STOJEDINICA IMA PRAVO SVIRATI DO KRAJA SVIBNJA

STOJEDINICA IMA PRAVO SVIRATI DO KRAJA SVIBNJA

22. svibnja, 2021.

 

Radiju 101 blokiran je račun i gotovo je sigurno, ako će se gledati strogo zakonski, da se njihov program gasi na zadnji dan u ovom mjesecu.

Prema navodima Agencije za elektroničke medije, Stojedinica nije zadovoljila formalne uvjete koji se tiču financiranja radija. 

„Ponuditelj nije dostavio potvrdu nadležne porezne uprave da su podmirene sve obveze poreznog obveznika po svim osnovama. Nadalje, utvrđeno je kako ponuditelj ne zadovoljava minimalne financijske uvjete jer iz njegova priloženog poslovnog plana proizlazi da nema osigurana dostatna sredstva za podmirenje troškova tromjesečnog poslovanja“, naveli su iz AEM-a.
Davnog  21. studenog 1996.godine, u “Noći svijeća”, stotinjak tisuća ljudi okupilo se zbog oduzimanja koncesije Radiju 101.

Radio 101, prvotno Omladinski radio, od početka je bio poznat po emitiranju emisija s kontroverznim temama te je mnogo puta bio na udaru vlasti. Na pokušaj Vijeća telekomunikacija da 20. studenog 1996. ugasi Radio 101, građani su odgovorili prosvjednim skupom u znak podrške radiju. Pritiskom Europske komisije i prijetnjom sankcijama, ali i strahom od vala građanskog neposluha koji je tih dana zahvatio gotovo cijeli glavni grad, koncesija je vraćena.“Stojedinica” je tako postala simbol slobode govora i demokracije u poratnoj Hrvatskoj. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Marija Magdalena
    #1 Marija Magdalena 21 srpnja, 2021, 14:57

    Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: ([email protected]) {}{}

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code