SUD DRŽAIĆA ČEKAO 20 MINUTA -pismo Vlatka Klarića iz Zagreba

SUD DRŽAIĆA ČEKAO 20 MINUTA -pismo Vlatka Klarića iz Zagreba

28. ožujka, 2014.

     Riječ je o tužbi za klevetu koju je Josip Držaić kao privatni tužitelj digao protiv zviždača Klarića. To je, dakle, četvrta tužba koju su što Uriho, a što ravnatelj Uriha Josip Držaić digli protiv zviždača Klarića i to za dva teksta: „Ravnatelj Uriha Držaić dijeli otkaze braniteljima koji su upozorili na malverzacije“ i Ravnatelj Držaić oštećuje Uriho poslovanjem, branitelji koji su se pobunili dobili su otkaz“. Naslovi sve govore, Klarić je otvoreno progovorio o nezakonitostima u Urihu, o činjenici da je jedan invalid ostao bez posla u Urihu, spominje se i Držaićeva nepotistička praksa. Za ovu tužbu Držaić, odnosno njegov punomoćnik Krešimir Mateković predložili su sudu impozantan broj svjedoka, njih čak 15! Tako je predložena Urihova sindikalistica Božena Peček, zatim bivša saborska zastupnica HDZ-a Ljubica Lukačić, zatim brat od bivše predsjednice Upravnog vijeća Uriha Ljubo Bakula, socijalna radnica Žarka Pintač i mnogi drugi.

     Međutim, umjesto da Josip Držaić dođe na ročište koje je bilo zakazano 20.12. 2013.g. i bar pokuša dokazati svoje navode iz tužbe za klevetu, on se nije uopće pojavio. Nije se pojavio ni njegov odvjetnik Mateković! U sudnici maglica! Sud je bio vrlo korektan, te je čekao Držaića 20 minuta, što je uobičajeni i primjereni rok za eventualno kašnjenje, no Držaić ni nakon 20 minuta nije pristupio sudu, niti obavijestio sud o razlozima spriječenosti! Zakon je jasan, u takvim slučajevima obustavlja se postupak te zviždač  Klarić odnosi i četvrtu pobjedu, čist kao suza! Istina je i ovaj put pobijedila! U međuvremenu je Držaić digao još jednu tužbu za klevetu protiv Klarića, to je dakle već peta tužba, ročište je zakazano za 7.veljače 2014.g. u 12,15 sati. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Držaić pojaviti!

     Tako ostaje za konstatirati da su Uriho i njegov ravnatelj Držaić u proteklom razdoblju ukupno digli nevjerojatnih 18 tužbi za klevetu i naknadu štete, a protiv novinara, portala kao i samog zviždača koji su pisali istinu o pojedinim aspektima poslovanja Uriha. Uriho i Držaić, koje je zastupao odvjetnik Krešimir Mateković, nisu od tih 18 tužbi dobili ni jednu tužbu! Ili su gubili ili povlačili tužbe! S druge strane, u Urihu se provodi kriminalističko istraživanje povodom kaznenih prijava, a što je DORH objavio na svojim službenim stranicama.

     U slučaju da Uriho i Držaić nastave s tužbama za klevetu protiv zviždača Klarića, Klarić apelira na odvjetnika Krešimira Matekovića da na tužbi ipak napiše točnu Klarićevu adresu. Klarić i nadalje smatra da javnost ima pravo znati kako se troše novci poreznih obveznika u javnoj ustanovi Uriho.

 Vlatko Klarić, hrvatski branitelj i zviždač T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code