SUD PRESUDIO DA JE STIPE MESIĆ IDIOT

SUD PRESUDIO DA JE STIPE MESIĆ IDIOT

13. svibnja, 2021.

 

Postupak je tako – jel Mesić „idiot“ ili nije-  nakon 8 godina (!) Mesićevog progona hrvatskog domoljuba i intelektualca – okončan.

Ovdje je prema svemu sudeći Odluka Ustavnog suda bila presudna za konačni ishod.

Uz sve to, Mesić je dužan platiti i ne male sudske i ine troškove.

Nu, ostaje gorak okus da je sutkinja Ana Kovačević časnog i cijenjenog Hitreca  i po drugi put osudila unatoč Odluci Ustavnog suda

Napisao: Mladen Pavković

Evo, i to je hrvatsko pravosuđe.

Nakon osam godina (sic!) obilaženja suda i sudova, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i pravomoćno je izgubio sudski spor. Naime, tužio je uglednog i cijenjenog hrvatskog književnika Hrvoja Hitreca jer je ovaj za njega ustvrdio da je „idiot“.

Dugo je sudu trebalo da objavi da je Hitrec bio u pravu, a u ovom slučaju bivšeg predsjednika nije spasio ni odvjetnik Čedo Prodanović.

Dakle, idemo redom.

Privatna tužba

Postupak je pokrenut privatnom tužbom  Stjepana Mesića za kazneno djelo uvrede. Tijekom 2014. prvostupanjski Općinski kazneni sud u Zagrebu, sutkinja Ana Kovačević, proglasila je Hitreca krivim za kazneno djelo uvrede zbog izgovorene tri riječi: „STIPE JE IDIOT“, jer je slučajni predsjednik, kako ga zovu, u medijima izjavio da su hrvatski branitelji, koji skidaju dvojezične ploče u Vukovaru, isti kao i oni koji su 91. napadali Vukovar (izjednačio hrvatske branitelje s četnicima).

Da je nešto slično svojedobno izjavio dok je bio partijski čovjek i na čelu Orahovice i član ondašnjeg Sabora RH  za partizane, da su „isti“ kao četnici „naš“ bi Stipe dugo kopao po kamenju u Staroj Gradiški ili Lepoglavi.

Nu, na ovu sramnu i neodrživu presudu Hitrecov odvjetnik Srećko Ilić izjavio je žalbu, ali ju je drugostupanjski Županijski sud u Zagrebu odbio. Nakon toga Ilić  podnosi ustavnu tužbu Ustavnom sudu, koji je u prosincu 2019. donio Odluku kojom se usvaja ustavna tužba (sudjelovalo svih 13 sudaca Ustavnog suda, a zanimljivo je da su za Hitreca bili čak i suci Mato Arlović, Josip Leko i Ingrid Antičević Marinović, dok je npr. protiv bio HDZ-ovac Mlakar!). Ustavni sud je svojom  Odlukom ukinuo obje presude (prvostupanjsku i drugostupanjsku) te postupak vratio ponovno na prvostupanjski sud, opet pred istom sutkinjom Općinskog kaznenog suda (Anom Kovačević), koja  u ponovljenom postupku ponovno u veljači 2020. proglašava Hitreca krivim, govoreći usmeno na raspravi da ona nije u obvezi primjenjivati (sic!) odluku Ustavnog suda. Nakon toga odvjetnik Ilić ponovno je izjavio žalbu na osuđujuću presudu. Tu žalbu je Županijski sud u Zagrebu usvojio (isto ono vijeće od prije pet godina koje je odbilo žalbu!?), ukinuo prvostupanjsku presudu te postupak vratio na početak pred Općinski kazneni sud u Zagrebu, ali je svojim Rješenjem odlučio da se postupak nastavi pred drugom sutkinjom ili sucem istog suda.

Tako je novoizabrana sutkinja Ivana Bujas u prosincu 2020. donijela presudu kojom Hitreca oslobađa krivnje, pozivajući se i na rečenu Odluku Ustavnog suda. Potom je žalbu u ime Mesića izjavio odvjetnik Čedo Prodanović.

Županijski sud u Zagrebu je 15. ožujka 2021. donio presudu, s kojom je odbijena Mesićeva žalba.

Okončan progon domoljuba i intelektualca

Postupak je tako – jel Mesić „idiot“ ili nije-  nakon 8 godina (!) Mesićevog progona hrvatskog domoljuba i intelektualca – okončan.

Ovdje je prema svemu sudeći Odluka Ustavnog suda bila presudna za konačni ishod.

Uz sve to, Mesić je dužan platiti i ne male sudske i ine troškove.

Nu, ostaje gorak okus da je sutkinja Ana Kovačević časnog i cijenjenog Hitreca  i po drugi put osudila unatoč Odluci Ustavnog suda.

To je hrvatsko pravosuđe! (Svaka čast iznimkama). T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Marija Magdalena
  #1 Marija Magdalena 19 srpnja, 2021, 12:33

  Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 14 svibnja, 2021, 02:55

  TKO JE HRVOJE HITREC????

  POŠTOVANI HITREC , ZAGORSKI,KMETSKO-KATOLIČKI ISPRDAK.

  ON JE NAJOBIČNIJI ZAGORSKO-KMETSKI ISPRDAK KOJI JE,TEK U SOCIJALIZMU ,PRVI PUT OPRAO RUKE I UŠI,NA POTOKU, KADA JE KAO DERAN OTIŠAO NA PRVU ISPOVJEST I PRIČEST IZ SOCIJALNO-KMETSKO-DUHOVNOG AMBIJENTA .IMAO JE SREĆU ,ONU POVIJESNU ,DA SE NJEGOVA PRVA ISPOVJEST I PRIČEST DOGAĐALA U NOVO VRIJEME SOCIJALNOG I DUHOVNOG PREPORODA HRVATSKOG NARODA ,A NJEGOVA CRKVA, JAZBINA SVIH BOGOVA ,ONIH ZEMALJSKIH I ONIH NEPOZNATIH ,GORE NEGDJE NA NEBESIMA,MOŽDA UZ BOK PLATONOVOM DEMIJURGU, PROPOVJEDALA SMAK SVIJETA JER JE NOVA SOCIJALNA DRŽAVA BOGOHULNA TVOREVINA KOJA NE PRIZNAJE KASTINSKU VLAST ZLOČINAČKE CRKVE VEĆ JU JE ODBACILA NA MARGINE DRUŠTVENIH VRIJEDNOSTI. A NAŠ DERAN JE BIO U DVOJBI GDJE JE NJEGOVO MJESTO U TIM NOVIM SOCIJALNO-POLITIČKIM PRILIKAMA HRVATSKE DRŽAVE,JER MU JE NA VJERNAUKU , NEKI KATOLIČKI ,ZATUCANI FRATAR ,VOJNIK SVOJE KASTE, SMJEŠTAO U NJEGOVU ZAGORSKU GLAV ICU,(BUČICU) KATOLIČKU POSLUŠNOST ,PONIZNOST ,POKORNOST I TRPLJENJE KADA JE U PITANJU UTJECANJE SVEVIŠNJEM, ALI UVJKE PREKO ZLOČINAČKE CRKVE KOJA JE AFILIJACIA BOŽJE ISPOSTAVE NA ZEMLJI. A AKO JE KASTINSKA CRKVA UGROŽENA ,ONDA JE SVAKOM KATOLIKU DOZVOLJENO DA BUDE NEMILOSRDAN ,KRVOLOČAN I NEPOKOLEBLJIV.TAKO SU GLASILI I STEPINČEVI POSTULATI BOŽJE DRŽAVE, HRVATSKOG ČISTOG ,KATOLIČKOG NARODA.
  TAKAV JE NAŠ DERAN , HITREC, TAKO GA DANAŠNJE NJEGOVO DUHOVNO LAPRDANJE JAVNO PREDICIRA, DA SE PRIKLONIO SVOME VJERNAUČKOM POIMANJU SVIJETA ,A VJERNAUČKO POIMANJE SVIJETA JE ZLOČINAČKO, KASTINSKO,PLJAČKAŠKO ,ROBOVSKO –KMETSKO .ALI JE UPOREDO KORISTIO SVE BLAGODATI SOCILANOG I KULTURNOG PREPORODA HRTVATSKOG NARAODA . DAKLE ,ŠKOLOVAO SE DŽABALUKA ,ZAPOSLIO SE DŽABALUKA, UŽIVAO STANDARD GRAĐANINA SOCIJALNE DRŽAVE ,A UČIO JE U SVOJOJ VJERNAUČKOJ AKADEMIJI DA JE TO TOTALITARNI SUSTAV ,JER NE DOZVOLJAVA PRIVATNO VLASNIŠTVO U KOJEM CARUJU ANTAGONISTIČKI SUKOBI I PROTURIJEČNOSTI ,RAVNE SAVANSKOM LANCU ODRŽANJA EGZISTENCIJE. A TAKAV SAVSNKI ODNOS JE EMANIRAO IZ DUHA KATOLIČKE CRKVE ,NJENIH POSTULATA VJERE I VJEROVANJA ,DA POSTOJI KLASA KOJA VALDA I KLASA KOJOM SE VLADA.IZVOR JE LUKINO ,IVANOVO I MATEJINO EVANĐEKLJE ILI PISKARANJE .
  I TAKO JE NAŠ DERAN POSTAO KATOLIČKI-NACI-ŠOVINISTIČKI HRVAT ,PUN VJERNAUČKIH SAZNANJA DA POSTOJI SAMO JEDAN SVIJET ,ONAJ GORE KOJEM SE TREBA UTJECATI JER BEZ NJEGA NEMA NAPRETKA OVOM ZEMALJSKOM MALUKATU NA OVOM NAŠEM DUNJALUKU.UH ,KAKVE LI PAMETI NAŠ DERAN ISIJSVA DA JE VRIJEDNO OBRISTI SVE NAŠE SPOZNAJNE I REALNE DOŽIVLJEJE I KRENUTI STOPAMA NAŠEG DERANA ,PA OBIĆI SVA TA SVETIŠTA O KOJIMA JE ON TAKO PONIZNO I SPOKOJNO ,NARAVNO,VJERNAUČKI NAUČNO GOVORIO I UTVRDIO DA SU TA SVETIŠTA ČAK I VELIKOG ZOLU UZDRMALA U NJEGOVOM ATEIZMU KOJEG JE POČEO DVOJBENO TUMAČITI,ODNOSNO,PREDICIRATI.
  NEĆU OVOM NAŠEM DERANU ALTERNATIVNO SUPROTSTAVITI VOLTERA ,JER N AŠ DERAN NE ZNA ČITATI FILOZOFIJU PA NI VOLTERA ,JER GA NE BI RAZUMIO. A DA BI ZNAO ČITATI FILOZOFIJU MORA SE NAUČITI MISLITI .A NAŠ DERAN NEMA TAJ STUPANJ SVIJESTI JER ZA TO TREBA DUGO I DUGO IĆI U ŠKOLICU .ALI ZAVLAČI TAJ KATOLIČKI DERAN, SVOJ STEPINČEVSKI JEZIK, ZLOČINAČKOG DUHA, U DRUŠTVENE ODNOSE I POČEO SE BAVITI I POLITIKOM.A SVAKOM JE RAZVIDNO DA JE NAŠ DERAN NEUKA ,KRVOLOČNA ,KATOLIČKA SOPODOBA .

  A DA BI OVO SVE OBJAVIO U OVOM SVOM KOMENTARU ILI KOLUMNI ,A NI JEDNO NI DRUGO NEMAJU TAJ SUŠTASTVENI POJAM, JER SADRŽAJ OVOG NAPISA JE JEDAN BOLESNI RELIGIOZNO-NACISTIČKI PASQUIL ,ODNOSNO, NAJOBIČNIJA KATOLIČKO-NACIFAŠISTIČKA SAGA O KATOLIČKOM HRVATSVU KAO BOŽJEM NARODU .NAŠ DERAN ZAISTA ,MAKAR APSTRAKNO, ŽIVI U STEPINČEVOJ BOŽJOJ DRŽAVI SAMO JOJ MANJKA ČISTOČA HRVATSTVA. .
  ALI NAŠ DERAN JE DRUŠTVENO-POLITIČKI NEUK MOMAK, A NJEGOVA SVIJEST ,REKAO B I HEHGEL, CARUJE NA STUPNJU NESRETNE SVIJSTI KADA BIĆA KAO ON NISU NIKDA SA SOBOM NI KOD SEBE ,UVJEK SU ONOSTRANA BIĆA , PA NIJE U STANJU DA RAZUMIJE OVE NAŠE DANAŠNJE DRUŠTVENO-PROIZVODNE ODNOSE ,A HTIO BI BITI GLAVNI IDEOLOŠKI CERIBAŠA KOJI SVOJOM SAGOM O KATOLIČKOM HRVATASTVU USMJERAVA GRAĐANSKU SVIJEST DA UVJEK BUDE ,POSLUŠNA , KMETSKI PONIZNA ,ALI UVJEK KATOLIČKA.
  NAŠ DERAN NIJE SVJESTAN DA JE NJEGOVO POIMANJE SVIJETA , I VLADAJUĆIH DRUŠTVENO-ROBOVSKIH ODNOSA, NA STUPNJU DINARSKIH TRIBALNO-ANTROPIDNIH TALIBANA, PA JE PRAVA UVREDA SADAŠNJEM PREDSJEDNIKU I SVAKOM OBRAZOVANOM UMU DA MU JEDAN TALIBANSKI HOMO –RUSTICUS ŠALJE TAKVE UVREDLJIVE PORUKE KAO DA JE NA DERNEKU NEKE KATOLIČKE HODOČASTIJE.
  ZATO PORUČUJEM NAŠEM H I T R E CU: KANITE SE DUHOVNIH RASPRAVA KOJE NISU ZA VAŠE POIMANJE SVIJETA JER VAŠE OBRAZOVANJE NIJE NA TOM STUPNJU SVIJESTI ,NE ZANTE MISLITI .A DA BI NAUČILI MISLITI TREBA SE DUGO I DUGO IĆI U ŠKOLICU I MUKOTRPNO SE SVOJIM ZNANJEM PENJATI PO HEGELOVOJ LJESTVICI TRIJADE DO ONOG STUPNJA KADA SE POSTAJE ČOVJEKOM ,POVIJESNIM ČOVJEKOM, KOJI JE SVESTAN SEBE KAO PREDMETA SVIJEST I SV IJETA U KOJEM ŽIVI. JER TEK SA TOGA STUPNJA ,KAŽE HEGEL ,STIŽE SE U RODN O MJESTO ISTINE. A VAŠE OBRAZOVANJE JE ,KATOLIČKI-ZATUCANO,ZLOBNO, IZOPAČENO ,KLERIKALNO NACISTIČKO.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code