo nemoguće uči.  Narod svih generacija je izgledao kao razbijena vojska. Pošto smo ulazili u tramvaje koji su se okretali u Maksimiru odmah na ulazu nas je čekala kontrola i zamislite nikoga nisu uhvatili bez karte. Ljudi s kartom „vu džepu“ su pješačili.

Dugo, dugo pamtiti

Ponadao sam se da to neplanirano hodočašće neće biti uzaludno. Samo da navečer sve ispadne dobro. Pokušavao sam protumačiti znakove na putu.  Navečer nismo izgledali kao razbijena vojska, ali kao što sam konstatirao u priči prije ove protiv Italije nije se lako vaditi. Kažu da je u nogometu viša sila uvijek na njihovoj strani.

Obratio sam pozornost što su uoči utakmice pisali Talijani. Coriere delo sport je imao tekst „Istorica vitorria contra Croacia“. Naslov bez upitnika. Istorica vitoria se nije se dogodila, ali bila je to još jedna utakmica koju će na Apenininima dobro zapamtiti. Dugo, dugo pamtiti, baš kao i mi.

No, život i natjecanje idu dalje. Mislio sam da će u narednoj fazi izbaciti Švicarsku, kladio sam se na Italiju i promašio sam. Urari, kako bi ih nazivao pokojni Amigo, su dobro navili svoje ne bilo kakve švicarske vurice. Već rolex. I poslaše Italiju doma, što im se trebalo dogoditi i u susretu s Vatrenima. Čekaju ih Englezi, ako i njih izbace, premda ne igraju bajno to će biti sjajno. Onda će zaista biti kao oni najskuplji modeli rolexa.

Poslije više nisam odgledao ni jednu utakmicu. Želja mi je jednostavno pregorjela.  Nikakva mi nije utjeha što je sudac poslan kući u Nizuzemsku.

Kao nekad

Danny Makkelie koji je bio delegiran za sraz Hrvatske i Italije više neće suditi na Europskom prvenstvu, odlučila je UEFA-a. 41-godišnji policijski inspektor iz Rotterdama već se vratio kući., objavio je tamošnji portal AD.

Makkelie je na kontinentalnoj smotri u Njemačkoj sudio i dvoboj domaćina i Mađarske (2:0), a u Hrvatskoj je bilo puno prigovora zbog nadoknade koju je odredio u utakmici s Azzurrima.

Dobio je Šimecki premda je njegova štoperica izgleda štopala vrijeme dobro. Nije kažnjen zbog gola u 97,18 minuta i sekundi nego zbog elvera dosuđenog tek na intervenciju VAR-a. UEFA od sudaca za nastavak suđenja na Euru traži da tako očite jedanaesterce moraju jasno uočavati i odlučnije dosuđivati.

Kasnije mediji objaviše da mu je stalni partner Talijan. Živi s Talijanom. „Sudija pederu“, nekada se uz nogometna igrališta vikalo širom bivše države i  zamislite što bi bilo da se otkrije kasnije da da je on zaista homić. Joj sramote.

Sada je to meanstream. I ako to dobacite neće to biti nikakva uvreda, više vlastita nepristojnost, nekultura, više ćete osramotiti samog sebe kao da pljunete na pod u nekoj čekaonici ili dok ulazite u kazalište, ipak, ja ću to napisati:“Sudija pederu! Pa opet…“  T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. DRAGANA LETIC
    #1 DRAGANA LETIC 11 srpnja, 2024, 20:18

    HVALA BOGU SAM KONAČNO DOBIO ZAJAM SA 3% KAMATE. ZOVEM SE DRAGANA LETIĆ, MAJKA SAM 3 DJECE, RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA U ZAREBU I IMAM 40 GODINA. MOJA PRIČA POČINJE OVAKO, POČETKOM OVE GODINE TREBAO MI JE ZAJAM I PREVARENI SU ME NA INTERNETU. ODLUČIO SAM POKUŠATI JOŠ JEDNOM I KONAČNO SAM DOBIO ZAJAM OD G. Harryja Bryana. LEGITIMNI ZAJMODAVAC KOJI MI JE POMOGAO S ZAJMOM KAKO SADA GOVORIMO ZAJMOVI SU JOŠ DOSTUPNI I MOGU HRABRO REĆI DA JE OVO STVARNO I LEGALNO. ON JE PRAVI BOŽJI ČOVJEK I IMAM 100% JAMSTVO DA I KOD NJEGA MOŽETE DOBITI SVOJ KREDIT. KORISTIM OVU PRILIKU DA PODIJELIM SVOJE SVJEDOČANSTVO I DA SVI ZNAM DA OVE GODINE POSTOJI NAČIN DA SE DOBIJE JEDNOSTAVAN ZAJAM OD FINANCIJSKOG ULAGANJA GOSPODINA HARRYJA BRYANA. MOLIMO VAS DA GA KONTAKTIRATE ZA SVE VRSTE KREDITA PUTEM E-MAILA: {[email protected]}
    WHATSAPP: {+385 91 560 8706}

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code