STOTINE HRVATA U BUENOS ARIESU PROSVJEDOVALO PROTIV VESNE PUSIĆ

STOTINE HRVATA U BUENOS ARIESU PROSVJEDOVALO PROTIV VESNE PUSIĆ

15. veljače, 2016.

IMG_5623
Pročitani su i pozdravi Hrvata iz Venecuele, Perua, Brazila, Njemačke, Australije i Hrvatske – posebno branitelja – te deklaracija potpore Hrvatskog Svjetskog Kongresa i Hrvata iz Paragvaja. Skup su popratili i brojni argentinski mediji, navodeći da Hrvatima u Argentini nije svejedno tko i kako vlada njihovom Domovinom

Napisao: Velimir Bujanec

Pod vrućim ljetnim suncem, u nedjelju 14. veljače, Hrvati u Buenos Airesu – njih nekoliko stotina – prosvjedovalo je protiv potpredsjednice Hrvatskog državnog sabora i bivše ministrice vanjskih poslova RH Vesne Pusić.
Mirko Hasenay, predsjednik Hrvatskog Domobrana, pročitao je odluku Uprave Međudruštvenog odbora u kojoj se proziva Vesnu Pusić “personom non gratom” za Hrvate u Argentini! Pročitani su i pozdravi Hrvata iz Venecuele, Perua, Brazila, Njemačke, Australije i Hrvatske – posebno branitelja – te deklaracija potpore Hrvatskog Svjetskog Kongresa i Hrvata iz Paragvaja.
Na skupu protiv Pusićke govorili su i Kazimir Kovačić – preživjeli svjedok Križnoga puta te Juan Safarriana, predstavnik armenske zajednice i predsjednik svih useljeničkih zajednica u Argentini. Podršku Hrvatima dala je i predstavnica japanske zajednice u Buenos Airesu Marija Agarie.

IMG_5624
Tomislav Frković, predsjednik Hrvatske zadruge, pročitao je deklaraciju Međudruštvenog odbora u kojoj se traži primjena Rezolucije 1481 Europskog Vijeća radi izjava potpredsjednice Hrvatskog državnog sabora Vesne Pusić, a također i zahtjev da se povuće njezina kandidatura za generalnu tajnicu UN-a.
Zbor Hrvatskih Katoličkih Studenata zapjevao je usred Buenos Airesa pjesmu “Bože čuvaj Hrvatsku”, a u prosvjedu protiv Pusićke pridružili su im se i brojni Argentinci.
Skup su popratili i brojni argentinski mediji, navodeći da Hrvatima u Argentini nije svejedno tko i kako vlada njihovom Domovinom. U medijima u Hrvatskoj o svemu – ni riječi!T

IMG_5626

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Saibaba
  #1 Saibaba 22 veljače, 2016, 22:08

  gdje je nestala madam pusić?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 21 veljače, 2016, 18:17

  Kada ih je toliko briga tko vlada,neka uplačuju u proračun,tj.neka plaćaju poreze u Hdvatskoj pa neka glasaju za koga hoće.Ovako, ja bih htjela da u mojoj državi u kojoj živim,radim i plaćamo porez,ja i svi ostali koji ti rade odlucujemo tko će vladati.Uostal,kada je poslije drugog svj.rata zagustilo,zna se koja su gospoda zdimila u Paragvaj,Argentinu,Čile.Mislim da je vrijeme da nas nakon 70 godina ostave na miru.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. lavrentij_berija
  #3 lavrentij_berija 21 veljače, 2016, 13:14

  Koliko su poreza ova govna platila u RH?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 17 veljače, 2016, 05:21

  O KAKVIM SE TO HRVATIMA RADI U BUENOS-AIRESU? TKO SU ONI.???ISPLJUVAK ZLOČINAČKOG DUHA I GENA STEPINČEVIH KRIŽARA-KOLJAČA -PLJAČKAŠA ,ALTAJSKO-MONGOLSKIH HORDI ,HIBRIDIZIRANIH KATOLIKA A NE HRVATA.PREMA TOME TAKVE SKUPINE ILI ČOPOR -ALAŠA, OKOČENIH ALTAJSKIH DINARSKIH TALIBANA POTOMAKA STEPINČEVIH KOLJAČA-PLJAČKAŠA, ESKADRONA SMRTI ,NEMAJU NIKAVE VEZE ,NI GENETSKE ,NI NACIONALNIO-ENTITETSKE,NI KULTIURNE SA HRAVTISKIM SLAVENIMA,DANAŠNJIM GRAĐANIMA HRVATSKE. PREMA TOME NEKA SA SVOJIM OGLAŠAVANJEM OBRIŠU ZICU-GU.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. SaiBaba
  #5 SaiBaba 16 veljače, 2016, 08:22

  osim što su demonstrirali zatražili su i kazneni progon ove orjunašice

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code